Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Η ανάπλαση του χερσαίου μετώπου ζώνης λιμένος Ιτέας από «Μαϊάμι» μέχρι «Ζέφυρο» υπό το πρίσμα των «γιατί» μιας κατοίκου της Ιτέας




ΑΠΟ :

ΠΡΟΣ : 

Καραμπέτσου Ελένη

Συνταξιούχο εκπαιδευτικό


Διεύθυνση : 

1)Καλοκαιρινή κατοικία : 

Οδ. Ανδρούτσου 4, Ιτέα Ν. Φωκίδας

Email : ekarampetsou@gmail.com

2) Χειμερινή κατοικία : 

Γ. Δροσίνη 3Α, 

Μαρούσι Αττικής, ΤΚ 15 126

Τηλ. : 2265033578, 2108066253, 

6977713142

1)Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρμόδια για θέματα Περιβαλλοντικής Πολιτικής, 

European Commission, Secretary General, B-1049, Brussels, BELGIUM (environment complaint)

2) Αξιότιμη Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κ. Γ. Αιδειλίνη, Θέμιδος Μέλαθρον, Λ. Αλεξάνδρας 121, ΤΚ 115 10, Αθήνα

3) Αξιότιμο Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, email : secmin@ypen.gr

4)Αξιότιμο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Θ. Σπανό, email : periferiarxis@pste.gov.gr

5)Αξιότιμο Δήμαρχο Δελφών, κ. Π. Ταγκαλή email : mayor@delphi.gov.gr

6) Αξιότιμη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Ν. Κόλλια, email : n.kollia@minfin.gr

7) Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας, email : limenikotameiofokidas@gmail.com

8)Εφημερίδα : «Ο Αγών της Ιτιάς», email : agonitea@otenet.gr 

9) Καρτερία Ιτέα : email :

karteria1827@gmail.com

10) Ανεξάρτητη Ημερήσια Πολιτική Εφημερίδα : «Φωκίδα», email : orapaper@gmail.com

11) Εφημερίδα : «Εν Δελφοίς», email : endelfisfokidanews@gmail.com

12) Εφημερίδα : «Η ώρα της Φωκίδας», email : orafokidas@gmail.com

 


Ιτέα, 12/7/2024

«Γιατί ;»

Ερώτημα 1ο : Ποιοι ήταν οι λόγοι που ώθησαν το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας (Λ.Τ.Φ.) να προβεί στην κατασκευή ποδηλατόδρομου στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Ιτέας, ανάμεσα στα καταστήματα («Μαϊάμι» έως «Ζέφυρος»), ενώ προϋπήρχε εκεί άνετος πεζόδρομος, ο οποίος εξυπηρετούσε βρεφικά καρότσια, περιπατητές και ποδηλάτες ; Με την πρώτη ματιά, χωρίς να είμαστε μηχανικοί, γίνεται αντιληπτό πως σε αυτόν τον στενό τόπο είναι αδύνατον να χωρέσουν ποδηλατόδρομος, πεζόδρομος, παραχωρήσεις δύο καταστημάτων και πλαζ λουομένων. Πολλοί οι διεκδικητές και κάποιοι, όπως τα πεύκα και οι λουόμενοι έπρεπε να αποπεμθούν για την ευρυχωρία των υπολοίπων. Καθώς τα δύο πεύκα απείχαν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα, ο πυκνός ίσκιος τους σκέπαζε, έμπροσθεν αυτών, τους λουόμενους και όπισθεν αυτών μέρος του πεζόδρομου με το παγκάκι και τη ντουζιέρα, ό,τι καλύτερο, δηλαδή. Ποιος λόγος υπήρχε για την καταστροφή ενός εμβληματικού έργου της δεκαετίας του 1970, το οποίο διατηρούνταν επί πέντε δεκαετίες τώρα σε πολύ καλή κατάσταση και έχρηζε πιθανόν κάποιων μικρών επεμβάσεων και ενίσχυση του υπάρχοντος πρασίνου ; Ποιος ο λόγος διάθεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – ποσό το οποίο είναι άγνωστο πόσο θα ανέλθει, προκειμένου να αποπερατωθεί η περιβαλλοντική καταστροφή – όταν η πόλη μας έχει άλλες ανάγκες, πιο επιτακτικές για τους κατοίκους ; Ποιος ο λόγος διάθεσης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «έργα βιτρίνας» ;

Ερώτημα 2ο : Τα πεύκα αυτά αποτελούσαν την ιστορική κληρονομιά, που δώρισαν οι πρόσφυγες του 1922 στους απογόνους τους. Οι σοφοί εκείνοι κάτοικοι του ανατολικού συνοικισμού της πόλης, ζώντας μέσα στα χαμηλοτόβανα σπίτια τους, κατάλαβαν αμέσως την αξία και τη διαχρονική, ευεργετική παρουσία ενός φυσικού ίσκιου δίπλα στη θάλασσα, όπου έκαναν μπάνιο τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Αν υποθέσουμε μάλιστα πως φυτεύτηκαν το 1922, θα μιλούσαμε σήμερα για αιωνόβια θαλερά πεύκα και πώς σηκώνει κανείς αβασάνιστα χέρι επάνω τους, για να τα καταστρέψει ; Σημειωτέον ότι οι κάτοικοι δεν ενημερώθηκαν γενικά για το έργο, ούτε για την επερχόμενη καταστροφή του πράσινου, την οποία αυτό απαιτούσε. Σιωπή επτασφράγιστου μυστικού, εκ μέρους του Λ.Τ.Φ. ! Αλλά και ο τρόπος εκρίζωσης των πεύκων, όπως και άλλων τριών – τεσσάρων δένδρων στη δυτική συνοικία της Ευαγγελίστριας, γεννά πολλά ερωτήματα. Κατά πόσο, δηλαδή, η συνολική μελέτη περιείχε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.). Στις 31/1/2024, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκων, εμφανίστηκε ένα μηχάνημα έργων, το οποίο ξεκίνησε εκσκαφές, στοχοποιώντας εξ’ αρχής τα δύο πεύκα. Αποκαλύπτοντας το ριζικό σύστημα του ενός, καταδίκασε συγχρόνως και το άλλο. Μετά από λίγες μέρες, το ένα πεύκο έπεσε και ακολούθησε η πτώση του άλλου… Μιλάμε για περιβαλλοντικό έγκλημα, που στόχευε απ’ ευθείας στην ιστορική μνήμη της πόλης ! Όφειλε το Λ.Τ.Φ. να αναθέσει την εκσκαφή σε έμπειρο τεχνικό, ο οποίος με χειροκίνητα εργαλεία και προσεκτικές κινήσεις θα προχωρούσε χωρίς να βλάψει το ριζικό τους σύστημα. Η ανάθεση της λεπτής αυτής εργασίας σε κοινό σκαπτικό μηχάνημα έργων (εκσκαφέα) έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Τυχαίως ή σκοπίμως ; Με επιστολή μας στις 9/9/2021 προς την Πρόεδρο του Λ.Τ.Φ., κ. Σοφία Αναγνωστάκου, την είχαμε ενημερώσει πως τα δένδρα κινδύνευαν από τις άδειες παραχώρησης των καταστημάτων και της ζητούσαμε να τα προστατέψει ! Ακόμη, με επιστολή μας στις 19/2/2024 προς την ίδια, παρακαλέσαμε για πρόσθετα μέτρα αντιστήριξης του εναπομείναντος πεύκου, μήπως αυτό σωθεί… Μάταια…

Ερώτημα 3ο : Ποιος ο ρόλος της ευθύνης του Δήμου και της Περιφέρειας στην κατασκευή του ποδηλατόδρομου από το Λ.Τ.Φ. ; Η αυτοδιοικητική αυτή υπηρεσία είναι ανεξέλεγκτη ; Δεν στερείται μόνο η Ιτέα ενός πράσινου πνεύμονα αλλά ολόκληρος ο νομός Φωκίδας, καθώς η ζωή των ανθρώπων σχετίζεται και εξαρτάται άμεσα από το φυσικό περιβάλλον. Πολλοί κάτοικοι της Άμφισσας, των Δελφών, της Αράχωβας κ.ά., κυρίως ηλικιωμένοι με τα εγγονάκια τους, προτιμούσαν αυτή την απάνεμη και ζεστή θάλασσα με τον ίσκιο των πεύκων για το μπάνιο τους. Έβρισκαν εδώ ασφάλεια, ομορφιά, δροσιά και συντροφικότητα γενεών. Έρχονται και φέτος οι συμπαθείς αυτοί επισκέπτες, μα δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Ένας τσιμεντένιος «φιδίσιος» διάδρομος (πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος) απλώνεται χαιρέκακα μπροστά τους, αφού κατάφερε να καταστρέψει τον μικρό μας παράδεισο και να μας εκδιώξει στις υψηλές θερμοκρασίες. Ούτε παγκάκι, πεζόδρομος, ντουζιέρα, ίσκιος των πεύκων, ούτε ακρογιαλιά… Ένας βομβαρδισμένος τόπος που μαρτυράει την περιβαλλοντική βαρβαρότητα, την οποία δέχτηκε. Το ωραιότερο κομμάτι της παραλιακής Ιτέας, «η μικρή ζωγραφιά» πάνω στο κύμα δεν υπάρχει πια !!! Η γλυκύτητα του ελληνικού τοπίου σκεπάστηκε από δυσανάλογη ποσότητα σκυροδέματος καθώς και από φερτά υλικά, τα οποία κάλυψαν όλον τον υπολειπόμενο χώρο μέχρι τη θάλασσα. Η ακρογιαλιά παραμορφώθηκε από μπάζα προς επέκταση της στεριάς και προς εκμετάλλευση από παρακείμενο κατάστημα εστίασης… Οι καταστροφικές αυτές επεμβάσεις ανέδειξαν ένα τοπίο άνυδρο και αφιλόξενο, κατάλληλο για ταινίες γουέστερν…

Ερώτημα 4ο : Κάθε Άνοιξη χαιρετίζουμε όλοι μας το επιτυχημένο Φόρουμ των Δελφών, το οποίο διοργανώνετε. Καταξιωμένοι επιστήμονες ομιλούν σε αυτό για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του πράσινου. Στην περίπτωσή μας όμως τίποτα από αυτά τα διδάγματα και τα ωραία λόγια δεν λάβατε υπ’ όψιν σας στις αποφάσεις που πήρατε για εμάς, χωρίς εμάς. Δυστυχώς, οι κάτοικοι της περιοχής του ανατολικού συνοικισμού και των γύρω σπιτιών είναι πλέον αναγκασμένοι να πορευτούν προς άλλη παραλία, όσοι βέβαια μπορούν να το πράξουν. Προσωπικά αδυνατώ. Οι καλοκαιρινές μας συνήθειες ανατράπηκαν βίαια με την εκρίζωση των δύο πεύκων. Ένα κομμάτι της ζωής μας εκριζώθηκε μαζί τους. Αισθανόμαστε πρόσφυγες στον τόπο μας ! «Γιατί ;»


Έργο : «Επισκευές - Συντηρήσεις Υποδομών Ζώνης Λιμένα Ιτέας, Πλατεία Maiami / Παραλιακό Μέτωπο Πλατείας, Παραλιακός Πεζόδρομος (μέχρι τοποθεσία «Απόλαυση»), Εργοδότης : Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας, ΚΑ 2018ΕΠ06600053, ΕΠ066, Προϋπολογισμός : 471.000,00 (συμπ. Φ.Π.Α.)


Συνημμένα : 

Έντεκα (11) φωτογραφίες


Ελένη Καραμπέτσου

Μέλος του συλλόγου Μικρασιατών Ιτέας Φωκίδας















14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Καραμπέτσου
Μπράβο σας για την τοποθέτησή σας. Με απλά λόγια είστε σαφής απέναντι στην λογική του παραλόγου και της καταστροφής.Κρίμα που ο Ιτιώτικος λαός δεν αγαπά την πόλη του, και είναι αδιάφορος.Κρίμα που δεν σκέφτεται τα παιδιά του και τα εγγόνια του.Δεν υπάρχει περιβαλλοντολογική συνείδηση.Οι κυβερνώντες απέδειξαν ότι είναι καλοί στο "Μπάζωμα" και σε άλλα πολλά επικίνδυνα για την χώρα.Κρίμα .. κρίμα. Ψηφίστε τους για να μας καταστρέψουν.

Ανώνυμος είπε...

Ρε που πάμε ρεεεεεεεεε;;;;;
Ζήτω αυτοί που θέλουν να πεθάνουν με την ησυχία τους. Να φύγουν όλοι οι νέοι. Να μην συμβεί τίποτα νέο. Να μείνουν τα πεύκα που κάποιος έβαλε κάποτε δίπλα στην θάλασσα , σίγουρα με καλή πρόθεση αλλά σίγουρα άσχετος (είχε δεν είχε πτυχία) που δεν ήξερε ότι τα πεύκα δεν είναι αρμυρίκια και δίπλα στην θάλασσα δεν κάνουν βαθιές ρίζες, και όπου έχει γίνει το ίδιο , όποια κατασκευή και να κάνεις θα την καταστρέψουν οι ρίζες που ψάχνουν μόνο επιφανειακά να ζήσουν το κακόμοιρο το δέντρο τους αφού λιγο πιο κάτω, ... έχει θάλασσα ... !!! Αφού λοιπόν κάποιος κάποτε έβαλε εκεί πεύκα, να μην γίνει τίποτα. Να φύγετε όλοι ρε ρεμπεσκέδες που θέλετε και ανάπτυξη και ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους χωρίς στραβωμένες πλάκες. Να πάτε αλλού να ζήσετε. Και πάρτε και τα παιδιά σας. Αφού τα δικά μας έφυγαν ούτως ή άλλως όπως καταντήσαμε την πόλη μας για να περνάμε εμείς ήρεμα και βολεμένοι, να φύγουν και τα δικά σας. Εμείς θα μείνουμε τελευταίοι να περιμένουμε το τέλος μας με την ησυχία μας. Άντε και βρήκαμε και νέο επαναστατικό αίμα και θα σας πάρουμε σβάρνα.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό. Πρέπει να διδάσκεται μιά τέτοια παρέμβαση σε κάποια σχολή . Δεν ξέρω σε ποιά ακριβώς και με ποιό σκοπό αλλά είναι κρίμα να μείνει έτσι. Πολύ πραγματικό κρίμα είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας που για κάποιο λόγο, έχουν ταχθεί στο να μην γίνει το έργο αυτό. Για κάποιους λόγους που επίσης θα έπρεπε να αποτελεί θέμα επιστημονικής έρευνας το "γιατί;" Ας μην βάζουμε στο μυαλό μας μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αυτές μπορεί απλά να αποτελούν εργαλείο για να παρασυρθούν και άλλοι στο ίδιο σκοπό. Τέτοιες μοναδικότητες με τέτοιο ανάπτυγμα λόγου και επιχειρημάτων, δεν μπορεί παρά να έχουν βάθος. Και σε μιά περιοχή που εκκρεμεί όλο και πιο οδυνηρά το ερώτημα "γιατί τόση φτώχεια και τόση εγκατάλειψη" , όλα μπορεί να παίζουν ρόλο.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας έχει δικαίωμα να ασκεί τα νόμιμα δικαιώματά τους στην διαμαρτυρία και στην προσφυγή στα αρμόδια όργανα. Να δούμε τώρα τι θα πούνε τα όργανα για να γίνει και σαφές τι συμβαίνει τελικά σε αυτό τον τόπο και πάει σταθερά απο το κακό στο χειρότερο. Να ενημερώσω ότι αν δεν έχει αρχίσει ήδη, σκοπεύουν να συνεχίσουν το τεράστιο σκάνδαλο έργο του κόμβου της Τριταίας. Εκεί είναι απο χίλιες μεριές καταπατημένοι νόμοι και διαδικασίες. Εκεί το θέμα σκοπιμότητα βρωμάει πρώτο απ΄όλα με ομολογημένο δημόσια και απο τον αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας ότι είναι έργο για την εταιρία Δελφοί Δίστομο το ομίλου Μυτληναίου ή όπως τον λένε και αυτόν τώρα, και δήθεν για την Τριταία όπου ζήτημα να κατοικούν πέντε άνθρωποι όλο το χρόνο. Για να δούμε τώρα τι θα πουν αυτοί που συγκαλύπτουν το σκάνδαλο του κόμβου για την σκοπιμότητα στο έργο της παραλίας. Υπάρχει λόγος ρε αδερφέ; Ή να σκεφτούμε ότι παίζουμε πια σε επίπεδο επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και στην Φωκίδα για να συγκαλύψουμε τέρατα και βόρθους;

Ανώνυμος είπε...

Απο τις φωτο το εργο φαίνεται ότι αποκαθιστά και νοικοκυρεύει μιά κεντρική πλευρά της Ιτέας που είχε πολλά παλιά και πολλά ρημαγμένα. Δικαίωμα βεβαίως του καθενός να ενοχλείται προσωπικά απο κάτι και να επικαλείται τα πολύπαθα κοινά για να αποκαταστήσει το δικό του, ή να ενδιαφέρεται πράγματι για τα κοινά και να παρεμβαίνει. Αλήθεια, η προσφεύγουσα έχει σταθερή παρουσία στα κοινά της Ιτέας και τους αγώνες για την μη υποβάθμισή της ή ξαφνικά έγινε εξπέρ και συντάσσει και επιστολές με αναφορά σε ΜΠΕ κλπ που δείχνει γνώση και εμπειρία; Την έχει ξαναακούσει κάποιος να κάνει έστω και πολύ μικρότερη παρέμβαση με προσφυγές σε αρμόδια όργανα στα κοινά; Όλα μέχρι σήμερα πάνε καλά; Γιατί πράγματι υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστεί τελικά βιτρίνα κάποιων που ντρέπονται για αυτό που κάνουν και την χρησιμοποιούν εν αγνοία της; Όλοι συμφωνούμε ότι τα πεύκα και ο ίσκιο τους ήταν πολύ ωραία αλλά έκαναν επίσης επιφανειακές ρίζες και τα χάλια του πλακόστρωτου σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας το ξέρουμε και το ζούμε όλοι. Το Αρχοντικό έκανε υπερυψωμένη εξέδρα για να φτιάξει καθίσματα απο την μία αλλά η υπερύψωση του εδάφους δίπλα στην θάλασσα έχει και το αξιοθρήνητο αποτέλεσμα της πλατείας της Κίρρας. Να φτιάχναμε δηλαδή υπερυψωμένο πεζόδρομο έστω και ενός σκαλοπατιού απο την μέσα πλευρά μέχρι την θάλασσα; Πόσο τραγικό είναι ένα λάθος κάποιου με καλή θέληση του 70 να διορθωθεί σήμερα και να φυτευτούν κατάλληλα δέντρα που θα μπορούν να συνυπάρχουν με ένα νέο πλακόστρωτο; Ο καθένας μπορεί προσωπικά να έχει όποιο γούστο θέλει αλλά είναι δυνατόν να έχει κάποιος απορία που μπορεί να ωφελήσει το κοινό συμφέρον ένας πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος δίπλα στο παραλιακό μέτωπο; Όλες οι πόλεις που φτιάξανε κάτι τέτοιο είναι βλάκες και παρόλα αυτά είναι τόσο τυχεροί που προκόβουν; Ενώ εμείς με άποψη και παρεμβατικότητα στα κοινά, πάμε τελικά κατα διαόλου τα τελευταία 40 χρόνια τουλάχιστον; Εμείς οι άψογοι αλλά ματιασμένοι; Έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Ξαφνικά λύσσα να σώσουμε την Ιτέα ξεκινώντας απο αυτό. Και στα δυτικά της Ιτέας Λαρνάκι και Καμιώτισσα όλα καλά; Όλα καλά; Όλα καλά;;;;; Και κάποιος γράφει ότι έχουν το θράσος να συνεχίσουν το έργο στην Καμιώτισσα για να γίνουν ολοκληρωμένες βωξιτικές εγκαταστάσεις απο την παλιά σκάλα του Σκαλιστήρη μέχρι την Ιτέα και οι επαναστάτες που νοιάζονται για την Ιτέα όλα καλά με αυτό;;;;

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση απαιτεί γιατρούς, ένας δεν φτάνει, είναι δυνατόν να μιλάμε για δύο δέντρα έχοντας στο νου τη φράση άστα όπως είναι, τίποτα να μην αλλάξει στο παραλιακό μέτωπο για λίγα τετραγωνικά σκιά,, που θα την έχετε πάλι όταν ολοκληρωθεί το έργο. Με τέτοιες σκέψεις πάλι προσπαθούμε να πάμε πίσω στο παρελθόν, δεν μας νοιάζει καθόλου το μέλλον

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα «γιατί» θα είχαν νόημα αν υπήρχαν τα αντίστοιχά τους στο κόψιμο των εκατοντάδων αυτοφυών πεύκων στο πευκόδασος της Δεσφίνας , όπου τοποθετήθηκαν οι ανεμογεννήτριες .
Θα είχαν νόημα αν υπήρχε αντίστοιχο για το παράνομο μπάζωμα στο Λαρνάκι .
Θα είχαν νόημα αν στηλίτευες την εδώ και 40 χρόνια ..μόνιμη αποκατάσταση περιβάλλοντος στην Καμιώτισσα που παραμένει Σεληνιακό τοπίο .
Θα είχε νόημα αν ενδιαφερόσουν για την αποκατάσταση του Δελφικού Τοπίου από τις πυρκαγιές καθώς και την παράνομη άναρχη δόμηση του ελαιώνα με καλύβια και ..μαντριά ..
Θα είχαν νόημα αν διαμαρτυρόσουν γιατί αφέθηκαν οι φοίνικες στον εν λόγω πεζόδρομο και πέθαναν απ το σκαθάρι .
Θα είχε νόημα αν ενδιαφερόσουν για την απαράδεκτη εικόνα στα πρότερα παρτέρια με τα ..ζαρζαβατικά και τα ετερόκλητα φυτά που ο καθένας φύτευε .
Θα είχε νόημα αν διαμαρτυρόσουν επίσης για το σκουπιδαριό στον πρώην «κάβο» και παραδίπλα ..στα χαλάσματα του ξενοδοχείου που χάσκει με σπασμένα τα παραθυρόφυλλά του .
Θα είχε νόημα αν ο πρώην πεζόδρομος δεν ήταν ταυτόχρονα και ποδηλατόδρομος… !
Θα είχε νόημα αν το ενδιαφέρον σου δεν επικεντρωνόταν στον καλοκαιρινό σου προσωρινό μικρόκοσμο που είναι ένα ελάχιστο υποσύνολο στα τεκταινόμενα αυτής της πόλης.
Της Ιτέας , που στερείται συνείδησης πόλης και αστικού πνεύματος ενώ διακατέχεται από σύνδρομα μόνιμου «τυχοδιωκτισμού» και «προσωρινότητας»...
Θα είχε νόημα αν ,αν ,αν, αν ...πολλά αν μπορώ να σου αραδιάσω . Έρχεσαι λοιπόν σήμερα και «καταγγέλεις» ένα έργο πνοής για την πόλη - με τις ατέλειές του, αν θέλεις- και το μόνο που ίσως να επιτύχεις είναι να παραμείνει ένα μόνιμο γιαπί για σειρά ετών , μετά τις καταγγελίες σου στον ανώτατο δικαστή και στις Βρυξέλλες!!!!
Σ αυτή την πόλη που , μετά από τόσα και τόσα χρόνια….βρέθηκε επιτέλους και μια Λιμενική επιτροπή με σωστό προσανατολισμό που επιδεικνύει έργο και έχουν «χυμήξει» κάποιοι να την φιμώσουν .

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι άραγε πιότερα σωστό για την περίπτωση ; Persona non grata ή persona suis generis ;

Ανώνυμος είπε...

Σωστα τα λετε!!
Ελεος πια!

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.
ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ.
ΚΑΠΟΤΕ , ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΜΑΡΙΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ «ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ ΤΑ ΞΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ».
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ !!!!
ΕΛΕΟΣ !!
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΗ , ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
ΟΣΟΙ ΔΕ , ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ , ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ..«ΞΕΜΑΤΙΑΣΕΙ» Η κα ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ , ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΑΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το τσιμεντωμα θα φέρει τουριστική ανάπτυξη;
Το μόνο που θα φέρει είναι άνοδο της θερμοκρασίας το καλοκαίρι και πλημμυρικά φαινόμενα το χειμώνα, ειδικά με τον τρόπο που εχει διαμορφωθεί η απορροή των ομβρίων. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη δράση της θάλασσας,το σκόρπισμα των μώλων (το παρελθόν δε διδάσκει) και η απότομη μεταφορά υλικού θα κάνουν πολύ σύντομα το έργο μνημείο αστοχίας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι της Ανάπτυξης έχουμε χορτάσει ανάπτυξη.Να μας πείτε πότε θα ολοκληρωθεί το έργο και τα ξαναλέμε.Υπέρ της ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και στον πολίτη.Όταν κόβεις ένα δένδρο σήμερα , φυτεύεις δύο νέα τώρα.Τι λέμε τώρα , εδώ καίγονται χιλιάδες στρέμματα για την "Ανάπτυξη" διότι τα συμφέροντα κάνουν πάρτι με την ανοχή αυτών που τους δίνουν το δικαίωμα.Κοιμηθείτε ήσυχα ..... η ανάπτυξη σύντομα θα σας ξυπνήσει.Μας τα έχουν πουλήσει όλα για το καλό σας.