Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Το δημόσιο απαιτεί 50.000 ευρώ από νοσηλεύτρια με πλαστό πτυχίο



Την επιστροφή ολόκληρου του ποσού των αποδοχών, δηλαδή 50.000 ευρώ, που είχε λάβει από την ημέρα διορισμού της έως την ημέρα κατά την οποία απολύθηκε λόγω πλαστού απολυτηρίου Λυκείου, εισηγήθηκε στην μείζονα Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Επίτροπος Επικρατείας του Ανώτατου Δικαστηρίου Αντώνιος Νικητάκης, εις βάρος νοσηλεύτριας.
Σύμφωνα με τον εισηγητή, ορθά ερμηνεύτηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και της έγινε καταλογισμός των αποδοχών που εισέπραξε τα 17 έτη εργασίας της, ενώ από τον συνήγορο του Δημοσίου σημειώθηκε ότι η ίδια η νοσηλεύτρια προκάλεσε τον παράνομο διορισμός της, συνεπώς ορθά ζητείται η επιστροφή των χρημάτων.
Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού, που αναμένεται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα, θα αποτελέσει «πιλότο» για εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις μετά τον ευρύ έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον Δημόσιο τομέα για πλαστά απολυτήρια Λυκείων και πτυχίων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά αν και ζόρικο!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη θα επρεπε να της δοθει και βραβειο της νοσηλευτριας που εξαπατησε το δημοσιο και μπηκε με πλαστο πτυχιο; απολυση και χρηματα πισω. ετσι μαθαμε στην ελλαδα. τουλαχιστον να γινει η τιμωροα ωστε να παραδειγματιστουν κ οι αλλοι να μην ξαναγινει. ακου πλαστο πτυχιο νοσηλευτη. γυρευε τι πειραματα εκανε σε ασθενεις η κυρια

Γουίν Γουίν είπε...

17 χρόνια;
50.000 ευρώ οι συνολικές της απολαβές για όλα αυτά τα χρόνια; Δεν μπορεί.

50.000€ / 17χρόνια = 2.940€/χρόνο
2.940€ / 12μήνες = 245€/μήνα

245ευρώ το μήνα έπαιρνε νοσηλεύτρια;
win win που έλεγε και ο ΓΑΠ