Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ιτέα : Fun radio ! Ένας απολογισμός της τετράχρονης λειτουργίας του και μια εκ βαθέων εξομολόγηση του επιτυχημένου διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης μας.



Αγαπητοί ακροατές της Φωκίδας,

Αυτή την πρωτοχρονιά ο σταθμός μας κλείνει 4 χρόνια λειτουργίας και θεωρήσαμε σημαντικό να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σκέψεις, που αφορούν περισσότερο εσάς, τους κατοίκους της Φωκίδας.

Αυτά τα χρόνια χαρακτηρίστηκαν από επιτυχία, σπάνιο φαινόμενο για τα διαδικτυακά ραδιόφωνα, ενώ η συμμετοχή αυτή του κόσμου πρόσφερε πολλά θετικά για την περιοχή. 

Επίσης, αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό για την ιστορία του ραδιοφώνου στον τόπο καθώς είναι φανερό πως o Fun Radio εκπροσωπεί κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο για τους κατοίκους. 
Τέλος, θεωρούμε σημαντικό έχετε γνώση πάνω στο ελληνικό και διεθνές ραδιόφωνο, καθώς μετά το πέρας της ενασχόλησης μας με το διαδικτυακό ραδιόφωνο, κυνηγώντας νέους στόχους, πιστεύουμε πως ο λαός θα παραμείνει ανημέρωτος και εξαπατημένος.

Αυτά τα χρόνια μοναδικό κίνητρο μας ήταν η αγάπη μας για το ραδιόφωνο αλλά και η αγάπη για τον τόπο και την καθαρή ψυχαγωγία του. Το πείσμα που μας γέμιζε, έφερε τον σταθμό κοντά σε νέους από όλη την Ελλάδα (ηλικίες 15-35) καθώς βρέθηκε πολλές φορές στην κορυφή των ακροαματικοτήτων των διαδικτυακών ραδιοφώνων. Η αγάπη μας για την περιοχή μας ώθησε στο να την προβάλλουμε καθημερινά. Αυτό το γεγονός ανέδειξε τις ομορφιές της Φωκίδας σε μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού και πιο συγκεκριμένα των νέων.

Είναι φανερό, ενώ μας τιμάει το γεγονός της επιτυχίας αυτής, το γεγονός ότι το επιχείρημά μας και η προσπάθεια άλλαξαν τα δεδομένα του τοπικού ραδιοφώνου και δημιούργησε ένα μικρό κλίμα ανταγωνισμού. Αρχικά, αντιμετωπίσαμε μεγάλη δυσκολία έως να κάνουμε συνήθεια στους συμπολίτες μας αυτό το νέο, για την περιοχή, “format” ραδιοφώνου. Καθώς ο καιρός περνούσε επενδύσαμε χρόνο, όχι μόνο για να διαδώσουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας στην τοπική κοινωνία, αλλά και για να προωθήσουμε τον σταθμό και σε πανελλαδικό επίπεδο, κάτι που έγινε με επιτυχία καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων είναι συνηθισμένο σε παρόμοιους σταθμούς. 

Από τα γεγονότα που προαναφέραμε είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς τον λόγο που ισχυριζόμαστε πως προσφέραμε στην τοπική ραδιοφωνική ιστορία και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες, οι οποίοι ευθύνονται για την επιτυχία πολύ γνωστών ελληνικών ραδιοφώνων, που βοήθησαν και εμάς

Ο σταθμός μας δεν αποτελεί επιχείρηση, παρά μόνο ένα όνειρο που εκπληρώθηκε ως «χόμπι» που απαιτεί πολύ χρόνο, κάτι που σημαίνει πως στο μέλλον θα έχει τέλος. Όταν κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα, πας για άλλα σωστά; Θεωρούμε σημαντικό λοιπόν να έχετε πολύπλευρη γνώση για το ελληνικό ραδιόφωνο και το μέλλον του στο τόπο.

Θέλουμε να ελπίσουμε πως η συνεχής εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών θα αγγίξει την περιοχή μας. Με την δημιουργία νέων ραδιοφωνικών σταθμών που επενδύουν χρήμα, χρόνο και ταλέντο, θα δημιουργηθεί κλίμα ανταγωνισμού στην Φωκίδα. Αυτό θα ωφελήσει και τους διαφημιζόμενους επιχειρηματίες λόγο του χαμηλού κόστους διαφήμισης που θα δημιουργηθεί, αλλά και τον λαό, καθώς θα απολαμβάνει πραγματικά «καλό» ραδιόφωνο. 

Με αυτό τον τρόπο η ήδη υπάρχοντες σταθμοί θα αναγκαστούν να επενδύσουν, χωρίς να κλέβουν πχ. ιδέες από μεγάλους σταθμούς άλλων πόλεων, παραπλανώντας συνεπώς το μη ενημερωμένο κοινό. Είναι κρίμα ο νομός να μην έχει πρόσβαση σε σωστή ενημέρωση και ψυχαγωγία και να αναγκάζεται να ακούσει τους τοπικούς σταθμούς που εκμεταλλεύονται τον ανύπαρκτο ανταγωνισμό και προσφέρουν φθηνό περιεχόμενο ή να στρέφεται στο διαδίκτυο, κάτι που κοστίζει.

Όσοι μαζί δημιουργήσαμε τον σταθμό που αγαπήσατε, σας ευχόμαστε καλές γιορτές, πολλά χαμόγελα και οι ευχές όλων να γίνουν πραγματικότητα.

Ο γενικός διευθυντής,
Δρόσος Μπραούζος



Δεν υπάρχουν σχόλια: