Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

"Για τον λαό", χωρίς λαό, στην Γραβιά!



Σε άσκηση εφαρμοσμένου λαϊκισμού απέβη, όπως αναμενόταν, η εκδήλωση που πραγματοποίησε η δημοτική Αρχή χθες στη Γραβιά στο πλαίσιο των αντιδράσεων για το διαγραφόμενο κλείσιμο του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος
και της οποίας κεντρικό μέτρο ήταν το συμβολικό κλείσιμο της Ε.Ο. Άμφισσας-Λαμίας στην είσοδο της Γραβιάς (έξοδος προς Άμφισσα).
Κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η απουσία κατ' ουσιάν της τοπικής κοινωνίας, καθώς οι παρόντες δεν ξεπέρασαν τους σαράντα, εκ των οποίων οι μισοί και πλέον ήταν μέλη της δημοτικής Αρχής (δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι) και αστυνομικοί, ενώ ενδεικτικό είναι ότι χρειάστηκε να επιστρατευτούν από τα μαθήματά τους και μαθητές του Λυκείου της ιστορικής κωμόπολης στην κατεύθυνση της προσπάθειας πύκνωσης των τάξεων των παρευρισκομένων.
Αποτέλεσμα που φανερώνει ότι το πάνδημο κάλεσμα που απηύθυναν οι χωρικοί αντιδήμαρχοι της περιοχής δεν βρήκε ανταπόκριση, καθώς οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Φωκίδας που είναι οι κύρια θιγόμενοι, μετά το δυναμικό παρών που έδωσαν στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Γραβιά για το θέμα πριν από λίγες ημέρες, έδειξαν ότι δεν περιμένουν λύσεις από φορείς χωρίς τη θεσμική δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης, καθιστώντας τη σχετική εκδήλωση κίνηση απλά πολιτικού εντυπωσιασμού προς όφελος (;) των διοργανωτών και αντιπερισπασμού ενδεχομένως από τα διαρκώς σωρευόμενα προβλήματα της καθημερινότητας και της αναπτυξιακής στασιμότητας που σοβούν και χρονίζουν χωρίς να βρίσκουν τις στοιχειωδώς απαιτούμενες λύσεις.
Αίσθηση ιδίως που ενισχύεται από την επιλογή απουσίας των άλλων δημοτικών παρατάξεων, πλην των "Πολιτών στο Προσκήνιο", που εκπροσωπήθηκαν από τον επικεφαλής τους Παν. Μέγκο. Κεντρικό συμπέρασμα που απέρρευσε από τη χθεσινή ανεπιτυχή απόπειρα κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας των Δ.Ε. Γραβιάς, Πολυδρόσου και Καλλιέων ήταν ότι τέτοιες κινήσεις όχι απλά δεν προσθέτουν στην πίεση για την αναγκαία εξεύρεση λύσης στο σοβαρό πρόβλημα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή, αλλά μέσω της μη συμμετοχής κόσμου παρέχουν το λάθος μήνυμα προς το κεντρικό κράτος, αυτό της συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας στην κατάργηση του Α.Τ. Γραβιάς. Πολλώ δε μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς τη δυναμική απεναντίας συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας των πολιτών στη συνάντηση για το θέμα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε στη Γραβιά, καθιστώντας ένα ακόμα κρίσιμο ζήτημα που ταλανίζει τους κατοίκους της Παρνασσίδας ευκαιρία πρόκλησης πολιτικών εντυπώσεων.
Στην ενημέρωση που παρείχε ο Δήμος Δελφών μέσω του Γραφείου Τύπου αναφέρεται:
Με δυναμισμό και αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Γραβιά η κινητοποίηση του λαού της περιοχής μας, που διαμαρτύρεται για το σχέδιο κατάργησης του Α.Τ. Γραβιάς.
Μετά το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε στις 20.11.2015 η Συνέλευση των κατοίκων και των φορέων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας (Γραβιάς, Καλλιέων και Παρνασσού) που αστυνομεύονται από το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα και μετά τις αντίστοιχες Αποφάσεις που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών στις 27.11.2015, σήμερα και οι δημότες μας έδωσαν το δικό τους αγωνιστικό «παρών», αποκλείοντας συμβολικά την Ε.Ο. Άμφισσας - Λαμίας στο ύψος της διασταύρωσης της Γραβιάς.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πλήθος κόσμου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος, τοπικοί Αντιδήμαρχοι, πολλοί Πρόεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι Κοινοτήτων), ενώ από τη Μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχε η παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο» με επικεφαλής της τον κ. Παναγιώτη Μέγκο.
Η βούληση των δημοτών του Δήμου Δελφών είναι σαφής και εκφράστηκε πλέον δυναμικά και κατηγορηματικά: Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η κατάργηση του Α.Τ. Γραβιάς, το οποίο καλύπτει έναν τεράστιο τομέα μέσα στον Δήμο μας (έκταση που από μόνη της ισοδυναμεί μ' έναν μεγάλο «καλλικρατικό» Δήμο). Τυχόν κατάργηση του Τμήματος είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επιφέρει κατακόρυφη υποβάθμιση του επιπέδου, αλλά και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το αρχικό της σχέδιο.
Καλούμε τον βουλευτή Φωκίδας, κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου, να συμμετάσχει στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και να αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία προς τα κυβερνητικά στελέχη του αρμοδίου Υπουργείου.
Εμείς, ως Δήμος Δελφών, μετά και την ξεκάθαρα εκφρασθείσα απαίτηση των συμπολιτών μας, θα εντείνουμε τις προσπάθειες προς την Κυβέρνηση για να αντιληφθεί τη ζωτική σημασία του θέματος.
Στον αγώνα αυτόν πρέπει να είμαστε όλοι ταγμένοι και ενωμένοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα της διάσπασης, κανείς δεν έχει το δικαίωμα της υπονόμευσης. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε!


amfissaface.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πιάσανε την χασισοφυτεία, καλά να πάθουνε. Τόσα χρόνια όλα καλά. τώρα τι να δικαιολογήσουν; ο νταβατζής δεν χρειάζεται ξέπλυμα πια. Όσο οι αστυνομικοί ήταν καλά παιδιά και το περιπολικό έπαιρνε λάστιχα από τον σωτήρα της περιοχής και πλήρωνε και το καύσιμο και το βούλωναν για όλα αυτά που εκανε ο σωτήρας μας ήταν όλοι ευτυχισμένοι. Ρε κάνα καμένο σπίτι εκεί ψηλά βρήκατε ποιος το έκαψε; Σωτήρα γύρνα πίσω, βοήθεια σώσε μας. Σώσε εμάς τους άφρονες και αχάριστους που σε αμφισβητήσαμε. Γύρνα πίσω και κάνε μας ότι θές. Άθλιοι και ελεεινοί είμαστε. Έλα και θα σου γλύφουμε και τα μαυριδάκια ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών όταν βγάζεις τις καινούργιες κάλτσες σου (άλλο και αυτό το χάλι με τις καινούργιες κάλτσες). Γύρνα πίσω να σώσουμε το αστυνομικό μας τμήμα. Όλα δικά σου. Δεν θα παράγουμε τίποτα, δεν θα είμαστε τίποτα άλλο από γλύφτες σου.
Αν δεν βρέξεις κώλο δεν τρώς μπαρμπούνι λέει μια παλιά σοφή παροιμία. Αν δεν παράξουμε σαν τόπος (για εμάς και όχι για τον νταβαντζή αυτά που στέλνει στην Ελβετία) θα κλείσουν όλα. Αστυνομικά Τμήματα, Πυροσβεστικές, σχολεία, Νοσοκομεία, ΟΛΑ. Και τα σκουπίδια θα τα τρώμε για να μην μένουν και μουχλιάσουν και αρρωστήσουμε. Νερό στην βρύση; Άσε ρε μεγάλε τις βλακείες. Βράσε από καμία γούρνα και προσευχήσου να κρατήσουν οι βροχές. Τέλος, φινις, φινίτο, εντ, καπουτ, τσι τσον (αν ήξερα κινέζικα). Καλά σαράντα αγωνισταράδες.