Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας - Προετοιμάζεται για το μέλλον, αντιμετωπίζει το παρόν


Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας
Προετοιμάζεται για το μέλλον, αντιμετωπίζει το παρόν
- Οι προτάσεις που συζητούνται για τη φετινή τουριστική σεζόν. 
- Το master plan και η υλοποίησή του.
- Τα έργα που τρέχουν Λιμενική Επιτροπή και Περιφέρεια για να προκηρυχθούν άμεσα. 
 
 
Με αισιοδοξία ατενίζει το άμεσο μέλλον η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, η οποία έχει στρωθεί στη δουλειά με απόλυτη προτεραιότητα τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης και την τουριστική κίνηση.
 
«Έχουν τον δρόμο»
 
Η πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Σοφία Αναγνωστάκου μας ενημέρωσε για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρακευή με καταστηματάρχες της περιοχής ώστε να αντιμετωπιστούν οι νέες συνθήκες που προκύπτουν από τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας και τα μέτρα που προκύπτουν από αυτό.  
Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά τους επιχειρηματίες, καθώς και ενημέρωση για τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου.
Ειδικότερα, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν κάποιες προτάσεις και εναλλακτικές αυτών. Σημαντικότερη ήταν το κλείσιμο του παραλιακού δρόμου από το ύψος του Μαϊάμι έως το ΚΤΕΛ. Το πλάτος του δρόμου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσει πολλά τραπέζια κάθε μαγαζί, σε σημείο που πιθανότατα δεν έχουν εκροή από την τηρούμενη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών. Σε περίπτωση που καταλήξουν να κλείνει ο δρόμος είναι πιθανόν αυτό να το δούμε τις καθημερινές από τις 20:00 έως τις πρώτες πρωινές της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα κάποιες ώρες επιπλέον. Εναλλακτικά συζητήθηκε το ενδεχόμενο να κλείσει μόνο η μια λωρίδα ή να παραχωρηθεί ο χώρος των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. 
«Σύντομα θα μας καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους οι επαγγελματίες της παραλίας», ανέφερε η κ. Αναγνωστάκου, τονίζοντας ότι η Λιμενική Επιτροπή θέλει να διευκολύνει με κάθε πρόσφορο μέσο την κίνηση των καταστημάτων και κατ’ επέκταση της πόλης. 
 
Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά
 
Πέρα όμως από τις άμεσες ενέργειες που προκύπτουν από τον κορονοϊό, στόχος της νέας επιτροπής και της προέδρου της είναι να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους το περιβόητο master plan. «Εμείς θα προσπαθήσουμε να ενταχθούμε σε ένα πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των κατασκευών, στο οποίο να μπορούν να ενταχθούν και οι επαγγελματίες για να βοηθούν για τη χρηματοδότηση των κατασκευών. 
 
Το άγχος των έργων
 
Το μεγαλύτερο έργο στο λιμάνι Ιτέας, ύψους 5 εκ ευρώ, είναι θέμα χρόνου να βγει στο «αέρα» για την αναζήτηση αναδόχου. Μέχρι στιγμής υπολείπεται μια μελέτη για την ωρίμανση του έργου, ο διαγωνισμός του οποίου προβλέπεται να γίνει εντός του έτους. 
Παράλληλα σε εκκρεμότητα είναι δυο έργα, ηλεκτροφωτισμός και απαπλάσεις της ζώνης λιμένος που επίσης γίνεται προσπάθεια να βγουν άμεσα σε διαγωνισμό. 
 
Επανέρχεται η ακτομηχανική
 
Η μελέτη που απασχόλησε τη Φωκίδα για τρεις δεκαετίες, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Μετά την απόρριψή της από την προηγούμενη λιμενική επιτροπή η σημερινή αποφάσισε να δει ξανά το θέμα, με στόχο να μη χαθεί η χρηματοδότηση. Η «πέτρα του σκανδάλου» που είναι το νταμαρίσιο υλικό που προβλέπεται, προτάθηκε να αντικατασταθεί με το υλικό που βγαίνει κάθε χρόνο από τα ποτάμια για να μειωθεί η στάθμη τους ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, να είναι μεν από νταμάρια, αλλά στρογυλλοποιημένο ώστε να μην αποτελεί παραφωνία. 
Το έργο αποσκοπεί σε κάλυψη ακτών που έχουν υποστεί σοβαρές διαβρώσεις και αλλοιώσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν παρακείμενες οικίες και καταστήματα. 

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν φτάσουμε στο σημείο να αποφασίζουν για την ζωή μας, την καθημερινότητα μας, οι καταστηματαρχες, γνωστοί σε όλους μας, ανάλογα με τα συμφέροντα τους, έχουμε γυρίζει τον χρόνο πολύ πισω, πάρα πολύ.

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστα
Οι περισσοτεροι καταστηματαρχες της Ιτεας κατ αρχην δεν εχουν ιδεα από τουριστικη ανάπτυξη εάν ειχαν ιδεα δεν θα ειχαν στησει αυτες τις παράγκες μονο τα ποντικαι λειπουν από εκει μεσα ...έχουνε μαγαζια γιατι δεν ειχανε τιποτα άλλο να κανουν αυτο δεν σημαινει οτι θα αποφασιζουν αυτοι για εμας .. Η ΙΤΕΑ δεν ειναι τα μαγαζια ...οι κατασητματαρχες θα πρπει να δουλευουν με κανονες και σεβομενοι την νομοθεσια ...

Ανώνυμος είπε...

Νταμάρι και στρογγυλεμένο υλικό Σοφία μου , είναι σαν να παίζεις κρατικό λαχείο και πιάνεις τον πρώτο αριθμό.
Φερτό υλικό κατάλληλο για πλάζ υπάρχει σε όλες τις παραλίες μας ...χιλιάδες κυβικά μέτρα ...το κοσκινίζεις το αφήνεις να στεγνώσει και το στρώνεις...απλά και φθηνά. Ρώτα το Λ.Τ Κατερίνης και αλλού ..
Η νταμαρίσια πέτρα για να λειανθεί θα χρειασθεί να περάσουν δεκάδες χρόνια και όπως καταλαβαίνεις όλοι θα θυμούνται όταν θα καρφώνεται η πλάτη και οι πατούσες τους στις πλάζ , ποια επιτροπή ενέκρινε τέτοιο έργο " τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη.."

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή για την Ιτέα το άρθρο. Ουσιαστικά εγινε για να εγκλωβίσει την κ Πρόεδρο σε κατευθύνσεις δήθεν έργων, οι οπποίες ευθύνονται για το χάλι της παραλιακής πόλης μας. Για 2 χρόνια ακόμη τουλάχιστον οι καταστηματάρχες θα αρνηθούν κάθε εισφορά στο λιμενικό ταμείο το οποίο θα βρεθεί σε ταμιακό αδιέξοδο. Το "μεγάλο έργο" των 5 εκατ ευρώ είναι παντελώς άχρηστο για πολλούς λόγους και πολύ δύσκολα θα γίνει . Οσο για την ακτομηχανική δεν ειναι τίποτε άλλο παρά το ΟΡΙΣΤΙΚΟ θάψιμο της παραλιακής ζώνης της πόλης. Η έφημερίδα μπορεί να εκτελεί συμβόλαια αλλά η Ιτέα δεν της αξίζει να παγιδευτεί άλλη μια φορά.

Ανώνυμος είπε...

H 'κ' έχει δημοσιεύσει τους λόγους απόρριψης της επίστρωσης των παραλιών με νταμαρίσια πέτρα , με δελτίο τύπου του προκατόχου σας προέδρου του Λ.Τ , όπως επίσης έχει δημοσιεύσει και ένα "master plan" με απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου.
Ένας απ τους λόγους είναι και η ετήσια κοστοβόρα συντήρηση του "νταμαρίσιου έργου"

Ανώνυμος είπε...

Τις ιδέες για τον τρόπο ανάδειξης της παραλίας (χωρίς μελέτες) , έκανε Αμερικανός καθηγητής αρχιτεκτονικής του Harvard που φιλοξενήθηκε από συμπολίτη μας το 2016 στους Δελφούς .
Ευελπιστώ να μη απορριφθεί κι αυτός ως Αμερικανός , σε συνέχεια της απόρριψης ενός διάσημου Αμερικανού προέδρου με την μετονομασία ομώνυμου δρόμου της Κίρρας.

Ανώνυμος είπε...

Ο σχολιασμός περί εγκλωβισμού της προέδρου από τους γνωστούς σε όλους μας κύκλους είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΤΕ Κα ΣΟΦΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΑΜΑΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ....
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΤΕ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ, ΤΑ ¨¨ΒΡΑΧΑΚΙΑ¨¨ ΟΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ , ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΔΕΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ( ΠΟΥ ΤΑ ΚΛΑΔΕΨΑΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ )ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΙΧΟ ΑΠΟ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΜΜΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΓΙΑ ΜΟΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΤΑ ¨¨ΒΡΑΧΑΚΙΑ¨¨ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΤΟΠΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ , ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΙΡΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ . ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ . ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μερικές παρατηρήσεις.
1. Εξαιρετική η σκέψη για κλείσιμο της παραλιακής αλλά όχι μόνο για την περίοδο του κορονοιού αλλά συνέχεια τα καλοκαίρια. Απέχει πολύ από την πρόχειρη πρόταση του Γαλαξιδίου. Το θέμα έχουν την όρεξη μερικοί να την ελέγχουν;
2. Το ότι θα αλλάξουν το υλικό στη μελέτη δεν είναι εύκολο και η μελέτη έχει απορριφτεί, είναι αδύνατο να ανοίξει ξανά. Θα υπάρξουν προσφυγές από κατοίκους και θα σταματήσει το έργο πριν αρχίσει με το νταμαροχάλικο πάντα. Το ότι θα αλλάξει το υλικό είναι για να μας ρίξουν σε βαθύ ύπνο. Για τη νταμαρόπετρα πάνε ορισμένοι. Η άλλη περίπτωση είναι να δουλέψει για άλλη μία φορά προεκλογικά για την επιστημονική.
3. Η παραλία δεν ανήκει στους καταστηματάρχες για να αποφασίζουν και να διατάσουν. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Είναι δημόσιος χώρος και πρέπει να τον σεβόμαστε. Οι δήθεν επιχειρηματίες που ζητούν πολλά να μας πουν τι χρωστούν σε προμηθευτές εργαζόμενους ΕΦΚΑ Δημόσιο κλπ και μετά να αιτούνται στο λιμενικό ταμείο. Οι επιχειρήσεις εστίασης δεν είναι παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

ακούγοντας τώρα τον galajias fm έχουν απόλυτο δίκιο για την επέκταση του λιμανιού και τις υποσχέσεις της πρώην περιφερειακής να βάλει ο σταθμός ξανά την εκπομπή

Ανώνυμος είπε...

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΠΩΣ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

αλλος ενας προεδρος ηταν στα πρωτοσελιδα και ελεγε πολλα αλλα πριν 3 μερες παρατηθηκε
συμπερασμα λιγα κα μακρια απο ?????????????
-δε το γραφω για να μη λογοκριθει η ουσια του σχολιου μου-

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θέλει να καταλάβει αρκεί να ασχοληθεί λίγο σοβαρά χωρίς να χρειάζεται να έχει τελειώσει πανεπιστήμιο. Ο καθένας μπορεί να ρωτήσει και να μάθει ότι αυτοί που τώρα ξαναπροσπαθούν να σπρώξουν την μελέτη που προβλέπει ρίξιμο νταμαρόπετρας που θα καταστρέψει τις παραλίες του Δήμου Δελφών, ήταν μέχρι πρίν λίγο καιρό εργαζόμενοι των ιδιωτικών συμφερόντων που έχουν πολύ τέτοιο υλικό μαζεμένο και έτοιμο απο άλλες εργασίες και δεν ξέρουν τι να το κάνουν. Οι ίδιοι εργοδότες είναι αυτοί που επισημα βγάζουν λεφτά απο δραστηριότητες που θα έχουν τεράστιο πρόβλημα εαν αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή (είναι οι επονομαζόμενες απο την νομοθεσια "ανταγωνιστικες δραστηριοτηες"). Ταυτόχρονα είναι οι ίδιοι των οποίων πολλά πρόσωπα που κάποτε εργάζονταν σε αυτούς μπήκαν στην πολιτική, κάνανε ότι μπορούσαν για να μην αναπτυχθεί ο τουρισμός των Δελφών και μόλις έφυγαν απο την πολιτική τους ξαναπροσέλαβαν. Υπολογίζοντας στο "κάνανε ότι μπορούσαν για να μην αναπτυχθεί ο τουρισμός" θα βρούν πολλές επίσημες πράξεις τους που μαθεύτηκαν, οπότε μπορεί ο καθένας να φανταστεί πόσα δεν μαθεύτηκαν.
Δεν λέω ονόματα για να καταλάβουν και πολλοί καλοπροαίρετοι αλλά κολλημένοι στα όποια προσωπικά τους προβλήματα την σοβαρότητα των σχέσεων. Άν κάποιος έστω αρχικά σαν υπόθεση εργασίας, καταλαβαίνει ότι τέτοιου είδους σχέσεις εξηγούν όλα τα κακά και απαράδεκτα που συμβαίνουν στον τόπο μας, ας ψάξει ποιοι εμπλέκονται σε όλα αυτά στο Δήμο Δελφών και ποιες είναι οι σχέσεις τους και θα τα καταλάβει όλα. Τα ίδια λέμε συνεχώς. Ο πολύς κόσμος τους έχει καταλάβει. Ζούμε μιά εποχή πλήρους αποθράσυνσης της διαπλοκής και της διαφθοράς και απ΄ότι φαίνεται ότι καλό στοιχείο και να είχε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παραιτηθεί και έχουν επιδοθεί οι υπόλοιποι σε μία ρεμούλα χωρίς προηγούμενο. Και τοπικά και σε κεντρικό επίπεδο. Έρχεται πολύ αμείλικτη εποχή. Όποιος τόπος παίρνει την μοίρα του στα χέρια του θα προκόβει. Όσοι αφήνονται στους ανίκανους της αρπαχτής θα πεινάσουν πολύ άσχημα. Καλή τύχη σε εσάς και τα παιδιά σας αν αφήσετε τα κοινά στην τύχη. Σας διαβεβαιώ όμως ότι εγώ θα δω να καταστρέφεται ένας τόπος που αγαπώ και δεν θα ξανάρθω, εσείς όμως που μένετε στην Φωκίδα και στους Δελφούς, θα πεινάσετε και θα σας αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Ο βουλευτής έκανε επ αυτού καμία επερώτηση στη βουλή;






Ανώνυμος είπε...

Τα οικονομικά συμφέροντα με ονοματεπώνυμο , σπρώχνουν να γίνει ένα έργο απαξίωσης της παραλίας που εξυπηρετεί αυτούς που επιθυμούν την περαιτέρω τουριστική υποβάθμιση της περιοχής.
Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει η νταμαρόστρωση της παραλίας και παθητικά πιστεύουν πως ότι γίνεται γίνεται "για το καλό μας"
Οι αφυπνισμένοι καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά την επίμονη προσπάθεια των ίδιων συμφερόντων να εκβιάσουν την απόφαση του Λ.Τ που είχε απορριφθεί στο παρελθόν , στο πρόσωπο της νέας προέδρου του Λ.Τ
Κανείς δεν αμφισβητεί την καλή πρόθεση της προέδρου . Αυτό που αμφισβητείται είναι τεχνική της γνώση για ένα τόσο σοβαρό θέμα , όσον και η χαλαρή διάθεσή της να πληροφορηθεί σχετικά από τον προηγούμενο πρόεδρο του Λ.Τ για τα τεκταινόμενα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΔΑΗΣ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ..ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

https://www.fokidanews.gr/54294/%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%86%CF%89%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5/

Ανώνυμος είπε...

το οτι θα αλλαξει το υλικο και θα βαλουν φυσικο η ενα που να εχει λειανθει ειναι ψεματα για να καθησυχασουν τους περιοικους και να βγουν τα ασχετα παπαγαλακια και συμβουλοι να το διαφημηζουν νταμαροπετρα σκεπτονται εδω και πολλα χρονια
οσο για τον καθε επιχειρηματια δικαιωμα στο να ζητα εχει αυτος που σεβεται πελατες και δεν εχει χρεη για ξενοφερτους και μη

Ανώνυμος είπε...

Ο δικτάτορας κάστρο στην Ισπανία πριν πολλά χρόνια μετέφερε στην Κόστα Μπράβα τεράστια παραλία της Βαρκελώνης χιλιάδες κυβικά άμμου από τις ακτές της Αφρικής.... Προσέξτε μην πάρετε καμία απόφαση βιαστική και καταστρέψετε τις παραλίες για να τα πάρουν κάποιοι.....!

Ανώνυμος είπε...

έλα θα ξεχάσετε γρήγορα κάποιοι καλοκαιρινοί σχολιαστές την πραγματικότητα, δεν βλέπετε το δάσος που έχει καεί, έχει γίνει θέατρο του παραλόγου και των γνωστών συμφερόντων η κατάσταση και η νταμαρόπετρα είναι το θέμα πανάθεμα το μυαλό μας..

Ανώνυμος είπε...

15 Μαΐου 2020 - 3:13 π.μ. Τα δάση τα αναδασώνουμε και προσπαθούμε να προλάβουμε να σώσουμε έστω και λίγα δέντρα. Τη πλαζ Μαιάμι στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Γρήγορη φθηνή και νόμιμη λύση. Αυτός και αυτές που θέλουν να σώσουν τη πλαζ μπαίνουν στο google earth βλέπουν πως φταίνε οι τσιμεντένιοι μωλισκοι που είναι παράνομοι και ζητούν άδειες κατεδάφισης. Τόσο απλά. ιδου η ρόδος.
Τα υπόλοιπα είναι για να κάνουν μερικοί και μερικές προεκλογικές φωτογραφίσεις και φυλλάδες για τον ψήφο και την αρρωστημένη αγάπη τους για εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Η νέα πρόεδρος αν θέλει να κάνει έργα να χτυπήσει πόρτες κατά Αθήνα μεριά. Εδώ δεν θα καταφέρει ΤΙΠΟΤΑ.