Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Εκλογές 26 Μαΐου 2019 (Κ.Χαλιορή)


Στις 26 Μαΐου θα κληθούμε όλοι να αναδείξουμε για ακόμα μία φορά, νέα τοπικά, δημοτικά, περιφερειακά συμβούλια καθώς και τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι πολίτες δείχνουν πιο συνειδητοποιημένοι και ώριμοι από ποτέ και αυτό αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τις τοπικές μας κοινωνίες. Το μήνυμα των Ευρωεκλογών πρέπει να είναι ηχηρό. Δείχνοντας έτσι την βούλησή των πολιτών για ισχυρή πολιτική αλλαγή. Οι εκφραστές της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και των ψευδών υποσχέσεων που δίχασαν τον κόσμο, πρέπει να μείνουν στο περιθώριο μια και καλή.

Προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας είναι η ενθάρρυνση της συμμετοχής και η ενεργοποίηση όλων των πολιτών καθώς και η εξασφάλιση των συνθηκών που καθιστούν αυτή τη συμμετοχή εφικτή, ελκυστική, αποτελεσματική και δημιουργική.
Οφείλουμε να συνεργαστούμε με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και τάξεις του τόπου μας, καθιστώντας τες συμμέτοχους και συν δημιουργούς του κοινού μας μέλλοντος, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή των νέων που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

Οι νέοι άνθρωποι από τη μεριά μας, οφείλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα συμμετέχοντας στα κοινά με οργανωμένο και δημιουργικό τρόπο, αναλαμβάνοντας την επόμενη μέρα ρόλους στη διαχείριση των υποθέσεων της τοπικής κοινωνίας μας. Με αυτό τον τρόπο, γκρεμίζουμε το μύθο κάποιων της κοινωνικά «αδιάφορης» και «ανενεργής» νεολαίας και μας δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσουμε με συγκεκριμένο τρόπο τα ζητήματα που μας αφορούν και να τα χρωματίσουμε με τις ανησυχίες, τις ιδέες και το μεράκι μας.
Αυτό φαίνεται πως έγινε πράξη, καθώς η δική μου γενιά συμμετέχει ενεργά στα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών, για τα τοπικά, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια αλλά και στα ψηφοδέλτια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα και με κάνει να ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Πιστεύω, ότι κάθε γενιά οφείλει να γράφει τη δικιά της ιστορία στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι , ανάλογα βέβαια τα κίνητρα ή τα ερεθίσματα που κάθε εποχή προσφέρει.
ανεξάρτητα από τα ερεθίσματα που κάθε εποχή προσφέρει.

Η Νέα Δημοκρατία, αποφάσισε μέσω των πολιτικών της οργάνων να δώσει τη στήριξη της σε εκλογικούς συνδυασμούς που συμμετέχουν στις περιφερειακές εκλογές δίνοντας ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στα αποτελέσματα. Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί και στις Ευρωεκλογές μιας και το μήνυμα θα πρέπει να είναι μαζικό και δυνατό.
Στις δημοτικές εκλογές οι υποψήφιοι που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία αφέθηκαν ελεύθεροι να συμμετάσχουν σε συνδυασμούς της επιλογής τους, που κινούνται εντός του δημοκρατικού τόξου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκονται σε διαφορετικούς δημοτικούς συνδυασμούς με κοινό βέβαια μέλημα τους το καλό του τόπου μας. Οι πολίτες ας κρίνουν και ας επιλέξουν τους καλύτερους για τους ίδιους, με κριτήρια όπως, την αποτελεσματικότητα, την κοινωνική συμπεριφορά και τις αξίες που πρεσβεύει ο καθένας.
Το στελεχιακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα είναι ποιοτικό και αντάξιο των προσδοκιών του κόσμου.

Εύχομαι καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους.


Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής
Οικονομολόγος – M.Sc
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φωκίδας


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΤΙ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ ΣΑ..?? ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ??