Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Οι πρώτες ψύχραιμες και λογικές τοποθετήσεις των δημοτών για το κλείσιμο του δημοτικού κολυμβητηρίου (από το facebook)

(Η φωτογραφία αφορά τις διακρίσεις ενός 12χρονου παιδιού , αθλητή του ΝΟ ΙΤΕΑΣ . Κανεις δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει σε αυτό το παιδί το αθλητικό του μέλλον )


Αναφορικά με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Ιτέας και με τον τρόπο με τον οποίο το όλο θέμα ελαβε χώρα γεννούνται οι κάτωθι προβληματισμοί .

Αφενως όλοι έχουν την εικόνα ότι δεν έγινε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτό .Σιγουρα το θέμα με τη δέσμευση των λογαριασμών του δήμου αποτελεί ένα υπαρκτό λόγο ,αλλα και πάλι αίσθηση όλων είναι ότι έπρεπε να προσπαθήσουν πιο ενεργά να το διατηρήσουν ανοιχτό .

Υπάρχει μια δήλωση για την ύπαρξη δεσμευμένων χρημάτων από τη προηγουμενη δημοτική αρχή για την αγορά πετρελαίου ‭ ‭κάτι που όπως φαίνεται δεν ενστερνίζεται η τωρινή ,αλλά δεν το κάνει και επίσημα .

Το γεγονός ότι προπονούνται παιδιά ,ασχέτως αν είναι 300,200 η 100,από μόνο του είναι ένας λόγος για να δωθεί μάχη μέχρι τέλους για την εξεύρεση πόρων .


Το γεγονός ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει το ποσά χρήματα χρειάζονται για να διατηρηθεί, είναι κάτι επίπλεον που χρήζει τόσο διερεύνησης όσο και ενημέρωσης .

Το κολυμβητήριο όπωςκαι όλοι οι αθλητικοί χώροι είναι τόποι ΖΩΗΣ .ΖΩΗΣ που πρέπει να διασφαλίσουμε με νύχια και με δόντια για τις γενιές που έρχονται σε μια πόλη με ελάχιστες διεξόδους και ακόμη λιγότερη προβολή .
Τέλος πέρα από το κομμάτι του αθλητισμού ,σε μια πισίνα που αντιπροσωπεύει ουσιαστικά μια ολόκληρη περιφέρεια είναι και το κομμάτι του πρωταθλητισμού .

Αθλητες του αύριο που θα εκπροσωπήσουν τόσο τον εαυτό τους ,όσο και το νόμο αλλά και ίσως και τη χώρα μένουν χωρίς σπίτι .
Θεωρώ ότι δεν έχουν γίνει όλα όσα μπορούν για να μείνει ανοιχτό .Ο ΔΗΜΟΣ σε συνδυασμό με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,αν δεν έχουν τη δυνατότητα να το καλύψουν ,ας απευθυνθούν τουλάχιστον στις μεγάλες εταιρίες που εκμεταλλεύονται την περιοχή και ας τις αναγκάσουν να βάλουν πλάτη στο πρόβλημα.

Επίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ας κρατήσουν μια πιο μετριοπαθή στάση γιατί η πολεμική που έχει αναπτυχθεί δεν εξυπηρετεί ούτε τους ίδιους αλλά ούτε και το κολυμβητήριο .
Προσωπική εκτίμηση ότι ΚΑΝΕΝΑΣ πολίτης αυτού του Δήμου δεν θέλει ένα κολυμβητήριο κλειστό ,ένα γήπεδο ποδοσφαίρου παρατημένο,η ένα κλειστό μπάσκετ ερείπιο .
Είναι σίγουρο ότι το ίδιο ισχύει και για τη δημοτική αρχή .
Ας βρεθεί μια λύση ΧΘΕΣ γιατί κανείς δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το ανάθεμα .

σημείωση
Κρατήθηκε αυτούσιο το κείμενο

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΥΓΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Περιεργο ομως...κανεις δεν κανει λογο για δεκαδες επαγγελματιες της περιοχης που τους χρωσταει ο δημος και απο την εισπραξη αυτων των χρηματων εξαρταται η επιβιωση των οικογενειων τους!!!δλδ το μονο μας προβλημα ειναι το κολυμβητηριο;τα σχολικα κτιρια;το πετρελαιο; και τοσα αλλα;;γιατι κανεις δε μιλαει για αυτα;;;κυριοι της αντιπολιτευσης ειστε πολυ λιγοι...

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος "Δελφών" Σίγουρα χρωστάει,πάντα χρωστούσε και ως πρώην Αμφισσας. Πετρέλαιο βάζει όμως στο κλειστό Αμφισσας. Εάν το κολυμβητήριο ήταν στην Αμφισσα,θα τους είχε περάσει ποτέ τέτοια σκέψη?

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εγώ δεν είμαι της αντιπολίτευσης αλλά της συμπολίτευσης,λέω, έάν οι επαγγελματίες που τους χρωστούν είναι της Αμφισσας,να κλείσουν τα καλοριφέρ του Δήμου στην Αμφισσα. Εάν είναι της Ιτέας να το φέρουν το θέμα στο τοπικό συμβούλιο.