Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Καθολικό «ΟΧΙ» της Ελούντας στις ανεμογεννήτριες


 

Σε αναβρασμό βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ελούντας, μετά την γνωστοποίηση του… στρατηγικού σχεδιασμού για την χωροθέτηση των «φαραωνικών» διαστάσεων παράκτιων αιολικών πάρκων, με τα οποία ο ιθύνων νους του σχεδίου περικυκλώνει το Ν. Λασιθίου!

Αγανακτούν, όταν ανακαλύπτουν ότι οι πλωτές υπερ-ΒΑΠΕ με τις υπεργιγάντιες ανεμογεννήτριες των 250 μ. ύψος (και όχι των 100 μ. που λόγω αγνοίας αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο) θα καταλάβουν τον ορίζοντα του Κόλπου Μεραμπέλου, υπονομεύοντας το διεθνώς καταξιωμένο τουριστικό «brand name» της περιοχής!

Η ΑΝΑΤΟΛΗ έλαβε τη διακήρυξη διαμαρτυρίας όλων των τοπικών φορέων της Ελούντας με σφραγίδες και υπογραφές των εκπροσώπων τους. Με πρώτη εκείνη του προέδρου του Τ.Σ. Ελούντας Ι. Δρακωνάκη.

Αναμένουμε, όπως είναι αναμενόμενο, ότι θα συγκαλέσει και το Τ.Σ. για να συζητήσουν και να εκφράσουν γνώμη οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Ελούντας επί του μείζονος αυτού ζητήματος, ώστε να καταγραφεί τυπικής και επισήμως (προφορικώς, όπως πληροφορηθήκαμε έχουν ταχθεί κατά της χωροθέτησης του παράκτιου αιολικού πάρκου στη θέση που προτείνεται). Η άποψη της Κοινότητας Ελούντας, για ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που έχουν ιστορικά ανακύψει και αφορούν το μέλλον και την προοπτική του τόπου αυτού, πρέπει να καταγραφεί για την…Ιστορία!

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

πηγή