Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ» : «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ»







ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  

 και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

       «Ο  ΤΕΧΝΙΤΗΣ»                                                            

                 


Αρ. πρ  4                                                                                       

    Άμφισσα 09 / 02 / 2022 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

   

  Εδώ και χρόνια, στη γειτονιά μας, στη ΛΑΡΚΟ, δίπλα μας, γινόταν μία συνεχής διαπάλη. Απο τη μία η  κυβέρνηση και από την άλλη οι μεταλλωρύχοι - μεταλλεργάτες συνάδελφοί μας με τις οικογένειές τους.

   Η πρώτη θέλοντας να κλείσει - ξεπουλήσει τα μεταλλεία και το εργοστάσιο, όπως εξ άλλου κάνει με την όποια εθνική περιουσία, και οι συνάδελφοί μας να τα κρατήσουν ανοιχτά με το δημόσιο χαρακτήρα μιας και η ΛΑΡΚΟ είναι στρατηγικής σημασίας για την εθνική οικονομία και ανάσα ζωής για την Στερεά.

  Η ΛΑΡΚΟ παράγει το πανάκριβο νικέλιο που χρησιμοποιείται και για τις μπαταρίες νέου τύπου στην ηλεκτροκίνηση και που θεωρείται ως ισάξιο με το χρυσό! Ακόμη και με τη  σκόνη – σκουριά που είναι πεταμένη δίπλα στο εργοστάσιο μπορούν να παραχθούν μεταλλουργικά προϊόντα ενώ μπορεί να παραχθεί ακόμη και κοβάλτιο το οποίο περιέχεται στο μετάλλευμά της.

   Αυτό λοιπόν το «ξερολούκουμο» για τις μεταλλευτικές βιομηχανίες η κυβέρνηση, όπως εξ άλλου και οι προηγούμενες, μιάς και αυτό το έγκλημα συντελείτε εδώ και πολλά χρόνια, το απαξίωναν φορτώνοντάς το με χρέη, για να το ξεπουλήσουν όσο-όσο. Είναι αποκαλυπτικές οι καταγγελίες των εργαζομένων συναδέλφων μας, ότι η ΛΑΡΚΟ αγόραζε σε πολλαπλάσιες τιμές το ρεύμα από τη μεγαλομέτοχο κρατική ΔΕΗ σε σχέση με άλλες ενεργοβόρες βιομηχανίες. 'Η ότι με ευθύνη του κράτους δεν έγιναν αναγκαίοι εκσυγχρονισμοί στις υποδομές, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια μοναδική στο είδος της, στρατηγικής σημασίας επιχείρηση μεταλλουργίας, με ιδιόκτητα μεταλλεία.

 Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση, ικανοποιώντας και τις απαιτήσεις των επενδυτών - επιχειρηματιών ξετυλίγει το κουβάρι των αντεργατικών μέτρων, που στοχεύει στην παράδοση της ΛΑΡΚΟ χωρίς τους εργάτες της στους επίδοξους αγοραστές.

   ∆ηλαδή να παραδοθεί χωρίς αυτούς, που χρόνια τώρα παράγουν τον πλούτο που νέμονται οι εκμεταλλευτές τους, που έχουν σακατευτεί από “ατυχήματα” και επαγγελματικές ασθένειες, που έχουν χάσει ακόμα και τη ζωή τους στον αγώνα για το μεροκάματο. Όμως οι απαιτήσεις κυβέρνησης και επιχειρηματιών δεν σταματούν σ΄αυτό. Προχωρούν και στο διώξιμο όσων εργαζομένων διαμένουν στους εργατικούς οικισμούς της Λάρυμνας και του Αη Γιάννη. Απαιτούν να στείλουν µε το άμεσο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ τους εργαζόμενους-άστεγους στην ανεργία. Με το “καλημέρα” 1.300 και πλέον εργαζόμενοι, 300 οικογένειες, πετιούνται στο δρόμο.

     Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ μέσα από συλλογικές αποφάσεις δηλώνουν πως: δεν θα βγούνε από τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, δεν θα ξεριζωθούνε από τον τόπο τους, δεν θα επιτρέψουνε να κλείσει η ΛΑΡΚΟ.

   Ο αγώνας τον εργατών της ΛΑΡΚΟ πρέπει να γίνει τώρα υπόθεση όλων μας, όλων των εργαζομένων, όλης της Ελλάδας. Δεν τους επιτρέπουμε να παίζουν με τις ζωές μας, τις ζωές των συναδέλφων μας. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να ενωθούν οι φωνές μας με τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ,  να γίνουν κουρελόχαρτα τα σχέδια τους!

    Το Σωματείο μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας αλλά και άλλα σωματεία της περιοχής θα συμμετέχει στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τα μέλη μας, να πάρουν μέρος, στη σύσκεψη - συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Λάρυμνα την

 ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Φλεβάρη. Ώρα αναχώρησης 8,45 Πλ. Ησαΐα

 Η μετάβαση θα είναι δωρεάν


Δεν υπάρχουν σχόλια: