Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Πρωτοφανές: Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου συγκαλεί την Ολομέλεια για το πόρισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Η Ιωάννα Κλάπα προχωρά σε μια πολύ παράξενη πρωτοβουλία λίγες ημέρες μετά την καταδίκη της χώρας για την κατρακύλα του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου.



Παράξενα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα υψηλά «έδρανα» της Δικαιοσύνης στη σκιά του ψηφίσματος – καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, προχώρησε σε μια πρωτοφανή πρωτοβουλία, καθώς συγκαλεί την Ολομέλεια προκειμένου να «αξιολογήσει» το ψήφισμα και το περιεχόμενό του.

Η είδηση αυτή προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς ο Άρειος Πάγος δεν έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες, ούτε έχει πράξει στο παρελθόν κάτι ανάλογο για ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως, μάλιστα, δηλώνουν έγκριτοι συνταγματολόγοι στο ieidiseis «οι δικαστές και οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι θεσμικό - πολιτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαντήσεις σε αυτό μπορεί να τις δώσει μόνον η Εκτελεστική Εξουσία, δηλαδή η Κυβέρνηση και όχι ο Άρειος Πάγος».

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο πρώην σύμβουλος του Χαράλαμπου Αθανασίου, εκπρόσωπος Τύπου του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος είναι εκείνος που θα κάνει τη σχετική εισήγηση.  Η Διοικητική Ολομέλεια αναμένεται να συγκληθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέσανε από τα σύννεφα και αυτοί ?

Ανώνυμος είπε...

Μας φταίνε οι ανακοινώσεις της ευρωπαϊκής ένωσης μετά…