Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ο Eρντογάν απειλεί: Θα αφήσουμε την Ευρώπη μόνη στην προσφυγική κρίση

Εκνευρισμός για τη Γερμανία και κατηγορίες για το γερμανικό παρελθόν

Ο Eρντογάν απειλεί: Θα αφήσουμε την Ευρώπη μόνη στην προσφυγική κρίση


Απειλές ότι η Τουρκία θα αφήσει μόνη της Ευρώπη στην προσφυγική κρίση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Γερμανία «εκβιάζει» την Άγκυρα με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.  

Μιλώντας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Sebahattin Zaim την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να κατηγορεί την Τουρκία για μαζικές δολοφονίες, δεδομένου του Ολοκαυτώματος που διαπράχθηκε από τη ναζιστική Γερμανία και τη γενοκτονία στη Ναμίμπια που διαπράχτηκε από τη γερμανική αυτοκρατορία. 
«Γερμανία! Λέω και πάλι: Θα πρέπει να δώσεις λογαριασμό για το Ολοκαύτωμα. Πώς αποδεκάτισες πάνω από 100 χιλιάδες ανθρώπους στη Ναμίμπια; Θα πρέπει να δώσεις λογαριασμό…. Η Γερμανία είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να κάνει κρίσεις για Γενοκτονία με τέτοια ιστορία σφαγών», είπε ο Ερντογάν.   

Πάντως σε αντίθεση με την προκλητική στάση της Άγκυρας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το γερμανικό κοινοβούλιο παραδέχθηκε το 2015 ότι οι δολοφονίες στη Ναμίμπια στη διάρκεια της γερμανικής αποικιοκρατίας θα πρέπει να θεωρηθούν  ως "γενοκτονία".   

Δεν υπάρχουν σχόλια: