Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

«Ο Δήμος Δελφών στηρίζει το 1ο Συνέδριο «Τουρισμός & Ανάπτυξη στη Στερεά Ελλάδα»»








χώρας. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές του Συνεδρίου, τονίζοντας πως ο Δήμος

μας ήταν και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση να είναι αρωγός αντίστοιχων

πρωτοβουλιών».


Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα του Συνεδρίου, τις θεματικές και τους ομιλητές εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρότι το Πρόγραμμα αναφέρεται στον «Τουρισμό και ανάπτυξη στην Στερεά Ελλάδα», η αναφορά του Δημάρχου στις 08/02/2024 και ώρα 11:00 θα είναι μία στοχευμένη ανάπτυξη για Δελφούς-Αράχωβα και Παρνασσό. Σε συνδυασμό με το θέμα που θα παρουσιαστεί στις 15:20 για να αναπτύξει η Στερεά Ελλάδα ένα νέο υπόδειγμα ανάπτυξης στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού, το οποίο μάλιστα ως ¨πιλότος¨ θα το ακολουθήσουν και άλλες περιοχές. Να αναμένουμε λοιπόν περισσότερους περιορισμούς στην ευρύτερη Φωκίδα δηλαδή ; Κανένα άλλο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης; Όλα ελεγχόμενα από το Υπουργείο Πολιτισμού; Έχουμε τους ιθαγενείς και ετοιμαζόμαστε να μοιράσουμε καθρεπτάκια ξανά ; Τόσα χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού παρανομεί χωρίς να έχει καθορίσει τις χρήσεις γης στο Δελφικό Τοπίο και έρχεται να επιβραβεύσει και τις αυθαιρεσίες στα «Τουμπανάρια»
Ανάπτυξη για ο Γαλαξίδι και την Ιτέα πουθενά…
Εύγε !!!

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι βλέπω ο δήμαρχος θα μιλήσει για τον Νομό Βοιωτίας περισσότερο παρά για το Νομό Φωκίδας . Δηλαδή απ ότι φαίνεται οι επίσημοι-που δεν έχουν επαφή με την περιοχή, θεωρούν ότι ο τουρισμός στην Φωκίδα πφέπει νάναι τα αρχαία των Δελφών (Αρχασιολογικός χώρος-Μουσείο) που από μόνα τους δεν μπορούν να κρατήσουν πολυήμερο τουρισμό και η Αράχωβα για τα απεριτίφ του σ/κ από ΝΤΟΠΙΟΥΣ ελληνικής καταγωγής επισκέπτες !
Έντεχνα ΚΡΥΒΕΤΑΙ η θάλασσα και οι παραλίες Ιτέας-Γαλαξίδίου ώστε να παραδοθεί ο θαλάσσιος χώρος στον μεγαλοεπενδυτή με το ..Γάλλιον..
Και έπειτα που είναι το Δελφικό Τοπίο ...που είναι η Άμφισσα και ο Παραδοσιακός της ελαιώνας... ;;;
Πουθενά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ομιλιών..
Ακόμη άλλη μια φανφάρα ---αγγαλιές χειροφιλήματα και τραπεζώματα υπό την αιγίδα του μεγάλου βιομηχανικού επενδυτή του Γάλλιου και των Α.Π.Ε..

Ο Τουρισμός δεν ευνοείται στη Φωκίδα .
Αυτό το ξέρουν και οι μαδημένες γάτες των πεζοδρομίων.
Η σημερινή δημοτική αρχή -διώχνει μεγάλη ΙΔΙΩΤΙΚΗ τουριστική επένδυση γκόλφ στην Δεσφίνα και οι αιρετοί της περιοχής σφυρίζουν κλέφτικα..