Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Τα καλύτερα για το τέλος φύλαγε ο Γιάννης Κοντζιάς στους Ισραηλινούς Δημοσιογράφους.... 1η ημέρα Επίσκεψη στους Δελφούς!

Δημοσιογράφοι από τα καλύτερα και μεγαλύτερα Μέσα Επικοινωνίας του Ισραήλ έφτασαν στην Φωκίδα



Μία ακόμη πρωτοβουλία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Κοντζιά προκειμένου να προβληθεί η περιφέρεια Στερεά Ελλάδα και τα υπέροχα μέρη της.



"Στη Φωκίδα το Δελφικό τοπίο και οι αρχαιότητες καθηλώνουν τη δημοσιογραφική αποστολή.
Ο Αντιδήμαρχος Λουκας Αναγνωστόπουλος μας υποδέχεται και μας ξεναγεί στον τόπο του.
"Γιατί ο τουρισμός θέλει συνέργειες και επικοινωνία!"
Γιάννης Κοντζιάς   (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού)

ο Γιάννης Κοντζιάς Οδοντίατρος από την Ιστιαία ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού
ο Γιάννης Κοντζιάς Οδοντίατρος από την Ιστιαία ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του γαστρονομικού τουρισμού που προωθεί η περιφέρεια μαζί με άλλους φορείς της Φωκίδας 



ο Γιάννης Κοντζιάς Οδοντίατρος από την Ιστιαία ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Το έως σήμερα οδοιπορικό .....

"1η ημέρα της δημοσιογραφικής αποστολής από το Ισραήλ στη Στερεά.
"Μάθημα ιστορίας και οινοποιίας στο κτήμα Μοντοφωλι στην Καρυστο"

"Φτάσαμε και στην Ευρυτανια!
Τα τοπικά προϊόντα στην πρώτη γραμμή"

Στη Στερεά, στην καρδιά της Ελλάδας,
στα Λιχαδονησια των μύθων,
οργανώσαμε ένα γαστρονομικό event μαζί με το σύλλογο γυναικών του Αγίου Γεωργιου.
Όλοι μαζί, με συνέργειες, προωθούμε το τουριστικό μας προϊόν.
Με την τοπική κουζίνα και τη φιλοξενία μας γοητεύουμε τη δημοσιογραφική αποστολή.

Πευκι/Αρτεμισιο
Η ενότητα του Αρτεμισίου εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους από το Ισραήλ για τη φυςικη της ομορφιά και την ιστορία του.
"Ανοιγόμαστε στις αγορές προβάλλοντας το φυσικό και πολιτιστικό μας απόθεμα."

Ευχαριστούμε τις τοπικές αρχές και την περιφέρεια που επέλεξαν το κατάστημα μας για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας και τεχνικών της Ν.Ευβοιας σε Ισραηλινούς δημοσιογράφους και γευσιγνώστες...Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του γαστρονομικου τουρισμού που προωθεί η περιφέρεια μαζί με άλλους φορείς της Ευβοίας...Προσδοκούμε και άλλες τέτοιες ενέργειες....

Λουτρα Αιδηψου/3η ημέρα της Αποστολης των Ισραηλιτών στη Στερεά.
"Γλυκιά υποδοχή και παρασκευή μπουγάτσας από το Γιώργο Δημητριου."

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννης Κοντζιάς , για την προγραμματισμένη επίσκεψη 6 δημοσιογράφων απο το Τελ -Αβιβ για να δοκιμάσουν την ξεχωριστή τοπική κουζίνα του Δήμου μας !
Η προβολή της Περιφέρειας μας, ως ενιαίο τουριστικό προϊόν, είναι ένας στόχος που χρειάζεται συνεργασία , καινοτόμες ιδέες και σκληρή προσπάθεια για να πετύχουμε τα μέγιστα!

Με την ευκαιρία .... μπήκαμε και στην κουζίνα για Καρυστινες κουρκουμπινες!!

Επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού πραγματοποίησαν Ισραηλίτες δημοσιογράφοι, οι οποίοι έμεινα κατενθουσιασμένοι από αυτή τους την εμπειρία.


Η πρωτοβουλία της επίσκεψης είναι την Περιφέρειας Στερεάς και πιο ειδικά του Αντιπεριφερειάρχη (υπεύθυνου για θέματα τουρισμού) Γιάννη Κοντζιά, ο οποίος και συνόδευσε τους επισκέπτες σε όλη τους την «εξόρμηση» και η οποία τελειώνει την ερχόμενη Τρίτη.
Οι δημοσιογράφοι έφτασαν στην Αιδηψό το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έφαγαν στο χωριό της Βαρβάρας, έκαναν βόλτα στην Αιδηψό όπου και κατέλυσαν το βράδι.
Το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν παρασκευαστήριο παραδοσιακής μπουγάτσας στην Αιδηψό και στη συνέχεια έφτασαν στο τυροκομείο ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗΣ στην Ιστιαία. Εκεί, ο Κώστας Σχορετσανίτης τους ξενάγησε στους πολύ καθαρούς χώρους του τυροκομείο του, τους εξήγησε την διαδικασία παραγωγής της Ελληνικής φέτας καθώς και της μυζήθρας, του ανθότυρου και του βούτυρο. Οι επισκέπτες γεύθηκαν τα πολύ καλά προϊόντα του τυροκομείου μαζί με τοπικό τσίπουρο και τελικά έφυγαν παίρνοντας μαζί τους όχι μόνο τις υπέροχες γεύσεις που δοκίμασαν, αλλά και και κεράσματα του Κώστα Σχορετσανίτη.
Στη συνέχεια πήραν το δρόμο για τα Ελληνικά και στη διαδρομή ο Γιάννης Κοντζιάς τους εξήγησε τι σημαίνει ΡΕΤΣΙΝΙ, πως το παράγουν οι ρετσινάδες και τι χρήσεις έχει το πολύτιμο φυσικό ρετσίνι. Τελικά έφτασαν σε ταβέρνα του Αγίου Νικολάου Ελληνικών όπου είχαν γευστικές απολαύσεις από ελληνικούς μεζέδες της θάλασσας, με θέα το Αιγαίο, την Σκιάθο και φυσικά το υπέροχο νησάκι του Αγ. Νικολάου.
Στη συνέχεια απόλαυσαν σαν διάλλειμα την υπέροχη παραλία του Αγίου Νικολάου, ήπιαν το καφεδάκι τους και επέστρεψαν στην Αιδηψό για ένα φρεσκάρισμα.
Ο ΔΙΑΥΛΟΣ ρώτησε τον κο Γιάννη Κοντζιά για τη συγκεκριμένη επίσκεψη των Ισραηλιτών δημοσιογράφων και πια είναι η σκοπιμότητα πίσω από αυτήν. Ο κος Αντιπεριφερειάρχης μας είπε πως είναι συνέχεια της προσπάθειας που κάνει φέτος η Περιφέρεια για την προβολή της Στερεάς σε χώρες του εξωτερικού, κάτι που θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όπως πχ με συμμετοχή σε έκθεση που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Τελ Αβίβ και στην οποία θα τονιστεί η γαστρονoμκή δύναμη της Στερεάς.
Ο κος Κοντζιάς μας ενημέρωσε και για τη συνέχεια του προγράμματος της επίσκεψης στη Βόρεια Εύβοια των Ισραηλιτών, λέγοντας πως το απόγευμα θα επισκέπτονταν οινοποιείο στα Γιάλτρα και στη συνέχεια θα επισκέπτονταν τα Λιχαδονήσια όπου θα είχαν μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, μιας και οι γυναίκες του Συλλόγου Αγιώργη Λιχαδας θα τους ετοίμαζαν παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες με κορυφαία στιγμή την παρασκευή κακαβιάς με φωτιά που άναβε πάνω στις ηφαιστειογενείς πέτρες της Μονολιάς.
Την Κυριακή θα επισκεφθούν το Καρπενήσι και την Ευρυτανία γενικότερα, με την επίσκεψη να τερματίζει με επισκέψεις σε Αράχοβα, Δελφούς, Ιτέα, κτήμα Χατζημιχάλη και επιστροφή στην χώρα τους.
Δείτε φωτογραφίες που ακολουθούν αλλά και περισσότερες, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που υπάρχει στην φωτογραφία πάνω αριστερά.

http://www.diavlosnews.gr



























ο Γιάννης Κοντζιάς Οδοντίατρος από την Ιστιαία ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ο Γιάννης Κοντζιάς Οδοντίατρος από την Ιστιαία ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ 2015 ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΒΩΞΙΤΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ Ή ΤΟΥΣ ΠΗΓΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ;