Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Οριστική η συμφωνία: Τετράμηνη παράταση για την Ελλάδα .Χωρίς ολοκλήρωση αξιολόγησης και νέα μέτρα λιτότητας, σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά-- Δεν θα εφαρμοστούν όμως ακόμα οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης .






Για συμφωνία σε κείμενο δύο σελίδων την οποία επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή στο Γιούρογκρουπ ώστε να υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών, κάνουν λόγο πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που προέρχονται από την ελληνική πλευρά και μόλις μετέδωσε ο Αντ1, η παράταση θα είναι 4μηνη και δεν θα περιλαμβάνονται νέα μέτρα λιτότητας ενώ φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά κερδίζει να μην ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση αλλά αυτό να αντικατασταθεί από μια ευελιξία σε συνεννόηση με τους εταίρους.

Η εκταμίευση των δόσεων θα γίνει τμηματικά. Η 4μηνη παράταση θεωρείται "δάκτυλος Σόιμπλε", καθώς Ιούλιο και Αύγουστο υπάρχουν δάνεια που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα. Επίσης μέσα σε αυτό το τετράμηνο η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει κείμενο με μεταρρυθμισεις. Το μέιλ Χαρδούβελη μπάινει στην άκρη ή θα επαναδιαπραγματευτεί η χώρα τι από αυτά τα μέτρα που προβλέπει θα εφαρμόσει και τι όχι. Δύσκολα όμως θα εφαρμοστούν -τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της τετράμηνης παράτασης- οι πολύ δραστικές προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης μιας και η συμφωνία αποκλείει μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας.

Διασταυρωμένες πληροφορίες ανέφεραν, πως οι Ευρωπαίοι εταίροι ζητούσαν από την ελληνική πλευρά επιπλέον εγγυήσεις που εστιάζονταν κυρίως στο να δηλώσει η ελληνική κυβέρνηση ποιες είναι οι συγκεκριμένες μονομερείς ενέργειες από τις οποίες δεσμεύεται να απόσχει, αλλά και να προσδιορίσει με σαφήνεια ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες σκοπεύει άμεσα να προχωρήσει. Το κείμενο θα είναι δισέλιδο ως μήνυμα για τις αγορές ότι γεφυρώθηκε το χάσμα ενώ η Ελλάδα θα καλείται μέχρι τη Δευτέρα να υποβάλλει κοστολογημένο υπόμνημα με τα μέτρα που θα συνοδεύουν την παράταση.Προηγήθηκαν εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμικών παραγόντων της ευρωζώνης και του ΔNΤ με την ελληνική και τη γερμανική πλευρά.

3 σχόλια:

Π ΠΑΛΙΟΣ είπε...

ΟΙ..... ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ Ο ΟΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗΣΑΝ ΣΥΧΝΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥ ΜΦΩΝΟΥΝ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ - ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΖΕΡΒΑΣ- ΚΑΜΜΕΝΟΣ? ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΠΕ Ο ΝΤΑΗΣ( ΜΠΛΟΥΜ) ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.... ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕ ΣΤΗΝ.... ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 2012 ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Φήμες, που ήθελαν την κ. Μανδρέκα, τον κ.Παπαθανασίου και τις κ.κ Γαζή και Παπαθανάση, να έχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ από προσώπου γης, για να μην απολογηθούν για τους αρχηγούς τους και την ΤΙΤΑΝΙΑ προσπάθεια που έκαναν κατά το παρελθόν (σκληρές διαπραγματεύσεις) για να μας σώσουν, ΔΕΝ επιβεβαιώθηκαν..

Ανώνυμος είπε...

Μονο κωλοτουμπες βλεπουμε και κανενα στην Ε.Ε. να χορευει πεντοζαλη !!!