Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Αχαΐα: Ρεκόρ αφίξεων τουριστών στο αεροδρόμιου του Αράξου αυτό το καλοκαίρι

Έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι ιδιωτικές πτήσεις - Αναμένεται να εξυπηρετήσει πάνω από 162.000 τουρίστες το φετινό καλοκαίρι


Σε χρονιά - ρεκόρ όπως όλα δείχνουν εξελίσσεται η φετινή για το αεροδρόμιο του Αράξου στην Αχαΐα, με τις αφίξεις των τουριστών να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η πρώτη χρονιά μετά τον κορωνοϊό που σημειώνονται αρκετές αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο και η επιβατική κίνηση ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου τον Μάιο έγινε με 54 πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, ενώ ο Ιούνιος έκλεισε με 92.

Ήδη οι πτήσεις του Ιουλίου έχουν ξεπεράσει τις αντίστοιχες του Αύγουστο του 2023, που είχε 100, καθώς το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε μέχρι τώρα 114 αεροπλάνα. Για τον Αύγουστο αναμένονται περισσότερες από 120 πτήσεις, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι ιδιωτικές πτήσεις.

Το καλοκαίρι του 2023 το αεροδρόμιο του Αράξου είχε εξυπηρετήσει περίπου 142.000 τουρίστες, ενώ φέτος, αναμένεται ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει τις 162.000. Αυτός μάλιστα, θα είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών που έχουν καταγραφεί από το 2020 μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: