Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Διυπουργική σύσκεψη για το Δελφικό Τοπίο

 


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το χωροταξικο και το μπαζωμενο Λαρνακι εντος Δελφικου ;Ποιανου βουλευτη ειναι η ευθυνη;;;

Ανώνυμος είπε...

Μπάμπη ετοιμάσου.

Ανώνυμος είπε...

Θέλει μόρφωση; Θέλει καλλιέργεια; Θέλει απλά καλή θέληση; Θέλει απλά στοιχειώδη αντίληψη αλλά έχουμε παίσει σε ίδρυμα ανιάτων; για να καταλάβει κανείς το τόσο απλό που και ένα παιδάκι μπορεί να καταλάβει;

Ας δεχτούμε, όπως υποστηρίζουν μέχρι σήμερα οι Μπόυγας Μενδώνη κλπ πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες που συμμετείχαν στην διυπουργική, ότι Δελφικό Τοπίο είναι μόνο οι ζώνες Α και Β.
Και έξω απο αυτές, συνεχίσουν όπως κάνουν μέχρι σήμερα να δίνουν άδειες για αιολικά, φωτοβολταικά, μεταλλευτικές εγκαταστάσεις και κλουβιά ιχθυοκαλλιεργειών. Όπως προβλέπει και το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας, που όλοι το χαρακτήρισαν απαράδεκτο, όλοι προσέφυγαν κατά αυτού, αλλά κανένας δεν υποστήριξε την προσφυγή και όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Ήδη σήμερα, σε αυτή την θέα που δείχνει και η φωτογραφία της ανάρτησης, που είναι η κεντρική θέα του Δελφικού Τοπίου, φαίνονται πολλές ανεμογεννήτριες, μεταλλευτικές εγκαταστάσεις και κλουβιά ιχθυοκαλλιεργειών.
Σε λίγα χρόνια, θα είναι όλη η κορυφογραμμή (που δεν φαίνεται στην φωτογραφία της ανάρτησης) γεμάτη αιολικά πάρκα.
Οι επιφάνειες των πλαγιών των βουνών μετά την χερσόνησο της Τρύπορης (μύτη στεριάς στην φωτό μεταξύ Ιτέας και Γαλαξιδιού) που βρίσκονται έξω απο το έξω όριο της ζώνης Β,δηλαδή οι μισές πλαγιές των απέναντι βουνών της συγκεκριμένης θέας γεμάτη φωτοβολταϊκά.
Η μισή θαλάσσια έκταση της φωτογραφίας απο την μύτη της Τρύπορης και προς το Γαλαξίδι,γεμάτη κλουβιά απο ιχθυοκαλλιέργειες μιάς και οι εγκαταστάσεις έξω απο το Γαλαξίδι πήραν μία άδεια γιά επέκταση με του που βγήκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήδη ζητάνε και άλλη επέκταση μιάς και επιτρέπεται και απο απαράδεκτο Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας.
Οι εγκαταστάσεις βωξίτη θα είναι ακόμη μεγαλύτερες και ας βρίσκονται μέσα στην ζώνη Β μιας και οι εταιρίες όποτε θέλουν τις μεγαλώνουν και ήδη εκτελούνται έργα απο την Περιφέρεια για την παραπέρα επέκτασή τους και ας είναι οι ήδη υπάρχουσες μέσα στην παρανομία.
Κε Μπούγα, Κα Μενδώνη, και όλοι εσείς που δήθεν συζητήσατε για το καλό του Δελφικού Τοπίου,
Γνωρίζεται ότι το Δελφικό Τοπίο που πρέπει να προστατευτεί είναι αυτό του χάρτη του ΦΕΚ της απόφασης του 1981 και πως οι ζώνες Α και Β είναι μόνο το κέντρο του Δελφικού Τοπίου και όχι όλο το Δελφικό Τοπίο;
Έχετε διαβάσει τις αναρτήσεις που λέει στην διεύθυνση https://karteria1.blogspot.com/2020/10/4-1981.html ;
Έχετε διαβάσει την βασική απόφαση του Ελληνικού Κράτους για το Δελφικό Τοπίο;
Καταλαβαίνεται ότι εάν επιμείνετε ότι μόνο οι Ζώνες Α και Β χρειάζονται προστασία και όχι όλο το Δελφικό Τοπίο, αυτό που θα καταφέρεται είναι μία θέα με αντιαισθητικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις γύρω απο έναν μικρό κάμπο με ελιές;
Ποιό Τοπίο; Ποιά θέα; Πού στον κόρακα για να μη σας πάω παραπέρα έχετε δεί οπουδήποτε στον κόσμο ένα χάλι γύρω απο έναν κάμπο να θεωρείται προστατευμένο τοπίο;
Απο πού σας φέρανε; Πού μεγαλώσατε; Πού έχετε ταξιδέψει και δεν καταλαβαίνεται τι σας γίνεται;
Προσέξτε πάρα πολύ καλά κυρίες και κύριοι που ο κος Μπούγας σας κρέμασε μαζί με τον εαυτό του στα μανταλάκια.
Με ότι κάνετε, το επίπεδό σας εκθέτετε. Ότι σας αξίζει θα σας αποδοθεί στην κατάληξη του Δελφικού τοπίου. Απο την ιστορία, απο τους πολίτες , απο την συνείδησή σας.
Δεν δικαιολογείστε να μην γνωρίζεται , ούτε να μην καταλαβαίνετε. Ότι και να ακολουθήσει, η ευθύνη θα είναι όλη δική σας. Μπορεί μέχρι σήμερα να είχατε να κάνετε σε μεγάλο βαθμό με αμόρφωτους ή ημιμαθείς παραμορφωμένους. Τώρα είναι πολλοί και όλο και περισσότεροι αυτοί που σταμάτησαν να εμπιστεύονται του "ειδικούς" και έχουν καταλάβει και το βρίσκεται μπροστά σας μέρα με την μέρα. Προβληματιστείτε εάν γι΄αυτό μπήκατε όλοι στο κείμενο του κου Μπούγα. Για να μοιραστείτε την ευθύνη για ένα έγκλημα που μεθοδεύτηκε εδώ και χρόνια και είναι η ώρα του να ολοκληρωθεί.



Ανώνυμος είπε...

Μετά τον κο Κωστοπαναγιώτου έρχεται ο κος Μπούγας να ολοκληρώσει τις επιταγές της ΒΙΑ.

Η κα Μενδώνη (ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ) ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας της και αναθέτει την σφαγήν των Δελφών στο γραφείο του κου Μπούγα ( που ξέρει καλά!!! τα τοπικά θέματα....!!!) .
Ποια θέματα ξέρει καλά αυτός ο κος Μπούγας που πιστεύει πως το Δελφικό Τοπίο είναι ανασταλτικός παράγοντας της ανάπτυξης (!!!!!) της Φωκίδας ;
Ποιός είναι αυτός ο κος Μπούγας που θέλει εξωραϊσμό του ελαιώνα , όταν με την ανάληψη των καθηκόντων του το πρώτο πράγμα ήταν να προωθήσει τα σχέδια του Μυτιληναίου για ενεργειακή αναβάθμιση του σταθμού Σερνικακίου!!!!!
Ποιός είναι ο κος Μπούγας που βάζει κίτρινο κράνος και επισκέπτεται τις θηριώδεις ανεμογεννήτριες της Δεσφίνας και θεωρεί επένδυση μεγάλη την υποβάθμιση του τόπου του;;;;
Ποιός είναι αυτός ο κος Μπούγας που θεωρεί ότι με τις συνεχείς ανομολόγητες επιστολές του θα λύσει τα προβλήματα του τόπου του ;;;
Ποιός είναι αυτός ο κος Μπούγας που πιπιλίζει την καραμέλα των αντισταθμιστικών λόγω Δελφικού Τοπίου και δεν ζητά τουριστικές επενδύσεις και αλλαγή του χωροταξικού ώστε να τον πάρει στα σοβαρά και κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης εντός και εκτός Ελλάδος;
Ποιός είναι αυτός ο κος Μπούγας που αναμασάει συνεχώς τις α και β ζώνες του Δελφικού Τοπίου και δεν ζητάει την αυστηρή τήρηση της ήδη υπάρχουσας Νομοθεσίας για την προστασία του Δελφικού Τοπίου ;;
Ποιός είναι αυτός ο κος Μπούγας που ενώ ξεκινά να μιλά για Δελφικό τοπίο καταλήγει στην άρδευση του ελαιώνα της Άμφισσας !! ;

Ντροπή μια φορά σ αυτόν τον κο Μπούγα και 10 σε μας όλους που περιμένουμε την ανάπτυξη απ την ΒΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η «διυπουργική σύσκεψη» με αγαθό περικάλυμμα πρόκειται να αποδειχθεί καταστροφική.
Σε περίοδο φόβου και χαλαρότητας λόγω πανδημίας κάθε απόφαση για Δελφικό Τοπίο είναι ΥΠΟΠΤΗ και υπαγορεύεται απ τα συμφέροντα εκείνων που εποφθαλμιούν την κατάργηση της προστασίας του Δελφικού μνημείου.
Ας ελπίσουμε να βρεθούν πάλι αυτοί οι άνθρωποι που στο παρελθόν ανόρθωσαν το ανάστημά τους και γλίτωσαν τους Δελφούς απ το να γίνουν «σκουπιδότοπος»

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ..ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ..ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΑΙ ΛΟΓΩ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΣΗΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Όσο οι "υπεύθυνοι" και "αρμόδιοι" κρατάνε την συζήτηση μακριά απο το γεγονός ότι το Δελφικό Τοπίο είναι η έκταση που θεσμοθετήθηκε με την απόφαση του 1981 και όχι μόνο οι ζώνες Α και Β, τόσο αυτοί οι "υπεύθυνοι" και "αρμόδιοι" με όνομα και επώνυμο θα καταφέρνουν συνεχή υποβάθμιση του Δελφικού Τοπίο με τελικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάτι αξιόλογο που να δικαιολογεί προστατευόμενο τοπίο. Τότε, και όχι πολλά χρόνια μετά απο σήμερα, θα είναι ανούσιο να μιλάμε για τοπίο που αξίζει προστασίας. ΑΝ εξακολουθήσουν να αυτοεξευτελίζονται κάνοντας τους χαζούς αρκεί τα γνωστά οικονομικά συμφέροντα να κάνουν την δουλειά τους, αυτό που θα πετύχουν τελικά θα είναι όπου και να σταθεί κάποιος και να κοιτά την "θέα" το Δελφικού Τοπίου, η ζώνες Α και Β να είναι ένας καθαρός λεκές στον πάτο ενός πανάσχημου τοπίου γεμάτο αιολικά, φωτοβολταϊκά, εξορύξεις και ακόμα και στην θάλασσα κλουβιά ιχθυοκαλλιεργειών. Λέω τα αυτονόητα. Λέω αυτό που ένα παιδάκι θα καταλάβει αν το πας στους Δελφούς , του δείξεις προς την θάλασσα και του εξηγήσεις πού τελειώνει το έξω όριο της ζώνης Β και που ξεκινά το μπάτε σκύλοι αλέστε. Είναι τόσο απλό. Παιδικά απλό. Ενώ αν παραδεχτούν οι "υπεύθυνοι" και "αρμόδιοι" ότι το Δελφικό Τοπίο είναι αυτό που δείχνει ο χάρτης του ΦΕΚ του 1981, τότε θα πάνε το παιδάκι οπουδήποτε μέσα στο πραγματικό Δελφικό Τοπίο και προς όπου και να κοιτάξει, όλο αυτό που θα βλέπει θα είναι πράγματι το Δελφικό Τοπίο που εάν έχει προστατευτεί και εξωραϊστεί όπως λέει η απόφαση του 1981, θα είναι παγκόσμια μοναδικό και άξιο κορυφαίας ανάπτυξης. Μιά λεκάνη είναι το Δελφικό Τοπίο του 1981 με όλη την εσωτερική επιφάνεια των τοιχωμάτων της. Οι ζώνες Α και Β είναι μόνο ο πάτος της, άντε και λίγο το τοίχωμα απο τον πάτο προς τα πάνω. Πώς γίνεται να κρατήσεις καθαρό τον πάτο, να λερώσεις με ότι πιό βρώμικο τα εσωτερικά τοιχώματα μέχρι και την κορυφή, και να μιλάς μετά για καθαρή λεκάνη; Πόσο έξυπνος πρέπει να είσαι για να καταλάβεις την απάτη; Πόσο ανόητος για να μην μπορείς να καταλάβεις την απάτη; Συζήτηση μόνο για ζώνες Α και Β είναι κορόιδευε τον χαζόκοσμο μέχρι να είναι πιά αργά. Ποιό θέλουν το Δελφικό Τοπίο μπάτε σκύλοι αλέστε το ξέρουμε όλοι, ακόμα και αυτοί που κάνουν τους χαζούς μέχρι σήμερα. Όλα τα άλλα είναι κοροϊδία απο απατεώνες για ανθρώπους που έχουν δεν έχουν πτυχία και περγαμηνάρες , είναι απλά ημιμαθή πρόβατα που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ακολουθούν τον τσοπάνη ακόμα και όταν τα πάει για σφάξιμο. Ή είστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια που μπορείτε να εμπιστευτείτε τα μάτια σας και αυτά που σίγουρα μπορεί να καταλάβει το μυαλό σας, ή καλό σφάξιμο. Οι απατεώνες έχουν χαράξει τον δρόμο της σφαγής σας.Τελειώνει ο χρόνος για να αποφασίσετε εάν θα το αποφύγετε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΑΚΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ????

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟΝ ΚΟ ΜΠΟΥΓΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ,ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ? ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ.ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΛΑΣΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.