Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Οι εικόνες της φωτιάς που άφησαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς ρεύμα.

 



Κλιμάκιο του Δημόκριτου μετέβη στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει την τοξικότητα του νέφους μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και της Πελοποννήσου, από την έκρηξη που σημειώθηκε, λόγω βραχυκυκλώματος, σε μετασχηματιστή μέσα στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο, το βράδυ της Κυριακής (07/02), με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Συνολικά, πάνω ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα.

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα έμειναν έως και μία ώρα, το κέντρο της Αθήνας και περιοχές όπως το Αιγάλεω, ο Κορυδαλλός, ο Πειραιάς, το Φάληρο, το Περιστέρι, το Ίλιον, η Νέα Σμύρνη, ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα, η Μάνδρα και τα Μέγαρα.

Παράλληλα, προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην Πελοπόννησο σε περιοχές όπως η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Τρίπολη, η Σπάρτη, η Καλαμάτα αλλά και η Αίγινα, ο Πόρος και το Αγκίστρι.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την έκρηξη, 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα επιχείρησαν άμεσα στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα στη νύχτα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Αττικής, εξαιτίας του ιδιαίτερου χαρακτήρα της φωτιάς και των υλικών, χρησιμοποιήθηκε επί το πλείστον αφρός από τους πυροσβέστες.

Επίσης, κλιμάκιο του Δημόκριτου μετέβη άμεσα στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει την τοξικότητα του νέφους, ενώ λόγω της έκρηξης σήμανε συναγερμός και στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: