Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

WARPLY

Η ελληνική εταιρεία που κάνει πιο... έξυπνα τα smartphones

Η ενίσχυση της παρουσίας της στην Ινδία αλλά και σε άλλες αγορές αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχήματα της εταιρείας για τη φετινή χρονιά.
Η ενίσχυση της παρουσίας της στην Ινδία αλλά και σε άλλες αγορές αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχήματα της εταιρείας για τη φετινή χρονιά.



Παρά το γεγονός ότι δεν μετρά παρά τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή της, η Warply έχει καταφέρει να θεωρείται μία από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες της νοτιοανατολικής Ευρώπης στον χώρο των υπηρεσιών που αξιοποιούν τις δυνατότητες των smartphones.
Η Warply παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων (mobile payments), προγράμματα πιστότητας και υπηρεσίες μάρκετινγκ μέσω κινητών τηλεφώνων (mobile marketing). Οι λύσεις συνδέονται και λειτουργούν βασισμένα στην πλατφόρμα Warply Engage 2.0 που προσφέρει δυνατότητες στόχευσης, ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ηλεκτρονικών κουπόνιών, δωροκάρτες, εικονικά νομίσματα, σύνδεση με ασύρματες συσκευές (beacons) για επικοινωνία εντός καταστημάτων και πολλαπλές δυνατότητες για προσωποποιημένη επικοινωνία με επιλεγμένες ομάδες χρηστών, με τελικό στόχο μια αναβαθμισμένη πολυκαναλική εμπειρία καταναλωτή. Παράλληλα, στην εταιρεία ανήκει και το «Warply Ad Network», το μεγαλύτερο διαφημιστικό δίκτυο στην Ελλάδα και την Κύπρο σε κινητές συσκευές με πάνω από 80 apps και ιστοσελίδες και με τεράστιο κοινό χρηστών που φτάνει το 90% του συνόλου των χρηστών smartphones.
Όπως σημειώνει στην «Η» ο Γιάννης Δοξαράς, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Warply, το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει πλέον ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες από τον χώρο της λιανικής, της εστίασης, των τηλεπικοινωνιών και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Το 2015 και παρά την κρίση, η εταιρεία παρουσίασε μεγάλη ανάπτυξη με αύξηση στον κύκλο εργασιών της τάξης του 230% φθάνοντας το 1,5 εκατ. ευρώ με εντυπωσιακή άνοδο της κερδοφορίας της (+360%), ενώ επιπλέον το ανθρώπινο δυναμικό τετραπλασιάστηκε.
Η ελληνική εταιρεία που κάνει πιο... έξυπνα τα smartphones
Σημειωτέον πως η ανάπτυξη της εταιρείας έχει χρηματοδοτηθεί με τη λήψη δύο ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, εκ των οποίων, σύμφωνα με τον κ. Δοξαρά, το ένα έχει ήδη αποπληρωθεί.
Διεθνής επέκταση
Η ελληνική εταιρεία που κάνει πιο... έξυπνα τα smartphones
Η δραστηριότητα της Warply σήμερα επεκτείνεται εκτός από την Ελλάδα και σε ακόμη τρεις αγορές του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα στην Κύπρο, την Ινδία και τη Ρουμανία. «Τα πλάνα μας για το επόμενο εξάμηνο περιλαμβάνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας στην Ινδία, όπου από πέρσι έχουμε ανοίξει γραφείο, όπως και να εδραιωθούμε στην αγορά της Κύπρου όπου πρόσφατα ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας, ενώ έχουμε μπει δυναμικά και θέλουμε να αναπτύξουμε και την αγορά της Ρουμανίας», σημειώνει ο κ. Δοξαράς. «Συγχρόνως, κοιτάμε να ξεκινήσουμε συνεργασίες με τοπικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Ιταλία», σπεύδει να προσθέσει ο επικεφαλής της Warply, εκτιμώντας ότι η διεθνής επέκταση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής της επιχείρησης.
Καινοτομία
Όπως σημειώνουν τα στελέχη της εταιρείας, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της εταιρείας είναι η καινοτομία και η έρευνα, όπου έχει γίνει μια μεγάλη επένδυση, με ιδία κεφάλαια, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Ένα από αυτά που πρόσφατα λανσαρίστηκε είναι και το agroemporium.com, ένα πανευρωπαϊκό marketplace ηλεκτρονικού εμπορίου αποκλειστικά για τον αγροτικό κόσμο. Μέσα από το agroemporium.com οι εμπλεκόμενοι μπορούν να πουλήσουν ή να αγοράσουν αγροτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες, ενώ συγχρόνως έχουν διευκολύνσεις και σε όλα τα στάδια της συναλλαγής - συμπεριλαμβανομένων νομικών εγγράφων όπως ηλεκτρονικό συμβόλαιο πώλησης, παραστατικά εκτελώνησης, ασφάλισης φορτίου κ.ά.
Παράλληλα, η Warply ενισχύει τη θέση της στο κομμάτι των ψηφιακών πληρωμών και κινήτρων, λανσάροντας μια από τις πιο πρωτοποριακές υπηρεσίες στο κομμάτι της επιβράβευσης καταναλωτή, τη νέα εφαρμογή m-couponing με άμεση έκπτωση στο ταμείο. Όπως σημειώνει ο κ. Δοξαράς στα πλάνα της εταιρείας είναι η επένδυση σε υπηρεσίες που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα (fintech), «τις οποίες θα λανσάρουμε μέσα στο επόμενο διάστημα».
Success story
• Η Warply θεωρείται μία από τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη όσον αφορά την αξιοποίηση των smartphones.
• Η εταιρεία έχει παρουσίαση εκτός της Ελλάδας, στην Κύπρο, τη Ρουμανία και την Ινδία και εξετάζει την περαιτέρω επέκτασή της.
• Το 2015 έκλεισε με αύξηση 230% του κύκλου εργασιών που έφθασε στο 1,5 εκατ. ευρώ.
• Μέσα στο τελευταίο 12μηνο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τριπλασιάστηκε.
Του Δημήτρη Μαλλά
dmallas@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: