Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Καθημερινή: Σε ειδικό δωμάτιο δίπλα στο γραφείο του Γιούνκερ φυλάσσεται το σχέδιο για το Grexit.

«Αν εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό στους δρόμους της Αθήνας θα ακούγονται οι ερπύστριες των τανκς»

Το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη υπάρχει και φυλάσσεται σε  ειδικό δωμάτιο ασφαλείας μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο στον 13ο όροφο του κτιρίου Berlaymont, λίγα μέτρα από το γραφείο του Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελένης Βαρβιτσιώτη που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής.



Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αυτό το σχέδιο εκπονήθηκε από 15μελή ομάδα της Κομισιόν, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, με αρχή όταν πλησίαζε η ημέρα εκπνοής του προγράμματος. Κατά το ρεπορτάζ οι ρυθμοί συγγραφής του σχεδίου επιταχύνθηκαν μόλις ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα.   Στον πολυσέλιδο τόμο αναφέρεται που έδειξε ο Γιουνκέρ στον Έλληνα Πρωθυπουργό πριν αρχίσει η Σύνοδος, δίνονται λεπτομερείς απαντήσεις σε 200 θέματα που αφορούν το Grexit. 

Τα ερωτήματα είναι αλληλένδετα καθώς μία έξοδος από το ευρώ θα δημιουργούσε αλυσιδωτά γεγονότα. Περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το σχέδιο εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σέγκεν.   Οι εμπλεκόμενοι στη δημιουργία του σχεδίου, σύμφωνα με την Καθημερινή, δούλεψαν με «πόνο ψυχής». 
Ένας από τους εμπλεκόμενους στην κρίσιμη φάση της κατάρτισης είπε χαρακτηριστικά: 

«Αν εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό στους δρόμους της Αθήνας θα ακούγονται οι ερπύστριες των τανκς».   



Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: