Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο τ. ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος στον Όσιο Λουκά, σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21 (video-photo).

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου και του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θ και Λ στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.




Στο Ι.Ν. του Οσίου τελέστηκε εσπερινός παρουσία έξι Μητροπολιτών, εκπροσώπων του κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Ησαία Σαλώνων  χαιρετισμοί και η κεντρική ομιλία από τον τέως πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατά την επίσκεψή του, μεταξύ άλλων ο κος Παυλόπουλος συνεχάρη τους πρώην και νύν Περιφερειάρχες και λοιπούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες, την πρώην και νύν κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς καθώς και τους ανθρώπους του Ομίλου Μυτιληναίου, που με περίσσεια αφοσίωση και επιμονή μετέτρεψαν καθολικά την ευρύτερη περιοχή του "μαρτυρικού" Διστόμου και του Μνημείου της UNESCO του Οσίου Λουκά σε Βιομηχανικό Τοπίο αιολικών πάρκων. Εξασφαλίζοντας έτσι την πλήρη απομόνωσή του απο τον υπόλοιπο κόσμο, τον αποκλεισμό κάθε πιθανότητας σοβαρής τουριστικής ανάπτυξης οποιαδήποτε "γωνίας" της περιοχής, αποκλείοντας έτσι και κάθε πιθανότητα επαφής ξένων καταναλωτών με ανάλογη οικονομική δυνατότητα με τα πολλά τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας τα οποία παράγονταν κάποτε στην περιοχή και θα μπορούσαν να ξαναπαραχθούν εάν πρόσφεραν δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης στους παραγωγούς. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο κος Παυλόπουλος, εξασφαλίζεται η συνέχιση της ερήμωσης της περιοχής απο ιθαγενή πληθυσμό, η αντικατάστασή του απο ένα πολύ μικρό αριθμό απο οικονομικούς μετανάστες με πολύ χαμηλότερες προσδοκίες απο την ζωή τους και μηδενικούς δεσμούς με τα χώματα και την ιστορία της περιοχής, τους ελάχιστους απαραίτητους για την λειτουργία της δυναμικής επιχειρηματικότητας που κυριαρχεί πλέον στην περιοχή. Έτσι η Ελλάδα θα αποκτήσει έναν ακόμα δυνατό πόλο ανάπτυξης των οικονομικών συμφερόντων των ξένων επενδυτών και των τοπικών συνεργατών τους δίνοντας το καλύτερο δυνατό παράδειγμα υπακοής και υποτέλειας που τόσο πολύ έχει σήμερα ανάγκη η δυτική οικονομία για να αντιμετωπίσει της προκλήσεις της εποχής.