Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Κύριε Φουσέκη, αυτά είναι θέματα κεντρικής πολιτικής


Θα διαφωνήσω κάθετα με το Δήμαρχο στο παρακάτω απόσπασμα της απάντησή του προς τον κ. Αναγνωστοπουλο: «Το μέλλον του δήμου Δελφών διαγράφεται πολύ καλύτερο από ότι πριν τριάμισι χρόνια. Πληρώσαμε 2.500.000 ληξιπρόθεσμα και απαλλάξαμε το δήμο από τα 30.000.000 ε της ΕΥΔΑΠ που αποτελούσαν θηλιά στο λαιμό του δήμου».
Για να ξέρουμε τι λέμε, το κάθε έργο είναι αυτού που βάζει το χρήμα. Ξεκάθαρα πράγματα. Τα ληξιπρόθεσμα ήταν από κεντρικούς πόρους που διατέθηκαν στο δήμο αποκλειστικά για αυτή την ιστορία. Ο δήμος το μόνο που έκανε ήταν το διαμεσολαβητή, μεταξύ του ιδιώτη και της κεντρικής εξουσίας. Όσο για την ΕΥΔΑΠ ήταν θέμα μνημονιακής υποχρέωσης, να απαλλαγεί από τα βαρίδια για να πουληθεί ευκολότερα. Το μέλλον του δήμου δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι διαγράφεται καλύτερο από τότε ή αν εντός των επόμενων μηνών κινδυνεύει με κατάρρευση!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κ. Μανδρέκα με το ίδιο σκεπτικό και η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ανίκανη παρότι κατόρθωσε να μείωση το Ελληνικό χρέος (πάνω από 100.δισ) και ζητά τον Απρίλιο περαιτέρω μείωση από τους Ευρωπαίους.
Μήπως έχετε κάτι καλύτερο να προτείνεται από αυτό στην Ελληνική Βουλή ??
Αν ναι η Βουλή των Ελλήνων περιμένει την πρότασή σας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ