Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Από το 2014 οι ΗΠΑ δεν δίνουν visa στον Ευρωβουλευτή του Σύριζα , Κούλογλου

Παρέμβαση του προέδρου της Ευρωβουλής για άρνηση βίζας από τις ΗΠΑ στον Στ. Κούλογλου.



«Ξεκάθαρες εξηγήσεις» ζητά από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, γιατί από το 2014 που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής, ο Στέλιος Κούλογλου δεν έχει πάρει βίζα για να μπορεί να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, ακόμη και για λόγους που συνδέονται με τη βουλευτική ιδιότητά του.

Τελευταία φορά που οι ΗΠΑ του αρνήθηκαν βίζα ήταν όταν ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ήθελε να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στην επιστολή του, σύμφωνα με τον ιστότοπο EURACTIV, ο Νταβίντ Σασόλι σημειώνει ότι το Ευρωκοινοβούλιο «σέβεται πλήρως τις διαδικασίες για χορήγηση βίζας από τις ΗΠΑ, και ζητώ ο Στέλιο Κούλογλου να λάβει μια ξεκάθαρη απάντηση για τους λόγους που ελήφθη η απόφαση να μην του χορηγηθεί βίζα», ενώ προσθέτει ότι καθώς είναι αναγκαίο να διατηρηθεί η εκατέρωθεν εμπιστοσύνη, πρέπει να αποκλειστεί η εντύπωση ότι «η εργασία του ως δημοσιογράφου ως αιτία για τις επαναλαμβανόμενες αρνήσεις χορήγησης βίζας».

«Είναι πραγματικά ατυχές ένας εκλεγμένος αντιπρόσωπος των Ευρωπαίων πολιτών να υφίσταται αυτή την άρνηση», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Στέλιο Κούλογλου, που μίλησε στο EURACTIV, «ξέρω ότι δεν κρύβω σκελετούς στην ντουλάπα μου και ότι η άρνηση χορήγησης βίζας είναι πιθανό να συνδέεται με το δημοσιογραφικό μου παρελθόν».

«Επίσης, γνωρίζω ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν διαμαρτυρηθεί στις ελληνικές για διάφορα ντοκιμαντέρ που έχω φτιάξει, όπως τα “25 ψέματα για να πουλήσεις έναν πόλεμο”, οι «Μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος”, και “Απολογία ενός οικονομικού δολοφόνου”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: