Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Τίναξαν στην μπάνκα στον αέρα οι Αυστραλοί για τον ΔΕΔΔΗΕ - Στα 2,1 δισ. ευρώ το τίμημα για το 49%

Tο τίμημα για τον διαγωνισμό πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, που κλείδωσε στα 2,1 δισ. ευρώ με την αυστραλιανή Macquarie να ανακηρύσσεται πλειοδότης. Το fund, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, έβαλε στο τραπέζι, ένα ποσό πολύ πάνω από κάθε εκτίμηση που είχαν κάνει αναλυτές με εμπειρία σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς


Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το τίμημα για τον διαγωνισμό πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, που κλείδωσε στα 2,1 δισ. ευρώ με την αυστραλιανή Macquarie να ανακηρύσσεται πλειοδότης. Το fund, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, έβαλε στο τραπέζι, ένα ποσό πολύ πάνω από κάθε εκτίμηση που είχαν κάνει αναλυτές με εμπειρία σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς.

Το ύψος του τιμήματος συμπεριλαμβάνει 804 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ποσό του καθαρού χρέους που αντιστοιχεί στο 49% της εταιρείας και παραπέμπει σε ένα από τα μεγαλύτερα deals που έχουν ποτέ γίνει στην ελληνική αγορά. Ισούται με μία αποτίμηση η οποία ανέρχεται στο 151% της ρυθμιζόμενης περιουσιακής βάσης. 

Στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ, η εταιρεία είχε πουληθεί μόλις μία φορά τη περιουσιακή της βάση. Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν συνολικά τέσσερα funds, οι CVC Capital, KKR, First Sentier και Macquarie.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών:

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: