Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΙΤΕΑΣ




Καλούμε το ΔΣ του Δήμου Δελφών να συζητήσει το θέμα της συρρίκνωσης του ΟΤΕ στο Δήμο και να αποφασίσει τις ανάλογες ενέργειες
Δεν πρόφτασε να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και βιώνουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Μπαίνει λουκέτο στο εμπορικό κατάστημα του ΟΤΕ στην Ιτέα(!!!) και σε εκατόν σαράντα (140) εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα. Εν μέσω τουριστικής περιόδου, αντί να ενισχυθεί το εμπορικό κατάστημα βαδίζει το μονοπάτι που προηγουμένως είχε στρωθεί για το κέντρο υγείας, για την πυροσβεστική, για το νοσοκομείο, για τα σχολεία. Μετά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ στην Ερατεινή, στο Γαλαξίδι, στους Δελφούς έρχεται και η σειρά της Ιτέας. Η Άμφισσα προφανώς λίαν προσεχώς.

15.000 συμπολίτες μας από Ιτέα, Δεσφίνα, Γαλαξίδι κλπ θα νιώσουν άλλη μια φορά ότι η εξυπηρέτηση στα χρόνια του μεσοπρόθεσμου, των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων εξαρτάται από το συντελεστή μέγιστης κερδοφορίας. Οι τηλεπικοινωνίες από δημόσιο κοινωνικό αγαθό, από μέσον που ενώνει ανθρώπους, γίνονται παρονομαστής διάλυσης στο κλάσμα του νεοφιλελευθερισμού με αριθμητή το κέρδος της Ντόιτσε τέλεκομ.
Ως γνωστόν η υπό τον έλεγχο του Γερμανικού κράτους εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ντόιτσε Τέλεκομ το 2008 με κυβέρνηση της Ν.Δ αγόρασε τις πρώτες μετοχές του ΟΤΕ. Η διαδικασία πώλησης κρίθηκε πρόσφατα αντικανονική ακόμα και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις υποσχέσεις περί επαναφοράς του ΟΤΕ σε δημόσιο έλεγχο δίνει στους Γερμανούς και νέο πακέτο μετοχών (10%) στην εξευτελιστική τιμή των 400 εκατ. Ε. Η αξία μόνο των κτιρίων του ΟΤΕ, τα περισσότερα στα κεντρικότερα σημεία των πόλεων, υπερβαίνει τα 2,5 δις χώρια τα οπτικά, ο δορυφόρος, η κινητή τηλεφωνία, η τεχνογνωσία στα πιο δυναμικά τμήματα των νέων τεχνολογιών κτλ. Είναι γεγονός πως παρά την ασύστολη σπατάλη των κομματικών διοικήσεων, ο ΟΤΕ ήταν πάντα κερδοφόρος και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που τα μερίσματα του υπερβαίνουν τις τιμές πώλησης του. Το κράτος αντί να αναπτύξει δημιουργικά με κοινωνικό προσανατολισμό τον ΟΤΕ τον παρέδωσε στους Γερμανούς. Οι τελευταίοι βλέποντας τον σαν λάφυρο, τον λεηλατούν και μεταφέρουν τα ασημικά μας στη χώρα τους. Τα κέρδη που παράγονται στην Ελλάδα μπαίνουν στα ταμεία της Γερμανίας. Μετά η κυβέρνηση με περισσή υποκρισία θα «ψάχνει» για λεφτά, θα αδειάζει τις τσέπες των πολιτών, θα αυξάνει την ανεργία και θα προστατεύει τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά σε όλους μας είναι γνωστό: Τα «δικά τους κέρδη» είναι τα δικά μας χρέη.
Οι πολίτες αυτής της χώρας ας ακούσουν τον ποιητή: «Πάρτε μαζί σας νερό…Το μέλλον μας έχει πολύ ξηρασία…» και ας αποφασίσουμε να απαντήσουμε…
Ο μόνος δρόμος είναι όλοι στους δρόμους

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….
 ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, Ο ΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ "ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ", ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ "ΠΛΗΘΥΣΜΟ 15000",(ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΚΗΘΕΙΑ;)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, ΠΟΣΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΠΟΣΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΕΧΕΙ!ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΤΣΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ "ΚΛΙΜΑΚΟΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΟΣ!ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, Ο,ΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ" ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΑΜΕ ΣΕ :"ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΛΩ ΦΤΗΝΟ"! ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ...ΠΑΤΩΣΑΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Και πρέπει να σφαλίσουν όλα τα μαγαζιά του δημοσίου κουμπάρε ; Είναι λογική αυτή ; Αντί να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο όλοι αυτοί οι αντιτουριστικοί τύποι που μας κυβερνάνε και να λάμψει από κόσμο , μαγαζιά και κίνηση το επίνειο των Δελφών της Άμφισσας και των περιχώρων,( Η Ιτέα) πάνε να το ρημάξουνε ; Κι εσύ συμφωνείς ; Μήπως σκέφτεσαι να βάλεις υποψηφιότητα ; Όχι τίποτα άλλο αλλά με τη λογική που έχεις μάλλον θα εκλεγείς......... P.S

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν έχεις πάρει χαμπάρι "κουμπάρε" ο ΟΤΕ εδώ και καιρό, δεν είναι "μαγαζί του δημοσίου"!
Είναι ιδιωτική επιχείρηση που δε θέλει να φαληρίσει όπως το Ελληνικό Δημόσιο, κουμπάρε!

Ανώνυμος είπε...

Άλλο πράγμα ειναι δεν θέλω να φαληρίσω κι άλλο είναι φαλήρισα. Αν έχεις την εντύπωση ότι με το να δώσουμε γη και ύδωρ στα αρπακτικά τους τοκογλύφους και δήθεν συμμάχους κι εταιρους δεν τελούμε υπό πνευματική και οικονομική κατοχή μάλλον γελιέσαι.Σεβομαι ασφαλώς την αισιοδοξία σου και μακάρι να διασφάλιζε κάποιος ότι με το τσουνάμι των φοροεισπρακτικών μέτρων θα οφελούταν η χώρα,αλλά χωρίς ανάπτυξη φίλτατε
( κουμπάρε...φιλική η προσφώνηση)όσοι ΟΤΕ κι αν κλείσουν, όσοι συνταξιούχοι κι αν πεινάσουν, όσοι εργαζόμενοι κι αν απολυθούν εσύ κι εγώ θα γεράσουμε γράφοντας ο ένας στον άλλο επάνω στο δέρμα μιας βάναυσα κακοποιημένης χώρας.Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα να φαληρίσει τη χώρα και ξέρεις γιατί ; Γιατί η πτώχευση επέρχεται μεσα από το όραμα ...κι αυτό μας το τελείωσαν. P.S.