Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Άρχισε η Δίκη για το νερό της Τριταίας. Όλες οι αναλύσεις του Πανεπιστημίου Πατρών. Χωρίς ενημέρωση οι κάτοικοι!


Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το πόσιμο νερό στην Τριταία της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, κατέληξε στην αίθουσα του Δικαστηρίου μετά από μήνυση κατοίκου.
Από αναλύσεις στο πόσιμο νερό που έγιναν από το 2002 και ανά διετία έως το 2010 απεδείχθη πως η ποσότητα σε  κολοβακτηριοειδή και εντερόκοκους ανα 100mi ήταν σε υψηλά επίπεδα! Σε μερικές περιπτώσεις έφταναν και το 100%!
Καθαρίστηκαν οι δεξαμενές, αντικαταστάθηκαν οι χλωριωτές αλλά τον Δεκέμβριο του 2011 εμφανίστηκαν ξανά ανησυχητικά δείγματα στο πόσιμο νερό.
Το χειρότερο είναι πως οι κάτοικοι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή. Γιατί;
Η Δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.
------------------------------------------------------------

Η επιπολαιότητα της Δημοτικής Αρχής
Η πρώτη φάση του δικαστηρίου, πέρα από τα όποια νομικά συμπεράσματα, τα οποία είμαστε παντελώς ακατάλληλοι να κρίνουμε, βγάζει πολύ σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα. Μιλάμε φυσικά για τη δίκη στην οποία ήταν κατηγορούμενα πολιτικά πρόσωπα, γιατί το νερό είχε βρεθεί με υψηλές τιμές βακτηριδίων και κάτοικος της περιοχής υπέβαλλε μήνυση. Ο δήμος όμως, προτίμησε να τηρήσει σιγήν ιχθύος, όχι μόνο αφήνοντας τους κατοίκους σε πλήρη άγνοια για το τι πίνουν, αλλά και ρισκάροντας την εμπιστοσύνη των κατοίκων προς το δήμο και τις υπηρεσίες του.
Το πρόβλημα αφορούσε την Τριταία. Το συγκεκριμένο. Αυτό που καταγγέλθηκε. Η Δημοτική Αρχή απέδειξε ότι είναι ικανή να κρύβει προβλήματα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Με πληροφορίες από την εφημερίδα η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δε δουλεύει τίποτα σωστά.