Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Οι δύο Ελλάδες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ( από τα «προεκλογικά» της Βασ.Σιούτη)

Τι είπαν χθες στις ομιλίες τους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. 


Οι δύο Ελλάδες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα
«Η εικόνα μιας Ελλάδας μαύρης υπάρχει μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο» είπε ο πρωθυπουργός. «Ακούω πάρα πολλές φορές να μιλά για τα επιτεύγματά του και αισθάνομαι ότι ζω σε άλλη χώρα» λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


«Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑΣ Ελλάδας μαύρης υπάρχει μόνο στον δικό τους φαντασιακό κόσμο» είπε ο πρωθυπουργός. «Ακούω πάρα πολλές φορές να μιλά για τα επιτεύγματά του και αισθάνομαι ότι ζω σε άλλη χώρα» λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για καλύτερους μισθούς και ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ δεσμεύτηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν κερδίσει άλλη μια τετρατετία. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίαςμείωση του ΦΠΑ και κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Και οι δύο μίλησαν για τις κυβερνητικές προτεραιότητες τους, αν κερδίσουν, αλλά ο Μητσοτάκης χθες έμεινε μόνο σε αυτές. Ο Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη και υποστήριξε ότι οι δημοσκοπήσεις την Κυριακή θα πάνε κουβά. Επιτέθηκε κυρίως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη επειδή κάνει διμέτωπο, αντί να έχει μέτωπο μόνο με τη δεξιά. Ο ίδιος ωστόσο διαχώρισε τη ΝΔ σε «καλή ΝΔ» και «κακή ΝΔ», που αποτελούν μόνο όσοι είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε και χθες, προτιμά να μιλά για τους μελλοντικούς στόχους, παρά για το παρελθόν και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μιλούν μόνο για το παρελθόν.

Να εμφανιστεί συνεπής ως προς την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει για την τετραετία που κυβέρνησε επιχείρησε στην ομιλία που έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις μειώσεις φόρων και εισφορών, στις νέες θέσεις εργασίας, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και σε μερικά ακόμα.

Σίγουρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για ιδεολογική απόκλιση. Κυβέρνησε υλοποιώντας την πολιτική που πρεσβεύει, αν και δεν πραγματοποίησε ακριβώς όλες τις δεσμεύσεις του, κάποιες από τις οποίες ανακοινώνονται αυτές τις μέρες ως προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: