Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

«Οι συνεχόμενες αυξήσεις τιμών στην αγορά μας έχουν φέρει σε απόγνωση» (του Λεωνίδα Καραμπάρμπα*)



Οι συνεχόμενες αυξήσεις τιμών στην αγορά μας έχουν φέρει σε απόγνωση.

Αν αυτό δεν σταματήσει δεν θα μπορούσε να ζητήσουμε σήμερα και αύριο και κάθε μέρα.

Ως πολίτες καταναλωτές διεκδικούμε καθαρές τιμές και καθαρά προϊόντα. 

Διεκδικούμε πραγματικές και όχι πλασματικές τιμές. 

Με 12 χρόνια καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις δεν υπάρχει αύριο. 

Με επιδόματα ψίχουλα της κυβέρνησης δεν μπορούμε να ζητήσουμε. 

Το 7,75% είναι σκέτη κοροϊδία όταν έχει χαθεί λόγω της αδικαιολόγητης ακριβείας άνω του 45% ποσοστό του πραγματικού εισοδήματος. 

Βαρύτατη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, να επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και κοινωνικά άδικη πολιτική να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. 

Αρνείται, πεισματικά,να προβεί σε ενέργειες, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στην ενέργεια, στο πλαίσιο της Ευρώπαικης Ένωσης παράδειγμα αποτελεί η Ισπανία που παρουσιάζει το χαμηλότερο  πληθωρισμό στην Ευρωζώνη (5,6%) έχοντας λάβει μέτρα μειώσεις των έμμεσων φόρων (που αφοράτους πολλούς).

Η ακρίβεια παντού δεν έχει σταματήσει καθόλου από το Σεπτέμβριο του 2020 και συνεχίζεται και ως τώρα (οπότε  δεν υπάρχει  το πρόσχημα του πολέμου στην Ήπειρο μας).

Συνεπώς είναι επιλογή της ο νεοφιλευθερισμός,που οδηγεί στο γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, στην εξαθλίωση της κοινωνίας,στην αύξηση της εγκληματικότητας με έμμεσο τρόπο, στην απαξίωση της δημόσιας υγείας κλπ.

Εδώ και τώρα με το Κινημα Αλλαγής ΠΑΣΟΚ να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά, στην ευημερία, ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.


*Υποψήψιος Βουλευτής Φωκιδας
 ΠΑΣΟΚ Κίνημα  Αλλαγής
 Λεωνίδας Καραμπάρπας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: