Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Κρεμλίνο σε Μητσοτάκη: «Μην προδώσεις Κυριάκο, τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης»

Με αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη, η ρωσική απάντηση στον πρωθυπουργό


Μέσω της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, απαντά η Μόσχα στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη χθεσινή επίθεση στην Οδησσό την ώρα που επισκεπτόταν το λιμάνι της πόλης μαζί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αποκάλεσε τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης» σημείωσε σε ανάρτησή της στο Telegram, η Μαρία Ζαχάροβα.

«Πρώτον, δεν τρομοκρατήσαμε και δεν τρομοκρατούμε την Ελλάδα ή οποιονδήποτε άλλον. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα. Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης η Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη θα είμαστε πάντα εχθρός», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, πέρασα από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Γνώριζα τόσο τη μουσική του όσο και τη μοίρα του. Ήταν κι αυτός εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης», συνέχισε.

ADVERTISEMENT

«Μην προδώσεις, Κυριάκο, τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης!» κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.


πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι συνεργάτες και οι δοσίλογοι (επιεικής όρος) στην περίοδο της κατοχής ήταν διάσπαρτοι, απλά λουφαξαν και ενώ θα έπρεπε να πάνε για το Γουδί συνέχισαν να ζουν και μετά το πόλεμο, απόγονοι αυτών μπήκαν στη πολιτική και ορίζουν το μέλλον του έθνους ακόμη Και σήμερα