Πως να μην βλέπεις τα προβλήματα" ή το παράδειγμα της Ν. Δ.
Πώς κρύβεις τα προβλήματα;
Μα με την επένδυση στην επικοινωνία φυσικά.
Αυτό, που με κάθε λίστα πέτσα, όπως λέμε λιθαράκι λιθαράκι, χτίζει συστηματικά η κυβέρνηση.
Ακόμη δεν έχει σημάνει συναγερμός στους υπουργούς και τα στελέχη της ΝΔ, αν και οφείλουν να διαχειριστούν τα παρακάτω :
Α. Πανδημία :
1. Την τραγωδία των δεκάδων καθημερινών θυμάτων,
2. Την πίεση στα νοσοκομεία και την εξάντληση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,
3. Την σχεδόν πληρότητα των ΜΕΘ και τις ελλείψεις νοσοκομείων σε οξυγόνο,
4. Τις αντικρουόμενες σπασμωδικές κινήσεις με οδηγίες και απαγορεύσεις στον πληθυσμό, όπως την έλλειψη ικανών μέτρων για την κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς,
5. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού,
6. Την υπονόμευση της αξιοπιστίας της επιτροπής επιστημόνων,
7. Τη νέα σύγκρουση στην κοινωνία περί εμβολιασμού, που χωρίς να αποσύρει την κοινωνική ευθύνη του καθενός μας έναντι της κοινωνίας, δημιουργεί καταστάσεις ασφυξίας και διχασμού,
Η διαχείριση :
Για την διαχείριση της πανδημίας, παραμονή καλοκαιριού, η επικοινωνία Μαξίμου περνούσε μηνύματα, ότι τελειώσαμε με την πανδημία και έρχονται μέρες ανεμελιάς και ελευθερίας. Αντίθετα όφειλαν να διαπαιδαγωγήσουν την κοινωνία στην συνεχή ανάγκη τήρησης των βασικών και απαραίτητων μέτρων προστασίας, καθώς ήταν αναμενόμενα τα νέα κύματα.
Η μη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εκτός του ιδεολογικού πολιτικού προσανατολισμού της ΝΔ (από τα χαμηλότερα ποσοστά ενίσχυσης στην ΕΕ από τα κονδύλια για covid 19 που διέθεσε η ΕΕ), αποδεικνύει ανικανότητα ή και άγνοια κινδύνου.
Ο κοινωνικός διχασμός ποτέ και πουθενά δεν βοήθησε καμιά κοινωνία. Όσοι αφήνουν να εξελίσσεται αυτή η διαίρεση και σύγκρουση, για να μεταφερθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάρος κατηγορίας, εκτός κυβερνητικών χειρισμών, στήνουν νέα κέντρα αποσταθεροποίησης και δεν βοηθούν τον σχεδιασμό για δημόσια υγεία.
Τα μέτρα διαχείρισης στην αγορά, στην εστίαση, στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις τιμές κόστους των τεστ, στις σχέσεις με τις υποχρεώσεις στις εκκλησίας και χώρους λατρείας, έρχονται σε εσωτερική αντίθεση , πχ τεστ για μικρό εμπορικό κατάστημα και όχι για μεγάλο super market, ουρές και συνωστισμός σε μετρό και αστικά λεωφορεία.
Υπουργοί και στελέχη δεν μιλούν την ίδια φωνή, που να εξηγούν, ή να προετοιμάζουν τον κόσμο ή να καθοδηγούν για μέτρα και πρακτικές. Αποτέλεσμα, σύγχυση που ρίχνει νερό στο μύλο κάθε θεωρίας άρνησης.
Β. Ακρίβεια, Τιμή ηλεκτρικού, cartel παντού.
1. Με έκδηλη αμηχανία η κυβέρνηση παρακολουθεί την συνεχή άνοδο στις τιμές στην αγορά.
2. Οι υπουργοί το απέδωσαν (sic) στην ανάπτυξη και στο διεθνές πρόβλημα κόστους μεταφοράς προϊόντων.
3. Όμως υπάρχουν αγορές cartel στη χώρα, στρεβλώσεις που δρομολογούν την άνοδο τιμών.
Και στα αγροτικά εφόδια και στις υπηρεσίες πχ τηλεφωνία, Internet και στις τραπεζικές προμήθειες και στις τιμές βασικών αγαθών που και προ των ζητημάτων διεθνών τιμών μεταφοράς, είχαν στην Ελλάδα πολλαπλάσια αξία από το μέσο ευρωπαϊκό. Ακόμη και στην πώληση - χρήση των rapid tests στη χώρα μας οι τιμές είναι πολλαπλάσιες των ευρωπαϊκών.
4. Οι τιμές στην Ενέργεια έχουν εκτιναχθεί επηρεάζοντας δραματικά κόστος λειτουργίας επιχειρήσεων, ανταγωνιστικότητα και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Η παραγωγή ενέργειας στη Χώρα, παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες, νέα μεγάλη ισχυρή συγκέντρωση ισχύος και σε ΑΠΕ και σε φυσικό αέριο σε πολύ λίγους.
Η διαχείριση :
Τα cartel στη χώρα λειτουργούν επί της ουσίας ανενόχλητα.
Δεν τέθηκε θέμα από την κυβέρνηση για το γιατί έχουμε το πιο ακριβό και αργό internet στην Ευρώπη ή γιατί οι τράπεζες λειτουργούν συντονισμένα στο θέμα εξόδων διαχείρισης ή στα υψηλά επιτόκια δανεισμού, όταν οι ίδιες έχουν από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, χρηματοδότηση με μηδενικά επιτόκια.
Τα παραπάνω, πανδημία και ακρίβεια, είναι μεταξύ των θεμάτων που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν πανηγυρικά δελτία τύπου για το Α ή το Β σε επίπεδο επαρχίας και ενίσχυσης του εκλογικού ρεύματος, δεν υπάρχουν όμως, δομές που συστηματικά, συγκροτημένα, αντιμετωπίζουν αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα.
Προφανώς στην κυβέρνηση τα έχουν λίγο χαμένα.
Η εικόνα δυστυχώς είναι πως δεν είναι σε θέση να τα διαχειριστούν.
Αυτό όμως επηρεάζει σήμερα και αύριο καθοριστικά τις ζωές μας.
1 σχόλιο:
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ..Η ΙΤΕΑ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ !!!
Υ.Γ ΤΟ..ΠΑΙΝΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ..ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ???
Δημοσίευση σχολίου