Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο  ΤΕΧΝΙΤΗΣ» : « ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΥΠΟΥΛΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΘΟΣΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ 74 ΕΤΗ »






ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ

 και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

       «Ο  ΤΕΧΝΙΤΗΣ»

                                          

Αρ. Πρ. 9                                                                                                      Άμφισσα 27 / 07 / 2023


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΥΠΟΥΛΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΘΟΣΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ 74 ΕΤΗ

     Με ένα πρόσθετο άρθρο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση έφερε από την πίσω πόρτα την εργασία ως τα 74 έτη. Με πρόσχημα την συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους ώστε να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, επιχειρούν μέσα από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) να παρατείνουν τον εργάσιμο βίο, να αυξήσουν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης πέρα και από τα φυσικά της όρια.

   Τον Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2022 σε συναντήσεις που είχε η Ομοσπονδία μας (Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Έλλάδας, ΟΜΕ) με Υπουργείο Εργασίας και ΥΠΕΝ, έθιξε το ζήτημα της επαναφοράς των ορίων συνταξιοδότησης στους Μεταλλωρύχους που εργάζονται στις υπόγειες στοές, που από 15ετη προϋπηρεσία και ηλικίας 50 ετών που θεμελίωναν σύνταξη, έχει ανέβει για τους νέους ασφαλισμένους στα 57 έτη, με κίνδυνο αυτοί οι συνάδελφοί μας και λόγω των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας το πιο πιθανό να μην προλάβουν καν να συνταξιοδοτηθούν. Τα 2 υπουργεία κατανοώντας το δίκαιο του αιτήματος υποσχέθηκαν ότι θα επανεξετάσουν το ζήτημα για να δώσουν μια θετική λύση για όλους τους εργαζόμενους στα υπερβαρέα (που αποτελούν ένα πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων πανελλαδικά), και αντί θετικής ενέργειας όπως μας «υποσχέθηκαν», φέρνουν μέσα στον καύσωνα από το παράθυρο και ύπουλα την εν λόγω ρύθμιση που ανεβάζει τις συντάξεις γενικά στα 74 έτη….!

   ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

   Οι νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ «ΥΠΕΡΒΑΡΕΑ» είναι προ των πυλών.

   Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, στην Ομοσπονδία μας και στο Εργατικό μας Κέντρο να απαιτήσουμε:

· Να μην περάσει η απαράδεκτη μεθόδευση της εργασίας ως τα 74 έτη!

· Να πάρουν πίσω το απαράδεκτο άρθρο που νομιμοποιεί την εργασία των υπερήλικων ως τα γεράματα, που εμμέσως, αλλά πλην σαφώς αυξάνει τα όρια ηλικίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 





ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ

 και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

       «Ο  ΤΕΧΝΙΤΗΣ»  

                

     Αρ.Πρ. 10                                        Άμφισσα 29 / 07 / 2023

 

Ως πότε θα πρέπει να καταγγέλλονται κάποια πράγματα για να «ακούει» η εταιρεία τα αυτονόητα!

    

  Ο ρόλος μας, ως Σωματείο, είναι να προασπίζεται τα δίκαια των συναδέλφων, να πρωτοστατεί απέναντι σε ότι και όποιον βλάπτει τα συμφέροντά μας είτε βρίσκεται στη διοίκηση της εταιρείας είτε στη διοίκηση του κράτους (κυβέρνηση).

  Έτσι πορευθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, έτσι θα πορευτούμε και τώρα.

Α) Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με άθλιο τρόπο προσπαθεί, εν μέσω πυρκαγιών και καύσωνα, να περάσει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 74 χρόνια. …Και το μέτρο αυτό φυσικά και δεν θα ισχύσει μόνο για τους άλλους αλλά θα χτυπήσει και τα βαρέα με αντίστοιχη αύξηση. Ήδη πληροφορηθήκατε σχετικά με  αναλυτική ανακοίνωσή μας.

Β)  Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της εταιρείας που σε παρέμβασή μας για την άθλια κατάσταση των λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού τόσο από Ιτέα και Άμφισσα όσο και από Λαμία, καθώς και τα λεωφορειάκια της εταιρείας, αυτή τα βρήκε όλα σωστά, επικαλούμενη  και «έλεγχο» που «έκανε» με στέλεχος του εργοταξιακού, ενώ με το που ανέβηκαν οι τόνοι αποκαλύφθηκε ότι μεταφερόμαστε σαν σακιά με πατάτες και μάλλον και με τις πλάτες κάποιων συνδικαλιστών!

  Σε κάποια λεωφορεία δεν λειτουργούν τα air condition ‘s, άλλα μπάζουν σκόνη,, κάποιο άλλο το οδηγεί οδηγός υπερήλικας συνταξιούχος, που καλά κάνει και ζητάει βελτίωση των οικονομικών του αλλά όχι μεταφέροντας ψυχές, όταν μάλιστα η ίδια η πολιτεία το απαγορεύει!.


   Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι για την εταιρεία οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων είναι «πάμε κι όπου βγεί». Προέχει το κόστος και εμείς, οι εργαζόμενοι, θεωρούμαστε αναλώσιμο υλικό!

  Θεωρούμε ότι δε φτάνουν τα σεμινάρια  και τα όμορφα τα λόγια, τα μεγάλα, περι υγιεινής, αλλά αυτό που μετράει γα εμάς που γευόμαστε καθημερινά το «ενδιαφέρον»  είναι τα  μέτρα που παίρνονται στην πράξη για τέτοια ζητήματα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

ΚΟΥΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια: