Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ 5G ( ; )



Δρ Μέτσης(*): «Η τεχνολογία δεν μεταδίδει τη νόσο (κορωνοϊό), αλλά η ενέργεια της συχνότητας (60 GHz) απορροφάται από τον οργανισμό

Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να δημοπρατήσει τις νέες συχνότητες 5G, προκειμένου να μη χάσει το «τρένο της ανάπτυξης και της προόδου», ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται σε περιοχές όπου λειτουργεί η τεχνολογία 5ης γενιάς κάνουν λόγο για στερητικό σύνδρομο οξυγόνου.

Όπως διευκρινίζει στη «δημοκρατία» ο μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος και μηχανικός περιβάλλοντος δρ Θεόδωρος Μέτσης, η τεχνολογία 5G δεν προωθεί ούτε μεταδίδει την ασθένεια, αλλά η ενέργεια της συχνότητάς της απορροφάται από το οξυγόνο.

«Η συχνότητα των 60 GHz έχει μήκος κύματος ίδιο με αυτό των μορίων του οξυγόνου, γεγονός που προκαλεί επίδραση. Τα μόρια του οξυγόνου στροβιλίζονται κάτω από τις συχνότητες των 60 GHz και φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα στην απορρόφηση του οξυγόνου από τους πνεύμονες ή μάλλον στην οξυγόνωση του αίματος» εξηγεί.

Το πρόβλημα που παρατηρείται στους ασθενείς που εισάγονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σημειώνει ο δρ Μέτσης, παρουσιάζεται από τους πολλούς επιστήμονες ως έλλειψη οξυγόνου και όχι ως αναπνευστική αδυναμία των πνευμόνων.

Πάντως, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η πρώτη πόλη που εφάρμοσε την τεχνολογία 5G και με συχνότητες 60GHz ήταν η πόλη Ουχάν στην Κίνα, όπου οι νεκροί από τις επιπλοκές του Covid-19 ξεπέρασαν τους 40.000.

«Η μελέτη του Ισπανού βιολόγου Bartomeu Payeras i Cifre για την έξαρση της πανδημίας στο κρατίδιο Σαν Μαρίνο, όπου εφαρμόσθηκε σχεδόν καθολικά η 5G από το 2018, αλλά και η επίδραση που έχει η συχνότητα 60 GHz στο οξυγόνο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιδιότητες των συχνοτήτων παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της νόσου και την επιδείνωση των συμπτωμάτων» αναφέρει ο Ελληνας επιστήμονας, διευκρινίζοντας για ακόμη μία φορά πως η τεχνολογία 5G δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη μετάδοση το ιού.

«Όλα αυτά, θέλω να πιστεύω, έχουν εκ παραδρομής διαφύγει την προσοχή των ειδικών, που με τόση φροντίδα και επιμέλεια έσπευσαν να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, να επιβάλουν στην οικονομία ένα απότομο φρενάρισμα και να φέρουν κυριολεκτικά σε απόγνωση χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες» σημειώνει. 

Όπως λέει, τα μέτρα με το εξαιρετικά υψηλό τίμημα απέφεραν μέχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα, ωστόσο υπάρχουν άλλες σημαντικές παράμετροι που αγνοούνται σκανδαλωδώς.


«Ήδη η Πολωνία έχει αναστείλει το πρόγραμμα 5G και μαζί και η Γαλλία, ενώ το θέμα συζητείται διεξοδικά και στην αγγλική Βουλή, όταν εδώ ετοιμαζόμαστε τον Μάιο να δημοπρατήσουμε τις νέες συχνότητες 5G» υπογραμμίζει.






--------------------------------------------------

(*)O Διδάκτωρ Mηχανολόγος -Hλεκτρολόγος και Μηχανικός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Μέτσης 


Στην αγορά των Τηλεπικοινωνιών ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης είναι πιθανότατα παντελώς άγνωστος. Όμως είναι πολύ γνωστός σε κύκλους που αντιμάχονται σθεναρά την λειτουργία των Δικτύων Κινητής Τηλεφωνίας με έμφαση στα Δίκτυα 5G. Εχει εξαιρετικά έντονη παρουσία σε κοινωνικά δίκτυα και παρεμβάσεις για τους κινδύνους, που κατά την άποψή του, διατρέχει ο άνθρωπος απέναντι στην έκθεση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων και των Δικτύων Νέας Γενεάς.
Ο Δρ. Θεόδωρος Π. Μέτσης έλαβε το Διδακτορικό του δίπλωμα το 1973 από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου και πτυχίο από το ίδιο Πανεπιστήμιο το 1970. Αποφοίτησε νωρίτερα από το Hertfordshire University του Ηνωμένου Βασιλείου το 1969. Εργάστηκε σε διάφορες υψηλές θέσεις στη Γαλλία, Το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή από το 1969.
Ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης, Μηχανικός - Ηλεκτρολόγος, Περιβαλλοντικός Μηχανικός, έχει εμπειρία στην εφαρμογή συνεργιών ευρέος φάσματος δεξιοτήτων, ιδεών και λύσεων που επιτυγχάνουν βιώσιμα αποτελέσματα. Στόχος του είναι να μεταρρυθμίσει τα κτίρια με τεχνολογία αιχμής σε συνθήκες «υγιούς κτιρίου», φέρνοντας ενεργά, παθητικά και υγιεινά συστατικά σε λειτουργική αρμονία. Ειδικά πεδία ενδιαφέροντος είναι τα κτίρια με χαμηλό EMR και μειωμένη "βρώμικη ηλεκτρική ενέργεια" που οδηγεί σε ένα "ασφαλές - υγιές σπίτι" και χωρίς ραδιενέργεια. Ασχολείται με ειδικές εκπαιδευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε σχέση με την έκθεση στην ανθρώπινη υγεία τόσο στον ελεύθερο χρόνο όσο και στην εργασία. Ο συγγραφέας του βιβλίου "Η ακτινοβολία της τεχνολογίας" ISBN 978-960-93-7807-9 / 2016 μόλις ολοκλήρωσε ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο "Παίζοντας παιχνίδια με την υγεία σας" που εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2018
Ο Δρ Θεόδωρος Μέτσης πραγματοποίησε πολλές ομιλίες στη Μέση Ανατολή για κτίρια χαμηλών εκπομπών άνθρακα / υγιή και γραπτά άρθρα στον ημερήσιο τύπο στη Μέση Ανατολή. Ήταν ο διοργανωτής / βασικός ομιλητής του σεμιναρίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών το 2017 με τον τίτλο " Επιπτώσεις της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία ". Συμμετείχε ως βασικός ομιλητής στο Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ολυμπίας και Πύργου τον Ιούνιο του 2017. Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποίησε ομιλία στο Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο Λευκωσίας που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πανικού Κύπρου και η Κύπρος Εθνική Επιτροπή Περιβάλλοντος και Παιδικής Υγείας και είχε τον τίτλο «Ο αντίκτυπος της μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας στην υγεία, ένας μύθος ή μια αναδυόμενη ιατρική πρόκληση».
Έχει υποστηρίξει διεθνείς προσφυγές, όπως το "5G EU Appeal" 2017, το "Reykjavik Appeal on Wireless Technology in Schools" 2018, "Η πρόσκληση EMF για αληθινά προστατευτικά όρια" 2018 κλπ.
Σήμερα συμμετέχει σε συνεχή επιτόπια αξιολόγηση και καταγραφή της περιβαλλοντικής τοξικότητας σε σχέση με τις επιπτώσεις στην υγεία σε τομείς υψηλής ραδιενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: