Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ




ΈΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Οκτωβρίου
 στην αίθουσα συνεδριάσεων του τοπικού συμβουλίου της Ιτέας, η αναμενόμενη συνάντηση των άμεσα ενδιαφερομένων της πλατείας Θεάτρου και των εκπροσώπων του Δήμου Δελφών.
Εκτός των οικιστών, οι οποίοι καλούνται τώρα να "πληρώσουν το μάρμαρο" παραβρέθηκαν και αρκετοί συνδημότες.
Εντύπωση πάντως, μας έκανε το γεγονός της απουσίας ΟΛΗΣ της αντιπολίτευσης του Δήμου, εκτός από την παρουσία του κ. Δρακάκη ο οποίος αποχώρησε στην μέση της ενημέρωσης, μετά από σύντομη αντιπαράθεση με την δημοτική αρχή.
Απο την τελευταία εκτός του Δημάρχου, του χωρικού αντιδημάρχου, και δημοτικών-τοπικών συμβούλων της παράταξης του, παραβρέθηκαν στο πάνελ της συζήτησης και οι δύο δικηγόροι οι οποίοι καθοδηγούν νομικά τον Δήμαρχο στην δύσκολη αυτή περιπέτεια των κατοίκων της Ιτέας αλλά και όλου του Δήμου, εφόσον οι συνέπειες είναι πλέον καθολικές. 
Από την συζήτηση στην οποία φυσικά κυριάρχησε το νομικό μέρος, το βάρος έπεσε στους δύο δικηγόρους, έγινε -κατά την άποψη μου- κατανοητή η τελική κρίση του προβλήματος. 
Η 12η Νοεμβρίου θα κρίνει στο δικαστήριο του Πειραιά, την τύχη της πράξης αναλογισμού. 
Με άλλα λόγια είτε έτσι είτε αλλιώς και ο δήμος και οι περίοικοι ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. 
Περισσότερα ή λιγότερα πάντως θα πληρώσουν.
Στο εμφανέστατο θέμα ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ? και ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΕΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ, από τον Δήμο, την στιγμή που ο τελευταίος έχει τα μέσα και τα χρηματικά και τα επιστημονικά (δικηγόρους μηχανικούς κτλ), ώστε διαχρονικά να είχε άλλη εξέλιξη το πρόβλημα, κανείς δεν θέλησε να απαντήσει.
Επομένως επαφίεται στην Δελφική Πυθία ο χρησμός.
Από τους ενδιαφερόμενους κατοίκους τον λόγο πήρε ο κ. Σχοινάς ο οποίος κάλεσε μετ επιτάσεως τον Δήμαρχο να συνεργαστει με τον νύν Βουλευτή του νομού καθόσον όπως είπε σε συνάντηση που είχαν, ο τελευταίος ανέπτυξε την λύση στο πρόβλημα.  
Αναμένουμε λοιπόν τα καλλίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: