Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου για δράση του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Νομού Φωκίδας



Άμφισσα, 31 Ιανουαρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεματικό Εργαστήρι: Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής και του Εμπορίου

          Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το θεματικό εργαστήρι με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής και του Εμπορίου». Το εργαστήριο που απευθυνόταν σε αγρότες και παραγωγούς, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης, , έλαβε χώρα στην έδρα του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Νομού Φωκίδας.  Σκοπός του ήταν η ενημέρωση των παραγωγών της περιοχής για τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρονται μέσω  της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, μέσω της δημιουργίας ΚοινΣΕπ Συλλογικής και Κοινωνικής ωφέλειας, αλλά και για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή σε μία ΚοινΣΕπ.
Συνέχεια των ανωτέρω, σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα του εργαστηρίου έγινε Εισαγωγή στην Κοινωνική Οικονομία, Γενικές Αρχές - Θεσμικό πλαίσιο και παρουσιάστηκε το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, αναφορικά με τη λειτουργία και τη δράση του. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών στον τομέα της Αγροδιατροφής και του Εμπορίου, με στόχο την καλύτερη κατανόηση από μέρους των συμμετεχόντων των ευκαιριών που προσφέρουν αυτού του είδους οι επιχειρήσεις στους δικούς τους τομείς δραστηριότητας.  
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού.
Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή.

Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας Νομού Φωκίδας στεγάζεται στην οδό Ανδρούτσου 5, Άμφισσα Φωκίδας και λειτουργεί κάθε Δευτέρα & Πέμπτη  08:00 – 20:00 καιΤρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 08:00 – 16:00.
Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο τηλ. 2265301627 και ηλεκτρονικά στο e-mail: kalo.fokida@gmail.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: