Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Από ευχές μας χορτάσατε...αλλά γι΄ αυτό τι έχετε να πείτε;



Για άλλη μια φορά πέταξαν έξω την Στερεά Ελλάδα, παίζοντας με το δράμα των άνεργων παιδιών, αλλά και των επαγγελματιών - Την ίδια ώρα οι έχοντες την ευθύνη αυτού του τόπου στα χέρια τους, περιορίστηκαν στο να στέλνουν ευχές...Κυριολεκτικά βομβαρδιστήκαμε αυτές τι ημέρες από email με τις ευχές των τοπικών αρχόντων και πολιτικών μας. Για άλλη μια φορά τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα". Μα καλά δεν έχετε καταλάβει ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί το μπλα μπλα και ότι θέλει έργο;

Θέλει να βλέπει αποτελέσματα. Θέλει να βλέπει ότι ενδιαφέρεστε επί της ουσίας γι΄ αυτόν τον τόπο. Εξάλλου γι΄ αυτό δεν ζητήσατε την ψήφο του;

Πέρα από την συστηματική αποδόμηση της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα της Λαμίας, που είναι η έδρα της Περιφέρειας, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα, από αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, ότι είμαστε πολίτες Β΄ κατηγορίας, με εκπροσώπους ανίκανους να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης που κουβαλούν.

Και εξηγούμαστε:

Στην πρόσκληση του έργου «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» που αφορούσε σε 35.000 άτομα, προβλέπονταν η μετατροπή της πρακτικής άσκησης του ωφελούμενου στην επιχείρηση σε σύμβαση εργασίας με την συγκεκριμένη επιχείρηση για τουλάχιστον έξι μήνες.

Χωρίς φυσικά να εξαιρείται η δική μας περιφέρεια.

Πιο συγκεκριμένα στην Ιστοσελίδα του
voucher.gov.gr στις 7 Νοεμβρίου 2013 ανακοινώθηκε:

« Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ανακοινώνει την πρωτοβουλία του να θεσπίσει πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», στην περίπτωση που θα προβούν σε πρόσληψη εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας των νέων που ολοκλήρωσαν την 5μηνη πρακτική άσκηση.

Ειδικότερα, η επιχορήγηση θα παρέχεται για διάστημα 6 μηνών και θα ανέρχεται σε 15 €/ημέρα για την πρόσληψη νέων έως 25 ετών και σε 18 € / ημέρα για την πρόσληψη νέων άνω των 25 ετών.

Οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις επιχορήγησης της πρόσληψης νέων από επιχειρήσεις θα εξειδικευθούν στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκπονείται.

Με την επιχορήγηση αυτή, το Υπουργείο ενθαρρύνει τη μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε εργασία, υποστηρίζοντας τη δημιουργία σταθερής απασχόλησης για τους νέους και ενισχύοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του Υπουργείου να στηρίξει την απασχόληση των νέων με ένα εκτεταμένο Σχέδιο Δράσης για τους Νέους που με εξειδικευμένες παρεμβάσεις παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης και άσκησης επιχειρηματικότητας.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα ακολουθήσει, δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.»

Η κοροϊδία
Μετά την παραπάνω ανακοίνωση έτρεξαν πολλοί άνεργοι νέοι να κάνουν αιτήσεις και να μπουν στην επίπονη αυτή διαδικασία, ελπίζοντας να είναι μέσα σε αυτούς που θα επιλεγούν.

Και έρχεται προχθές η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ, η οποία αναφέρεται σε 4.000 δικαιούχους μετατροπής της πρακτικής σε σύμβαση εργασίας, χωρίς να περιέχει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (
διαβάστε σχετικά).

Με απλά λόγια. Κοροϊδεύουν 35.000 ανέργους και άλλους τόσους επιχειρηματίες. Παίζουν με τον πόνο τους.

Και όλα αυτά χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Εξάλλου από ευχές καλά πάμε...Καλά μας μπήκε ...άντε να δούμε πως θα μας βγει !!!

Καλή Χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: