Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κούρσα "φθαρμένων προϊόντων" στη ΝΔ για το χρίσμα του Δήμου Δωρίδας.

Αγώνα δρόμου μεταξύ δύο φθαρμένων υποψηφίων θυμίζουν οι εξελίξεις που σχηματοποιούνται αναφορικά με τον Υποψήφιο που θα "κατεβάσει" η ΝΔ στο Δήμο Δωρίδας απέναντι στον επίσης όχι ακριβώς άφθαρτο νυν Δήμαρχο Γ. Καπεντζώνη.
 
Κι αυτό για να θυμηθούμε την πολυθρύλητη ρήση του Γιάννη Λούλη προ 17ετίας για το βασικό κόμμα της ελληνικής συντηρητικής παράταξης.

Ο λόγος για τον πρώην Δήμαρχο Ευπαλίου Τάσο Παγώνη κι υποψήφιο από τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, τις οποίες κι έχασε από τον νυν Δήμαρχο-κι εκ νέου υποψήφιο-Γιώργο Καπεντζώνη, επιδιώκοντας αυτή τη φορά να επιτύχει αυτό για το οποίο απορρίφθηκε προ τριετίας και τον κ. Κόκκινο, κομματικό στέλεχος στου οποίου, ωστόσο, την "πλάτη" βαραίνει καταδικαστική απόφαση από τον Άρειο Πάγο για παράνομες πράξεις ως Αντιπεριφερειάρχης Αιγαίου.

Ίσως τώρα αναρωτηθεί κανείς πώς δεν έχει αναδειχθεί από την περιοχή κάποιο νέο πρόσωπο από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό ή επαγγελματικό χώρο και το οποίο δε θα βαρύνεται με αστοχίες ή ακόμα κι "αμαρτίες" και που θα μπορεί να κινητοποιήσει ευρύτερες συσπειρώσεις στο Δήμο Δωρίδας και να προσωποποιήσει τις επιδιώξεις της περιοχής. Κάτι τέτοιο, εν τούτοις, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να παρατηρηθεί εάν υπολογίσει κανείς αφ ενός την ισχύ των "παρατάξεων-καρτέλ" που παρεπιδημούν στο χώρο της Τ.Α. εν γένει όσο και την ένδεια τέτοιων ανθρώπων δεδομένης της δραματικής αποψίλωσης της περιοχής από νέους και δραστήριους επαγγελματικά κι επιστημονικά ανθρώπους.

Τούτων δοθέντων, κι από τις δύο παρατάξεις που θα διεκδικήσουν το Δήμο στις επερχόμενες εκλογές, τα συναισθήματα αισιοδοξίας για μια διαφορετική πορεία στην περιοχή δεν είναι εύκολο να αφθονούν.
Σε αναμονή, εν τέλει, των όποιων εξελίξεων σας παραθέτουμε το τελευταίο σχετικό ρεπορτάζ από το http://doida.blogspot.gr
Μάχη μέχρι εσχάτων για το χρίσμα του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας στη Δωρίδα θα δώσουν Παγώνης και Κόκκινος.
Αυτό έδειξε η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση που έγινε στο Λιδωρίκι μετά από πρόσκληση της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Μονομαχία για δύο πλέον στη Δωρίδα για να πάρουν το χρίσμα και οι δύο πλευρές μετρούν τις δυνάμεις τους. Ήδη ο πρώην Δήμαρχος Λιδωρικίου Γ. Κουλούλας , με νεώτερες δηλώσεις του και μετά το συμβάν με τους ληστές, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος και απλά θα στηρίξει την όποια επιλογή γίνει.

Από την πλευρά του ο Κόκκινος ξεκαθάρισε και στην χθεσινή συγκέντρωση ότι θα είναι υποψήφιος μόνο και εφόσον είναι μαζί του υποψήφιος και ο Τάσος Παγώνης.
Πολλές ήταν οι απουσίες από την χθεσινή συγκέντρωση όπως για παράδειγμα των Δημοτικών Συμβούλων Κ. Υφαντή και Μαρίας Πλούμη καθώς και άλλων στελεχών όπως του πρώην Δημάρχου Βαρδουσίων Γ. Νικολλέτου , που είχε δηλώσει κομψά ότι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν θα παραβρεθεί , και άλλων που δεν ειδοποιήθηκαν όπως ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευπαλίου και Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καραϊνδρος.

Η πολύωρη χθεσινή συζήτηση είχε αρκετή ένταση και η κάθε μία πλευρά να υπερασπίζεται τις θέσεις της.
 
Ο πρώην Δήμαρχος και παλαιό στέλεχος της Ν.Δ. Κώστας Τσακούμης που είναι και ο μέντορας του Τάσου Παγώνη, αυτή τη φορά είναι εναντίον του και απείλησε ότι αν δεν υποχωρήσει θα αναγκαστεί να κατέβει και αυτός ως υποψήφιος, χωρίς να ξεκαθαρίσει απόλυτα αν εννοούσε υποψήφιος Δήμαρχος ή υποψήφιος Σύμβουλος με τον Κόκκινο.
Απ΄ότι ξεκαθάρισε στη συζήτηση , ο Παγώνης έχει την πλειοψηφία των στελεχών στις Δημοτικές Ενότητες Ευπαλίου και Βαρδουσίων κι ο Κόκκινος του Λιδωρικίου και της Τολοφώνας.
 
Το μεγάλο βαρίδι βέβαια για τον Κόκκινο είναι η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από τον Άρειο Πάγο για παράνομες πράξεις ως Αντιπεριφερειάρχης Αιγαίου, κάτι που είναι η Αχίλλειος πτέρνα του αφού οι αντίπαλοι του θα σπεκουλάρουν εύκολα αποκαλώντας τον κλέφτη και μάλιστα με τη βούλα του δικαστηρίου.

Μπροστά στα αδιέξοδα στη χθεσινή συζήτηση οι Παγώνης και Κόκκινος αποσύρθηκαν για αρκετή ώρα σε διπλανό δωμάτιο από την αίθουσα της συγκέντρωσης , συζητώντας , χωρίς κάπου να καταλήγουν .
 
Ανακοινώθηκε όμως ότι το σκληρό πόκερ θα πάει μέχρι την προσεχή Τετάρτη όπου θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση.

Στόχος μάλιστα είναι ο τελικός υποψήφιος να παραβρεθεί την Κυριακή στην Αθήνα στην Κοπή της Πίτας των δύο μεγαλύτερων Συλλόγων , του Συνδέσμου Λιδωρικιωτών «Η Γκιώνα» και της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό άρθρο. Αντί όλοι αυτοί να συνεννοηθούν και να προωθήσουν ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, εμμένουν στο χαζό εγωισμό τους. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό.

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το Δήμο Δελφών.