Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας
ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία
πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά
κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του
Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης
έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα
Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.
Προκειμένου να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ.
Καραγιάννης συνιστά κατανάλωση 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου imageαπ’όπου ο
ανθρώπινος οργανισμός θα προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρα ή
συνδυασμό κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών.
«Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή
διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς τότε
το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές» επισημαίνει στην εργασία του ο
Τομ Καραγιάννης. Παράλληλα τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της
υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του
μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.
Να σημειωθεί ότι η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει
και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια
και στην αγριομυρτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου