Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ


 Έκθεση φωτογραφίας στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Με την συνεργασία των κατοίκων των Δελφών
Ψηφιοποίηση υλικού και επιμέλεια έκθεσης: Θάλεια Κυμπάρη, φωτογράφος
Ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου η ψηφιοποίηση των φωτογραφιών που θα αποτελέσουν το πρωτογενές υλικό για την έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους παλαιούς Δελφούς.
Έχουν συγκεντρωθεί και ψηφιοποιηθεί πάνω από 1.000 φωτογραφίες από 39 οικογένειες που θερμά ευχαριστούμε!
Μέσα από τις εικόνες, συχνά με ιδιόχειρες σημειώσεις παλαιών κατόχων στη πίσω όψη της φωτογραφίας, αναδύεται η ζωή των κατοίκων των Δελφών, από την εποχή της Μεγάλης Ανασκαφής έως τις αρχές της δεκαετίας του '70.
Η συγκέντρωση των φωτογραφιών δεν θα ήταν δυνατή χωρίς το ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή της Κρυσταλλίας Κώνστα, του Γιάννη Χριστόπουλου καθώς και του Λουκά Παπαλεξανδρή που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στη πρόσκληση του Κέντρου Δελφών. Χωρίς τη βοήθειά τους η έκθεση δύσκολα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Στις φωτογραφίες των κατοίκων θα προστεθούν κάποιες επιλεγμένες φωτογραφίες που ευγενικά παραχωρούν η Γαλλική Σχολή Αθηνών, η Εθνική Πινακοθήκη, το Φωτογραφικό Αρχείο της ΕΡΤ και ο Δήμος Δελφών καθώς και φωτογραφίες από το αρχείο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Στο επόμενο δίμηνο θα ακολουθήσει επιλογή και επεξεργασία της εικόνας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης προγραμματίζονται να γίνουν στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, μια μεγάλη γιορτή για όλους τους κατοίκους των Δελφών!
..............................
Φωτό:
Λυκούργος Κογεβίνας: ΔΕΛΦΟΙ, χαλκογραφία (1/20)
Αρχείο Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών


Δεν υπάρχουν σχόλια: