Ένα καλομαγειρεμένο φαγητό είναι πάντα απολαυστικό αλλά συχνά αφήνει πίσω του μία έντονη μυρωδιά στην κουζίνα και πιο συγκεκριμένα στο φούρνο.
Αντί να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με χημικά, μπορείτε να εξαφανίσετε τις έντονες μυρωδιές με έναν απλό, φυσικό και οικονομικό τρόπο.
Η λύση βρίσκεται στη φλούδα από το πορτοκάλι. Η φλούδα του πορτοκαλιού είναι από τις λίγες φλούδες που δεν τρώγονται ωμές. Τι θα συμβεί αν βάλετε μερικές φλούδες πορτοκαλιού μέσα στον φούρνο σας; Ολόκληρος ο φούρνος θα μοσχομυρίσει και κάθε δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό το τρικ είναι υπέροχο ειδικά για εκείνες τις ημέρες που μαγειρεύετε κάποιο φαγητό με ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά.
Αφού μαγειρέψετε το φαγητό σας και το βγάλετε από τον φούρνο, ρυθμίστε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στον φούρνο μερικές φλούδες πορτοκαλιού πάνω σε ένα ταψάκι. Αφήστε τις φλούδες μέσα στον φούρνο για 15-30 λεπτά και ο φούρνος σας αλλά και ολόκληρη η κουζίνα θα μοσχομυρίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου