Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΩΡΙΔΑ... Ο κ. Κόκκινος έχει ουσιαστικά αποσυρθεί, αλλά δεν το λέει επίσημα - Παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού!

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΔΣ του Δήμου Δωρίδας
- «Πρόθυμος» ο κ. Παγώνης που τονίζει ότι εμμένει στην άποψή του, «προβληματισμένος» ο κ. Κουλούλας, ο οποίος λέει ότι βρίσκεται στο σπίτι και όποιοι θέλουν να πάνε να τον βρουν.

– Επιτακτική η άμεση ανάγκη συνεννόησης και επίλυσης του προβλήματος ηγεσίας του ψηφοδελτίου.
Εξελίσσεται ένα παράξενο παιχνίδι εντός των κόλπων της ΝΔ σχετικά με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της, καθώς το ενδιαφέρον του κ. Μπάμπη Κόκκινου έχει αποσυρθεί από τον ορεινό δήμο της Φωκίδας, αλλά τόσο ο ίδιος, όσο και κάποιοι θερμοί υποστηρικτές του δεν το επιβεβαιώνουν.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Κόκκινος τελικά θα κατεβεί στο Νότιο Αιγαίο, υπό την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μίκα Ιατρίδη, η οποία θα τεθεί επικεφαλής. Το σενάριο αυτό είναι πολύ δελεαστικό, όχι μόνο για τον ίδιο τον κ. Κόκκινο, αλλά και για το κόμμα της ΝΔ, όπου ευελπιστεί ότι θα κερδίσει μια περιφέρεια που έχει μακρά παράδοση σε κεντροαριστερές πλειοψηφίες.
Ωστόσο, αν και θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Κόκκινος, δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα, καθώς έχει σχεδόν κλείσει για το Ν. Αιγαίο. Ισχυρίζεται μάλιστα, ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει, ενώ φέρεται πρόθυμος να συμμετάσχει και σε συνάντηση στελεχών που πιθανόν να γίνει και μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να διατηρούνται δυνάμεις και στελέχη σε «ομηρία», καθώς οι «δικοί του» περιμένουν, οι απέναντι δεν μπορούν να βγουν μπροστά γιατί τους μπλοκάρουν οι άλλοι.
Έχουν πλέον αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι το σενάριο Κόκκινου» δεν βγαίνει για ην περιοχή, ακόμη και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές του. Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, όπου θα πρέπει να βρεθεί λύση για την ηγεσία του ψηφοδελτίου.
Ο πρώην Δήμαρχος Ευπαλίου κ. Τάσος Παγώνης είναι σαφές ότι βρίσκεται παρών και δεν έπαψε ποτέ να το δηλώνει. Έχοντας όμως την εμπειρία του 2010, δεν πρόκειται να προχωρήσει αν δεν εξασφαλίσει τη συνέναιση. Σίγουρα, δεν μπορεί να προχωρήσει με ένα σημαντικό μέρος των στελεχών του κόμματός του να μην τον θέλουν υποψήφιο. Είναι όμως σήμερα ο μόνος πρόθυμος να ηγηθεί και έχει ήδη ένα  βασικό κορμό, αν υποθέσουμε ότι θα συμμετάσχουν οι υποψήφιοι που τον ακολούθησαν την προηγούμενη φορά. Ο ίδιος πάντως αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη συνεργασία του κ. Κουλούλα και των δικών του συνεργατών, πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να κατεβεί, αφού δεν πρόκειται να έχει διεισδυτικότητα στο Λιδωρίκι και τον ευρύτερο πρώην δήμο. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι εμμένει στην αρχική του άποψη, τονίζοντας ότι δεν παρέκλινε ποτέ και καλεί όσους ευαγγελίζονται την ενότητα να το αποδείξουν.
Σενάρια που φέρουν τον πρώην Δήμαρχο Λιδωρικίου Γιώργο Κουλούλα να ενδιαφέρεται να ηγηθεί δεν φαίνεται να έχουν βάση, αφού ο ίδιος δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο. Δηλώνει ωστόσο ότι αν κάποιοι θεωρήσουν ότι θέλουν να μιλήσουν μαζί του, είναι στο σπίτι του και μπορούν να πάνε να τον βρουν. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να αποκλείσει τίποτε, αφού είναι πολύ πιθανόν το θέμα να οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο και εκ των πραγμάτων ο κ. Κουλούλας να παίξει αναγκαστικά καθοριστικό ρόλο, θέλοντας και μη. Στο σενάριο πάντως που ηγηθεί τελικά ο κ. Κουλούλας, θα έχει καλή διεισδυτικότητα σε όλο το δήμο -αφού έχει και την εμπειρία και τα στελέχη-  εκτός από το Ευπάλιο, που αναμένεται ν’ αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα.
Αυτό που δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει οι κ. Παγώνης και Κουλούλας είναι ότι ο ένας είναι απαραίτητος για τον άλλο. Καλύτερη δυνατή επιλογή είναι να τα βρουν μεταξύ τους και να τα βρουν ουσιαστικά. Ωστόσο, η θέση του επικεφαλής είναι μόνο μία, αν δεν καταφέρουν να ρυθμίσουν αυτή την «τεχνική λεπτομέρεια», ίσως θα πρέπει και οι δυο, αλλά και όλοι οι άλλοι να σκέφτονται στη λογική της τρίτης λύσης. Μιας λύσης όχι βέβαια με ουρανοκατέβατους επισκέπτες, αλλά με ένα νέο παιδί που θα μπορεί να μπορεί να σηματοδοτήσει την ελπίδα και να φέρει την ομόνοια στο χώρο τους. Ένα παιδί που ακόμη και αν δεν καταφέρει να κερδίσει το δήμο, αφενός θα έχει φέρει την ενότητα, αφετέρου θα έχει θέσει γερές βάσεις για την επόμενη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: