Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΘΥΕΛΛΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Συνεδριάζει το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών. 

Στην ατζέντα βρίσκονται 43 θέματα. Κορυφαίο εξ αυτών η συζήτηση αναφορικά με την πλατεία Θεάτρου, η οποία είχε προοικονομηθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση, κατά την οποία ο εκπρόσωπος των περιοίκων, Στέλιος Σχοινάς, είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις των ιδιοκτητών στο χώρο να στραφούν εναντίον του Δήμου Δελφών, θεωρώντας ευθύνη του τελευταίου το γεγονός πως οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν συνολικά ποσό περί το 1,5 εκ. Ευρώ. 
Η συζήτηση αναμένεται να έχει πολλά…μποφόρ δεδομένης της στάσης που έχουν αποφασίσει να τηρήσουν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι “φωτογραφίζουν” συγκεκριμένα πρόσωπα που διετέλεσαν σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης στις δημοτικές αρχές του παρελθόντος, την πλημμελή αντιμετώπιση του θέματος από την παρούσα δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τα λεγόμενα Σχοινά στην τελευταία συνεδρίαση, την εκ νέου ζημία ύψους 1,5 εκ. Ευρώ που όλοι βλέπουν να έρχεται για να επιδεινώσει περαιτέρω τα βεβαρυμένα οικονομικά του δήμου, αλλά και της στάσης που έχουν προαναγγείλει οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Μια συζήτηση εν τέλει που αναμένεται να χαράξει και να συνδιαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις στο Δήμο Δελφών για το επόμενο προβλεπτό χρονικό διάστημα.
Από εκεί και πέρα, σημαντικής πολιτικής ουσίας είναι και μια σειρά έργων που προορίζονταν προς ένταξη στο Φιλόδημο. Με δεδομένη την επί θύραις κατάργηση του προγράμματος από πλευράς κυβέρνησης, όλοι οι δήμοι ανά την επικράτεια τρέχουν κυριολεκτικά να προλάβουν να ενσωματώσουν σε αυτό προγραμμματισμένα έργα που κρίνονται ως σημαντικά για τις υποδομές τους. Από την λογική αυτή δεν ξεφεύγει φυσικά και ο Δήμος Δελφών, με αρκετά έργα να είναι προγραμματισμένα να σηυζητηθούν σε αυτή.
Το Σώμα επιπλέον θα απασχολήσει ένα πλέγμα έργων πυρασφάλειας στις σχολικές μονάδες του δήμου, και οι εγκρίσεις προϋπολογισμού για τα δημοτικά κληροδοτήματα.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις πέντε και μισή το απόγευμα στην ισόγεια αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: