Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Εμπόριο ανθρώπινων ψυχών




Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της τετράχρονης Μαρίας, που εντοπίστηκε προ δύο ημερών σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα Λάρισας, με την αστυνομική έρευνα να επικεντρώνεται στα παράνομα κυκλώματα εμπορίας ανηλίκων.

Το τετράχρονο κορίτσι, το οποίο όπως έδειξε ο σχετικός έλεγχος DNA δεν ανήκει στη φυλή των Ρομά, παραδόθηκε χθες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και θα παραμείνει υπό την εποπτεία του οργανισμού κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Λάρισας, ενώ αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους ανθρώπους που υποστήριζαν πως είναι γονείς της.

Βάσει της αστυνομικής έρευνας, το κοριτσάκι διέμενε στον καταυλισμό από το 2009. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τους βιολογικούς γονείς της τετράχρονης και με εντολή εισαγγελέα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της.

Κ. Γιαννόπουλος: «Είμαστε μπροστά σε ένα κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων»

«Το παιδί είναι καλά. Είναι καθαρό από πλευράς εμφάνισης. Το πιο σημαντικό είναι η ψυχική ισορροπία που χρειάζεται σαν παιδί, όταν βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση» δήλωσε στο zougla.gr o πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

«Θέλαμε να γίνει μια παγκόσμια κινητοποίηση, γιατί το παιδί προέρχεται από άλλη χώρα. Το καταφέραμε και αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αναφορές για την περίπτωσή του...

»Σίγουρα είναι εμπορία ανθρώπων αυτό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τι διαστάσεις έχει» πρόσθεσε ο κ. Γιάννοπουλος. «Γνωρίζουμε τη διακίνηση που γίνεται μεταξύ των Ρομά σε Βουλγαρία-Αλβανία-Ρουμανία-Ελλάδα και την ανταλλαγή παιδιών, αγοραπωλησίες κτλ.»
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: