Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ζάκυνθος: Επιχείρηση που είχε κλείσει το 2011 λειτουργούσε μέχρι σήμερα !




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, από χθες, οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα νησιά του Ιονίου, με τη συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας.   


Από τις πρώτες ώρες, διαπιστώθηκαν μεγάλα ποσοστά παραβατικότητας, που υπερβαίνουν το 63% σε ό,τι αφορά τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και το 80% στις παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας, όπως η αδήλωτη εργασία και η απασχόληση εργαζομένων εκτός ωραρίου.  

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ιόνιο» θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λευκάδα, με πιθανές «εφόδους» σε Παξούς και Ιθάκη.   

Στους ελέγχους συμμετέχουν εκατό άτομα.    

Στην Ζάκυνθο, οι ελεγκτές εντόπισαν μία επιχείρηση η οποία είχε προβεί σε παύση εργασιών από το 2011 αλλά συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά. Η ταμειακή μηχανή του καταστήματος κατασχέθηκε.    

Στον Λαγανά εντοπίστηκαν τρεις επιχειρήσεις που δεν διέθεταν συσκευές POS, ενώ οι έλεγχοι της πρώτης ημέρας οδήγησαν στην 48ωρη αναστολή της λειτουργίας επιχειρήσεων, στον Κάβο της Κέρκυρας, για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.   

Αναλυτικά, στην Κεφαλονιά έγιναν έλεγχοι σε 25 επιχειρήσεις (εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ) και σε 14 από αυτές (56%) διαπιστώθηκαν 30 παραβάσεις. 

Στην Ζάκυνθο έγινε έλεγχος σε 25 αντίστοιχες επιχειρήσεις και σε 14 διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ενώ στην Κέρκυρα έγιναν 9 έλεγχοι και στους 8 εντοπίστηκαν παραβάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: