Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Μια επιστολή της Αφρ.Παπαθανάση για την ορεινή Φωκίδα

 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μπλα-μπλα, αλλά στην πράξη τίποτα;
Και γιατί η επιστολή δεν έχει αποδέκτη κανέναν υπουργό; Κανένα βουλευτή;
Ωραία φαίνεται, αλλά μάλλον μόνο φαίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Το να πιστεύεις ότι τα «ορεινά»...θα φέρουν την ανάπτυξη , είναι σαν να πιστεύεις ότι το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας θα λυθεί εφ όσον η χώρα γίνει hovercraft απ τις ανεμογεννήτριες...

Ανώνυμος είπε...

Όποτε έχει ρωτηθεί σοβαρός άνθρωπος εκτός περιοχής, χωρίς παρωπίδες, προκαταλήψεις, εμμονές και παρασκηνιακές δεσμεύσεις, έχει πει τουρισμός και αγροδιατροφικός κλάδος, όπως έχει αποδειχτεί να δουλεύει σε όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Και βιοτεχνία και βωξίτες και ιχθυοκαλλιέργειες και ότι άλλο έχει ο τόπος, στην μορφή και την έκταση που έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους. Όποτε έχει ρωτηθεί σοβαρός άνθρωπος χωρίς παρωπίδες, προκαταλήψεις, εμμονές και παρασκηνιακές δεσμεύσεις, έχει πει, Δελφοί, ελαιώνας,Γαλαξίδι, Αράχωβα, Άμφισσα και όοοοοολα αυτά, παραλιακό πακέτο με ήλιο και θάλασσα, Δεσφίνας Γαλαξιδιού και λιμανιού Ιτέας. Ότι πιο αντιπροσωπευτικό πουλάει στα τυφλά η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και ξεπουλάει σε όποια περιοχή βγάζει κάποια στιγμή μιά ταμπέλα που λέει ελάτε και απο εδώ. ΌΟΟΟΟΟλο αυτό που μας έχει πεί κάθε σοβαρός άνθρωπος, ταυτίζεται απόλυτα με αυτά που λέει και προβλέπει η θεμελιώδη απόφαση για το Δελφικό Τοπίο του 1981. Που προβλέπει προσοχή ώστε όόόόόόλο αυτό να αναπτυχθεί προσεκτικά και όχι άναρχα ώστε το όμορφο να γίνει ακόμα πιο όμορφο ώστε να μπορεί να πουληθεί σε ακόμα μεγαλύτερη τιμή ως πολυτελείας και να μην καταντήσουμε σαν άλλες περιοχές, που χτίσανε τα πάντα και όπου νάνε,αλλά και πάλι πουλάνε και πάλι ευημερούν.
Κάθε άποψη που προωθεί κάτι απο όλα αυτά μόνο του είναι άχρηστη, είτε μιλάει μόνο για ορεινό όγκο, είτε φτάνει να παρουσιάζει το Δελφικό Τοπίο σαν κατάρα, ενώ είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε να έχει μια περιοχή της Ελλάδας, και εμείς που μας δίνεται, επιμένουμε 40 χρόνια να μην την εκμεταλλευόμαστε.Ενώ επι 40 χρόνια πάμε απο το κακό στο χειρότερο.
Κάθε άποψη που προωθεί κάτι απο όλα τα πιο πάνω μόνο του, είναι με παρωπίδες, με προκατάληψη, με εμμονές και σίγουρα πίσω απο τους εμπνευστές και επίμονους υποστηρικτές , υπάρχουν παρασκηνιακές δεσμεύσεις διότι υπάρχουν και είναι και γνωστοί και οι λίγοι μετρημένοι στα δάχτυλα που πλουτίζουν απο την φτώχεια των πολλών.
Η κα Παπαθανάση, έχει εξειδικευτεί στο ορεινό όγκο και μπορεί να είναι πολύ καλό στέλεχος μιάς ομάδας που θα πάει τον τόπο μπροστά, στον μόνο δρόμο που μπορεί να τον πάει μπροστά. Σε αυτόν που λέει και η απόφαση του Ελληνικού Κράτους του 1981, την εποχή των σοβαρών πολιτικών.
Αν η κα Παπαθανάση επιμένει στην στάση με την οποία ήταν και βουλευτής την εποχή της, ορεινός όγκος και μόνο ορεινός όγκος, και η παραλία χωματερή, τότε δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της στάσης επι δεκαετίες. Δεν μπορεί να προσφέρει κάποιος που κάνει συνέχεια το ίδιο που έχει αποδειχτεί περίτρανα λάθος επί σαράντα χρόνια, περιμένοντας και υποσχόμενος άλλο αποτέλεσμα.