Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 
Ανθρώπους νέους που αγαπούν το ποδόσφαιρο ή πιο λαϊκά τη μπάλα έχουμε. Γήπεδα έχουμε; Δεν έχουμε!



Στην Ιτέα, μια πόλη σχεδόν 10.000 κατοίκων  υπάρχουν τρεις ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ και ΦΩΚΙΔΑ 2000.

Οι Σύλλογοι αυτοί, εκτός τις πρώτες ομάδες, έχουν και ακαδημίες που στο σύνολο τους αριθμούν περίπου 200 νέους λάτρεις της στρογγυλής Θεάς. Αυτής της ασπρόμαυρης σφαίρας.

Το θέμα αλλά και οι ανησυχίες όλων μας είναι, γιατί δεν πάνε περισσότερα παιδιά, περισσότεροι νέοι ν’ αθληθούν και να έχουν ένα σκοπό για το πώς θα περάσουν πιο ευχάριστα τη πολύτιμη ώρα τους. Μπορούν; Σίγουρα μπορούν! Οι γονείς θέλουν; Σίγουρα θέλουν! Οι περισσότεροι από εμάς το χειμώνα τον περνάμε μπροστά στη τηλεόραση βλέποντας ποδόσφαιρο. Μας αρέσει γιατί είναι ωραίο. Έχει αγωνία. Είναι ποδόσφαιρο.



«Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ» Τέσσερις ακαδημίες ποδοσφαίρου, περίπου 100 νέοι που ασχολούνται και αγαπούν το άθλημα.



«FOKIDA 2000» Η ομάδα έχει ακαδημίες και κινείται όπως ο Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ με 100 περίπου αθλητές και αυτή.





Η πόλη μας στερείτε από χώρους άθλησης, από χώρους πρασίνου που θα κάνουν τα παιδιά μας να καταλάβουν τι είναι ο αγώνας, ο αθλητισμός, η κόντρα για τη νίκη. Ο αγώνας για το χειροκρότημα.

Η κατάσταση των γηπέδων ποδοσφαίρου της πόλης μας (δείτε φωτογραφίες) δεν μας ταιριάζει.

Ο Πρόεδρος του Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ κος Ιωαν. Χλεμπογιάννης μας έδωσε στοιχεία που ίσως λίγοι τα γνωρίζουν. Ο Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ είναι μέσα στους 35 πρώτους αθλητικούς Συλλόγους που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα! Του αξίζει κάτι. Τι; Ένα άνετο σπίτι. Ένα σπίτι που θα δημιουργεί, θα παίζει και θα καλεί φίλους. Φίλους της μπάλας. Νέα παιδιά που αγαπούν τη κλωτσιά και το γκολ! Περιμένουμε να ζήσουμε τις εποχές του ’70 και του ’80. Τι εποχές των γλυκών τσακωμών (για τη μια πάσα που θα ήταν γκολ) στα καφενεία της Ιτιάς.  



Το πράσινο, γρασίδι, χόρτο δένδρο ή όπως αλλιώς θέλουμε να το λέμε, σίγουρα είναι μια ομορφιά που η φύση μας το δίνει χωρίς να μας ζητά ανταλλάγματα.

Το πράσινο όμως στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν το θέλουμε! Τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ιτέας πρέπει άμεσα να εκσυγχρονιστούν και οι γονείς να είναι περήφανοι που τα παιδιά τους αθλούνται σε σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εκτός αυτού σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μεταφέρονται οι αθλητές μας εκτός Ιτέας σε αλλά γήπεδα για προπόνηση ή αγώνες με τα Ι.Χ. τους και με τους όποιους κινδύνους, για την ασφάλεια τους. Εκτός αυτού να πληρώνει οι ομάδες να προπονούνται σε άλλα γήπεδα. Το πράσινο είναι ωραίο! Αλλά όταν το σπέρνουν με σύριγγες (πλατείες) είναι επικίνδυνο. Καλύτερα να  βελτιωθούν τα γήπεδα μας και όλοι να τα προσέξουμε και να τα συντηρήσουμε, αρκεί να κάνουμε την αρχή Τα λόγια στην εποχή μας είναι δωρεάν. Η πράξη μένει. ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕ.








9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σας, ωραιο αρθρο.

Να κάνετε και για τον Γυμναστικο και τον ΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΟΤΙΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗ Η ΝΕΟΛΕΑ ΠΕΦΤΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΗΡΙΗ.ΠΟΥ ΕΔΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΙ ΤΙΠΟΤΕ...ΑΘΛΙΤΙΣΜΟΣ= ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.ΑΜΟΡΦΟΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΙΒΕΡΝΑΤΕ.ΠΟΥ ΘΑ ΑΘΛΙΘΙ Η ΝΕΟΛΕΑ ΤΙΣ ΙΤΙΑΣΜΑΣ..ΡΟΤΑΟ ΕΓΟ Ο ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΡΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΠΕΔΑ.ΜΙΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ...ΜΠΡΑΒΟΤΟΥΣ.ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ..ΕΣΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ.ΚΙΜΑΣΤΕ..ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟ..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΣΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΙΡΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΦΟΚΙΝΤΑ ΕΙΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΑΜΙΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣΚ.Λ.Π. Κ.Λ.Π.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ανώνυμος είπε...

Η ΦΩΚΙΔΑ 2000 ιδρυθηκε για να δωσει αθλητικο-ποδοσφαιρικο διεξοδο στα παιδια της πολης,οταν κανενας δεν ασχολουνταν μαζι τους.Αλλωστε οι αθλητικοι χωροι δημιουργουνται για το δικαιωμα στον αθλητισμο ολων των ΠΟΛΙΤΩΝ της πολης.

Ανώνυμος είπε...

@12:12 μ.μ.
Είσαι στενοκέφαλος. Εάν είσαι αθλητικός παράγοντας καλύτερα να παραιτηθείς. Εάν όχι και θέλεις να μπεις στο τομέα αυτό άστο γιατί θα είσαι επικίνδυνος. Δες τη φετινή πορεία της Fokida 2000 και βγάλε τα συμπεράσματα σου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αν οΑ.Σ ΙΤΕΑΣ ΦΩΚΙΔΑ 2000 ειναι ιδιωτικος συλλογος τοτε 300 περιπου γονεις που στελνουμε τα παιδια μας στο Βολλευ κ το Ποδοσφαιρο και ζουμε το σωματιο απο κοντα ειμαστε μαλλον ΗΛΙΘΙΟΙ.Αλλα βλεπετε ομαδες τετοιεςΔΕΝ εξυπηρετουν τα λαμογια του αθλητισμου.βεβαια οπως λεεικαι η λαικη σοφια" Ξερα σκ..τα στο τοιχο δε κολλανε".ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

oxi A.Σ. ΙΤΕΑΣ ΦΟΚΙΔΑ......ΦΟΚΙΔΑ ΛΕΓΕΤΕ.ΜΙΝ ΑΛΑΖΕΤΕ ΟΝΟΜΑ.ΑΛΙΟΣ ΓΡΑΨΤΕΤΟ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ. Α.......Η..ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣΟΥ.ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ.