Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Νέα γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για το αυτογκόλ του Βενιζέλου



Μπούμερανγκ στον Ευάγγελο Βενιζέλο γύρισε η πρότασή του να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Μίκης Θεοδωράκης. Η ηχηρή και οργισμένη άρνηση του Μίκη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «μέλος του προσωπικού της υποτέλειας των ξένων Καγκελαριών», χαρακτηρίστηκε ως αναμενόμενη και αυτονόητη από στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που καταλογίζουν στον πρόεδρό τους και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες χωρίς συνεννόηση, χωρίς στόχευση και με προχειρότητα, ενδεικτική όπως έλεγαν του τρόπου με τον οποίο κινείται.

Σκληρή ήταν η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη στον Ευάγγελο Βενιζέλο Σκληρή ήταν η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη στον Ευάγγελο Βενιζέλο
 
Για να προλάβουν γενικότερες εσωκομματικές αντιδράσεις, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου έσπευσαν την Πέμπτη να διαμηνύσουν ότι ο πρόεδρός τους δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί στο εξής οποιαδήποτε ανακύκλωση της εσωστρέφειας που αδικεί το ΠΑΣΟΚ και τις συνεχείς προσπάθειες των βουλευτών και των στελεχών του να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, της οικονομίας, των νοικοκυριών. Απαντώντας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν στην «Κ.Ε.»:
 
«Το μόνο που δεν λένε οι συνεργάτες του προέδρου είναι τι θα γίνει με την εσωστρέφεια, που τροφοδοτεί η δική του δραστηριότητα και τα αυτογκόλ που βάζει. Οπως η πρόχειρη όπως αποδείχθηκε πρόταση που έκανε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Μίκης Θεοδωράκης. Μια πρόταση που όπως ήταν αναμενόμενο αρνήθηκε ο Μίκης και μάλιστα με οργισμένο τρόπο. Δεν χωρά αμφιβολία πως ήταν μια πρόταση για πρόσκαιρες εντυπώσεις, την οποία αν την έκανε άλλο στέλεχος του κόμματος θα δεχόταν σκληρή κριτική από τον κ. Βενιζέλο. Ομως έτσι λειτουργεί. Πρόχειρα, αποσπασματικά, με τη λογική του ενός ανδρός αρχή».
 
Θυμίζουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο «ως μέλος του προσωπικού της υποτέλειας που εφαρμόζει τα αντιλαϊκά μέτρα των ξένων Καγκελαριών, που από το 2011 κατέχουν τη χώρα, μεταξύ των οποίων μέτρων ήταν και να καταδικάσουν σε σιγή όσους συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά». Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για πολιτικά παιχνίδια στα οποία προσπαθούν να τον εμπλέξουν οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους. «Θεωρώ τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό σαν ένα τμήμα της βαθιάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου που εγκατέλειψε προ πολλού το λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες και απέναντι στον οποίο η δική μου θέση είναι η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη», κατέληξε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: