Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Ε ,παραρτήματος Φωκίδας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνεχίζοντας την προσπάθεια για έγκαιρη πρόληψη, πραγματοποίησε, με απόλυτη επιτυχία, «Δωρεάν προληπτικό έλεγχο και εξέταση δέρματος».

Ειδικότερα, η δράση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου στο Ευπάλιο και τον Μαραθιά και στις 6 Ιουλίου στο Λιδωρίκι, με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης,  ανιχνεύθηκαν δύο περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, την αναγκαιότητα παρόμοιων δράσεων και ότι η πρόληψη είναι σωτήρια και σώζει ζωές. 

Για δύο, συνεχείς μέρες, γιατροί και νοσηλευτές, εξέτασαν ακούραστα και ανιδιοτελώς πλήθος κατοίκων, πολλοί από τους οποίους προσήλθαν για πρώτη φορά, για δερματολογική εξέταση.

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Γεωργία Καπαρέλη και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν θερμά την επικεφαλής της Δράσης ομότιμη καθηγήτρια Δερματολογίας ΕΚΠΑ κα Αλεξάνδρα Κατσαρού καθώς και τους επιστημονικούς συνεργάτες ιατρούς δερματολόγους κ.κ. Κουτρολίκο Κωνσταντίνο, Παπαευθυμίου Βασίλη, Λαγογιάννη Ειρήνη, Μπατσή –Ζαργάνη Γεωργία, και Νάκου Ευαγγελία καθώς και τις νοσηλεύτριες κ.κ. Πεσλή Μαρία, Λαγιοκάπα Τζένη και Χατζή Γιούλα.

Επίσης για άλλη μια φορά ο Ιατρός, Ακτινολόγος- Ακτινοθεραπευτής, κ. Παναρίτης Βασίλης, ως Επιστημονικά Υπεύθυνος του Παραρτήματος στήριξε και εξασφάλισε την πραγματοποίησή της δράσης.

Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Δωρίδας κ. Δημήτρη Γιαννόπουλο, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δωρίδας του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης και Ισότητας των Φύλων κ. Γεωργία Παπαδοπούλου, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λιδωρικίου κ. Αργυρώ Λαγγουράνη, τον Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθιά κ. Χάρη Τριανταφύλλου καθώς επίσης το Δ.Σ. και τα μέλη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μαραθιά. Η συμβολή τους ήταν σημαντική, καθώς από την πρώτη στιγμή, αγκάλιασαν τη δράση και έπραξαν τα μέγιστα για την άρτια ολοκλήρωσή της.

Το Παράρτημα  Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αντλώντας  δύναμη  από την αποδοχή που εισπράττει  κατά την πραγματοποίηση των δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης που οργανώνει, θα συνεχίσει να προσφέρει όσο, όπου και όπως μπορεί, εκπληρώνοντας τον σκοπό της ύπαρξής του! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: