Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΦΩΚΙΚΟΣ... Χαμένη στη νομική "μετάφραση" η επόμενη μέρα



Σε ματαίωση οδηγήθηκε για μια φορά ακόμα η τρίτη και καθοριστική Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Φωκικός
, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εμβληματική ομάδα της Άμφισσας και το οποίο θα αναλάβει να συνεχίσει την πορεία του συλλόγου από τη Γ΄Εθνική της νέας περιόδου.
 
Η αιτία που  οδηγήθηκε σε ναυάγιο κι αυτή η απόπειρα ανάδειξης του νέου ΔΣ από πλευράς της "ομάδας Καραγιάννη" ήταν ότι η τελευταία, με έγγραφο που κατέθεσε προς την εφορευτική επιτροπή (Α. Ιωάννου, Γ. Σταματέλος, Π. Τριάντης), θεωρεί πως οι νομικές εγγυήσεις που παρέχει ο Σίμος Παπαδημητρίου για την κάλυψη της οφειλής που βαραίνει το σωματείο δεν επαρκούν, καθώς η ίδια έχει διαφορετική πληροφόρηση από δικό της Νομικό Σύμβουλο κι εκφράζει τις ανησυχίες της ότι ενδέχεται το συγκεκριμένο χρέος να μετακυλιστεί στους δικούς της ώμους. Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της ομάδας, Αντιδήμαρχος Άμφισσας, Δ. Καραγιάννης, υπογράμμισε με κάθε κατηγορηματικότητα: "Αν υπάρξει γραπτή εγγύηση για διακανονισμό του χρέους, ξεκινάμε. Διαφορετικά, όχι"!
Υπενθυμίζεται ότι το υποψήφιο νέο ΔΣ του Φωκικού αποτελούν οι: Δ. Καραγιάννης, Θ. Αναγνωστόπουλος, Ν. Τσελές, Ν. Σκούτας, Μ. Βακλαϊδής, Αχ. Μπρουγιαννάκης, Φ. Αγγέλου, Αγ. Δρόλαπας και Ν. Μπιλέρης.
 
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Αφού η συγκέντρωση των φίλων και των μελών του ΑΣ Φωκικός ξεκίνησε εκ νέου με ενστάσεις και διευκρινίσεις επί της διαδικασίας με παρεμβάσεις Πρ. Δεσποτίδη και Σ. Γιαννοσπύρου, ο εκπρόσωπος της "ομάδας Καραγιάννη" Θωμάς Αναγνωστόπουλος διάβασε ανακοίνωση του υποψήφιου ΔΣ. Σύμφωνα με αυτή έχει συγκροτηθεί, πέραν του προαναφερθέντος γκρουπ των 9 προσώπων, υποστηρικτική ομάδα του υποψήφιου ΔΣ που απαρτίζεται από 20 και πλέον άτομα. Επίσης, έχουν γίνει κινήσεις για την ανεύρεση και την προέλκυση χορηγών, προκειμένου να προκύψουν οι απαραίτητοι πόροι για τη βιωσιμότητα του σωματείου.
Παράλληλα, και το μέχρι ώρας κυριότερο, η "ομάδα Καραγιάννη" έχει προβεί σε έλεγχο, ώστε να διακριβώσει τυχόν "ανοικτές" υποχρεώσεις του συλλόγου (οφειλές). "Εκεί βρεθήκαμε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη για μας¨, ανέφερε ο ένας εκ των κορυφαίων σε διάρκεια και προσφορά μακροϊστορικά παλαίμαχος άσος της ομάδας και εξακολούθησε την ανάγνωση της ανακοίνωσης: " Πρόκειται για μια σημαντική οφειλή της ομάδας από τα περασμένα χρόνια και κυρίως την εποχή που αυτή είχε τη νομική μορφή του Τ.Α.Π. (Γ΄Εθνική). Η οφειλή αυτή δεν έχει ως τώρα μεταφερθεί στο διάδοχο του ΤΑΠ σχήμα, την ΠΑΕ, και είναι άγνωστο το γιατί".
 
Η εξέλιξη αυτή, κατά την ανακοίνωση, είναι απαγορευτική ώστε να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου αυτή τη χρονική στιγμή η ομάδα Καραγιάννη και για το λόγο αυτό ζητήθηκε, όπως κι έγινε αποδεκτό, να μετατεθεί η ΓΣ, ώστε ενδιάμεσα να έχει λυθεί τελεσίδικα το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους.

Παπαδημητρίου: "Σεβαστείτε εμένα και την οικογένειά μου"
Τελώντας σε δύσκολα αποκρυπτόμενη συναισθηματικό φορτιση παρουσιάστηκε ο Σίμος Παπαδημητρίου. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του Φωκικού ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τη διαρροή σε Μέσο ενημέρωσης του ύψους της οφειλής, η δημοσιοποίηση της οποίας προκάλεσε σφοδρό ενδοοικογενειακό πρόβλημα σε αυτόν, όπως περιέγραψε. "Εγώ πίστευα, και το είπα και στην πρώτη ΓΣ, ότι όλοι στο Φωκικό είμαστε μια οικογένεια. Δυστυχώς, δεν είμαστε. Συζητήσεις για διευθέτηση χρεών γίνονται σε γραφεία κι όχι με τον τρόπου που επιλέχτηκε", ανέφερε και προχώρησε σε πιο αναλυτική ενημέρωση.
 
Ο Σ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι ο ίδιος παρώθησε το Θ. Αναγνωστόπουλο να ερευνήσει για χρέη στο ΙΚΑ και παρέπεμψε σε άρθρο της ιδρυτικής της ΠΑΕ πράξης, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία υποκαθιστά τον ΑΣ και το ΤΑΠ κι αναλαμβάνει τα χρέη του, κάτι που ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη γίνει. " Άλλο σύστημα έχει η εφορία κι άλλο το ΙΚΑ. Η πρώτη έχει ενσωματώσει στο ΑΦΜ της ΠΑΕ το χρέος, ενώ το ΙΚΑ όχι ακόμα. Γι αυτό κι εμφανίζεται το χρέος στον ΑΣ", ανέφερε και χαρακτήρισε το όλο θέμα ως τυπικό. Προσκόμισε δε και σχετικές γνωματεύσεις τόσο του Νομικού Συμβούλου της ΠΑΕ, κ. Κιρκούδη, όσο και του Προέδρου του Πιερικού και νομικού, κ. Παπαδόπουλου.
"Δεν αφορούν κανένα τα προσωπικά μου χρέη, επομένως, ώστε να δημοσιοποιούνται. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Στο Φωκικό εγώ έκανα καλό κι όχι κακό. Δε σέβεστε ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου. Τι κακό σας έχω κάνει, τέλος πάντων;", διερωτήθηκε ολοκληρώνοντας ο επικεφαλής της ΠΑΕ, εμφανώς κάτω από την επήρεια των συναισθημάτων που φανέρωσαν και τα λεγόμενά του.
 
Καραγιάννης: "Αλλιώς μας τα λέει ο Διευθυντής ΙΚΑ κι ο Σημαιοφορίδης"
Στην τοποθέτηση Παπαδημητρίου απάντησε ο επικεφαλής της νέας κίνησης, Δ. Καραγιάννης. Ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας δεν πείστηκε από τα στοιχεία και τα λεχθέντα του απερχόμενου διοικητικού επικεφαλής της ομάδας της Άμφισσας και τόνισε ότι τόσο ο Διευθυντής του ΙΚΑ της πόλης όσο κι ο δικηγόρος στον οποίο έχει αποτανθεί, ο κ. Σημαιοφορίδης, παρουσιάζουν την κατάσταση τελείως αντίθετα με την εικόνα που παρουσίασε ο Σ. Παπαδημητρίου, ορθώνοντας "απαγορευτικό" στην ανάληψη της διοίκησης του Φωκικού από την κίνηση του Δ. Καραγιάννη.
Πιο συγκεκριμένα, κι οι δύο προαναφερθέντες έχουν ενημερώσει το Δ. Καραγιάννη και τους συνεργάτες του ότι τα χρέη παραμένουν στις πλάτες του ΑΣ και, απευθυνόμενος στον Σ. Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης. "Έτσι εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και ζητάμε αναβολή της ΓΣ έως ότου διευθετηθεί οριστικά το θέμα, ειδικά στην οικονομική συγκυρία που ζούμε όλοι μας. Έχουμε βρει μπροστά μας τοίχο!", επανέλαβε κλείνοντας τη δική του τοποθέτηση.
 
Εφορευτική Επιτροπή: "Πρωτοδικείο αν..."
Ολοκληρώνοντας κι αυτή την ατελέσφορη απόπειρα διενέργειας Γενικής Συνέλευσης, η Εφορευτική Επιτροπή ανέβαλε εν ευθέτω χρόνω τη σύγκληση της 3ης και τελευταίας κατά νόμο ΓΣ. "Εμείς ως εφορευτική επιτροπή πήραμε την εξής απόφαση: η επόμενη ΓΣ θα είναι οριστικά η τελευταία. Αν και αυτή αποβεί ξανά άγονη, τότε θα παραδώσουμε τα βιβλία της ομάδας στο Πρωτοδικείο, όπως είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο να πράξουμε", δήλωσε ο Αντ. Ιωάννου εκ μέρους της τριανδρίας της επιτροπής...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: