Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ένωση συνταξιούχων Ι.Κ.Α Ν.Φωκίδας : «Νάτοι …νάτοι οι πρωταθλητές»

Ως γνωστόν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες αλλά εμείς ως χώρα πέρα από την πρωτοκαθεδρία στην τελετή έναρξης όπου πρώτοι των πρώτων παρελαύνουμε, έχουμε και το προνόμιο να είμαστε ήδη  στεφανωμένοι πρωταθλητές στα περισσότερα «αθλήματα».


·            Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ακρίβεια σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης κατά 10% σε 41 κατηγορίες επώνυμων τυποποιημένων προϊόντων και κατατάσσεται μεταξύ των ακριβότερων χωρών της Ευρωζώνης, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος που διοικεί ο κ. Σταϊκούρας. Μας έχρησαν πρωταθλητές οι αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και οι πολυεθνικές.

·             Πρωταθλητές στην ανάπτυξη όμως παράλληλα και Δευτεραθλητές στη φτώχεια με ασημένιο. Μας περνάει μόνο η Βουλγαρία αλλά που θα πάει θα πρωταγωνιστήσουμε όπου να ‘ναι και εδώ.

·              Χρυσό στην άνοδο του ρεύματος και της ενέργειας συνολικά. Το μετάλλιο  χορήγησε το χρηματιστήριο ενέργειας (και οι πάροχοι) που σκαρφίστηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

·              Πρώτοι των πρώτων στις ανατιμήσεις  φαρμάκων, πρώτοι και στην εξαφάνισή τους από την ντόπια αγορά. Χορηγία των δεκάδων φαρμακοβιομήχανων που επιδοτούνται αδρά!

·              Πρώτοι στο συνολικό ετήσιο  χρόνο εργασίας αλλά και τον εβδομαδιαίο με μέχρι 72 ώρες εργασίας! Το αδαμάντινο μετάλλιο προσέφεραν οι πένητες βιομήχανοι της χώρας μας!

·               Πλατινένιο μετάλλιο στις περικοπές συντάξεων έως και 50% μέσα σε 3 χρόνια ’12 - ’15!

·                Παγκόσμιοι πρωταθλητές στις πολεμικές δαπάνες (απέναντι στη σύμμαχο Τουρκία) επειδή έτσι επιτάσσει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Πρώτοι και μάλιστα μπροστά και από ΗΠΑ.

·                Πρωταγωνιστές στη διαφθορά (ΝΟVARTIS, SIEMENS, υποκλοπές, Ολυμπιακοί 2004), αλλά και με την ωραία (του ΠΑΣΟΚ που θα μεταπηδούσε στη ΝΔ) με τις μαύρες σακούλες γεμάτες 100ευρα ή ο άλλος, (του ΣΥΡΙΖΑ) με τα 38 ακίνητα!

·               Πρωταθλητές στην υπογεννητικότητα. Οι παράγοντες σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ που επηρεάζουν τα ζευγάρια ώστε να μην αποκτήσουν παιδί: Α Υψηλό κοινωνικό κόστος. (ευτυχώς τώρα με τις δυσθεώρητες αυξήσεις στους μισθούς θα εξαλειφθεί). Β Δύσκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (τώρα που πλέον όλα είναι τσάμπα και οι γιατροί ένας ανα ασθενή, θα λυθεί και αυτό) και Γ εργασιακές σχέσεις [αυτό ήδη λύθηκε μιας και οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να έχουν τα παιδιά στο χώρο δουλειάς (δουλείας) για να μπορούν να εργάζονται έως και εβδομαδιαίο 85ωρο]! Οι παράγοντες σύμφωνα με εμάς….η μαύρη η φτώχεια που μας έχουν καταδικάσει.

·                Πρώτοι στα χαμηλότερα επιτόκια καταθέσεων, πρώτοι και στα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού. Να ‘ναι καλά οι τραπεζίτες – τοκογλύφοι.

·               Πρωταθλητές στις κατασχέσεις σπιτιών απο τα πιο πάνω αρπακτικά.

·              Στο βάθρο των νικητών για τον εισαγόμενο τουρισμό, στην τελευταία στον εσωτερικό. Απαγορεύεται, από τους συμπατριώτες μας ιθαγενείς, ακόμη και η κυκλοφορία στους τουριστικούς προορισμούς σύμφωνα με κάποιους γαλαζοπράσινους και ροζ δήμαρχους.

       Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε κι άλλες πρωτιές…και άλλα μετάλλια που κοσμούν τις βιτρίνες του μεγάρου Μαξίμου ανεξαρτήτως ποιοι είναι οι πρωθυπουργοί. Δίπλα σε αυτά είναι και τα  βραβεία του κεφαλαίου, τα εύσημα του ΣΕΒ, τα παράσημα του ΝΑΤΟ, τα συχαρίκια της ΕΕ,  τα ευχαριστώ (αλλά θέλω κι άλλα) των Ζελένσκι και Νετανιάχου, τα μπράβο (και συνεχίστε) των τραπεζιτών και εφοπλιστών.

Όμως είμαστε και εμείς εδώ!

   Εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ. Εδώ είναι παρόντα τα σωματεία των εργαζομένων, των συνταξιούχων με την ομοσπονδία μας, το οργανωμένο ταξικό κίνημα που συσπειρώνει και προσανατολίζει ώστε να πρωταγωνιστήσει η εργατική τάξη και η σύμμαχοί της στους αγώνες για την  κατάκτηση της εξουσίας από τους ίδιους τους παραγωγούς του πλούτου.

   Για να είναι στην πρώτη θέση, στο βάθρο, οι σύγχρονες ανάγκες μας και η κάλυψή τους. Σε τέτοιους αγώνες επιδιώκουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή  ώστε να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

  Τα μετάλλια που επιδιώκουμε είναι η καλυτέρευση της ζωής μας, το ανθρωπινότερο αύριο για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Μόνον αυτά!

 

                                     26/07/2024

 (πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού)

Δεν υπάρχουν σχόλια: