Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Κάθε μέρα γεμίζει και από ένα μεσαίο νοσοκομείο με περιστατικά Covid.



 «Μόνο χθες, είχαμε 185 εισαγωγές στην Αττική. Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο έχει 200 κλίνες, σημαίνει ότι κάθε ημέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο» ανέφερε ο υπουργός Υγείας για τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται το ΕΣΥ, απευθυνόμενος έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν. 
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «το 2019 ξεκινήσαμε με 556 ΜΕΘ και φτάσαμε με τιτάνιες προσπάθειες στις 1.404 και συνεχίζουμε. Όμως η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται. Ξεκινήσαμε με 229 ΜΕΘ στην Αττική πριν από ένα μήνα, φτάσαμε στις 369» και σημείωσε πως η πληρότητα φτάνει στα όριά της και η πίεση αυξάνεται και η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, δεν βοηθά καθόλου. «Οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι αυτές από 20 έως 50 και κάνω έκκληση να πορευτούν μαζί μας», τόνισε.
Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους, σημειώνοντας ότι θα λαμβάνουν 2.000 ευρώ τον μήνα και συν τις υπερωρίες και γνωστοποίησε πως από σήμερα μπήκε στην εφημερία το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο έγινε αποκλειστικά κλινική για περιπτώσεις Covid και από αύριο ενεργοποιούνται άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας
Επίσης, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι και το κέντρο αποκατάστασης Φιλοκτήτης του ιδιωτικού τομέα θα συνδράμει το εθνικό σύστημα  υγείας για την αποκατάσταση των ασθενών που χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας και διασωληνώθηκαν καθώς και περιστατικών που χρήζουν θεραπειών αποκατάστασης μετά την νοσηλεία με την λοίμωξη του κορονοϊού.
Ακόμα, τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής έχουν ενισχυθεί και σε ΜΕΘ και σε απλές κλίνες και ενημέρωσε ότι από τις 1600 απλές κλίνες για COVID περιστατικά σήμερα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν φτάσει τις 2680 κλίνες.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς ανέφερε  μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί συνολικά στην Ελλάδα και μόνο σήμερα έγιναν 24.478 εμβολιασμοί. Ενώ, το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι 7,62% και αμφότερες τις δόσεις έχει λάβει το 3,64%, ενώ για τις προμήθειες εμβολιασμών τόνισε ότι «σε ό, τι αφορά τη Pfizer, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου. Επιπλέον θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο».
Ανακοίνωσε επίσης ότι «το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού της επόμενης ομάδας αφορά στην ομάδα Α, τις ευπαθείς ομάδες και θα γίνει τις επόμενες 10 μέρες, ενώ θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69».
«Η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες δεν βοηθά κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά. Να συνυπολογιστούμε την άξια της ανθρώπινης υγείας και της δημοσιάς υγείας, και πόσο κινδυνεύουμε με τέτοιες συμπεριφορές εμείς η οικογένεια μας, οι φίλοι μας το περιβάλλον μας και οι συνάνθρωποι μας», κατέληξε ο υπουργός, 
Να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας στη μάχη κατά της Covid, κάλεσε τους συναδέλφους του γιατρούς ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση για την πανδημία με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλιας. Έκανε λόγο για εθνική προσπάθεια και είπε ότι από χθες το βράδυ που ο ΙΣΑ απηύθυνε την πρόσκληση έχουν ανταποκριθεί δεκάδες γιατροί.
Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το σύστημα υγείας στην Αττική πιέζεται ιδιαίτερα και γι αυτό όλοι πρέπει να συστρατευθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: