Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

" Μπαχαλάκηδες , πολίτες και κράτος " (από αναγνώστη )



Οι άνθρωποι που καταφεύγουν στην χρήση ωμής βίας δεν έχουν συνήθως πολιτικό πρόσημο. Είναι κυρίως νέοι, που έχουν “κακοποιηθεί” στην παιδική ηλικία από την οικογένεια ή τον περίγυρο και τρέφουν μίσος προς την κοινωνία. Σ’ αυτούς προσκολλώνται και άτομα περιθωριακά, άεργα  ή άνεργα με αυτοσκοπό την πρόκληση.

Είναι οι λεγόμενοι ,από την ευρεία μάζα ,“μπαχαλάκηδες” και στην καταστροφική συμπεριφορά τους δεν θα πρέπει να αναζητούμε εύκολα και με άκριτο τρόπο πολιτική υποκίνηση. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποια ενθάρρυνση ή και τροφοδότηση βίας από τις βερμπαλιστικές δηλώσεις ανεγκέφαλων πολιτικών ή από θεωρητικούς υποστηρικτές της αναρχικής σκέψης.

Στο παρελθόν έχουν συχνά χρησιμοποιηθεί για τις προβοκάτσιες διαφόρων κυβερνήσεων και γι΄ αυτό το λόγο διατηρούν ακόμη μια μορφή οργανωτικής δομής, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται στον ελάχιστο χρόνο, υπακούοντας στα κελεύσματα των επικεφαλής τους. Θεωρώ βεβαίως αδύνατον να μη γνωρίζει η αστυνομία ή οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους τον καθέναν απ αυτούς ..

Η αστυνομία δεν διακατέχεται από “αντικομμουνιστικές” ιδέες, όπως θέλουν να της καταλογίζουν κάποιοι. Η αστυνομία στελεχώνεται από τα σημερινά παιδιά που έχουν δημοκρατικές πεποιθήσεις και ανάλογη μόρφωση. Οι εξαιρέσεις από τον κανόνα υπάρχουν αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το μένος κάποιων πολιτών απέναντι στον ένστολο υποστηρικτή της νομιμότητας.

Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να ομονοήσουν και να καταδικάσουν την “κάστα” αυτών των ανθρώπων, που μόνο σκοπό έχουν τη δημιουργία αναταραχών και έκρυθμων καταστάσεων. Σήμερα, όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι πολιτικές ανατροπές δεν γίνονται με την βία αλλά με την ψήφο των ενσυνείδητων ανθρώπων, που ταυτοχρόνως απαιτούν την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων από όλους, κράτος και πολίτες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ αλλά ιδίως το " απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων από..., (το) κράτος" μου αρέσει. Κυρίως εδώ στην Φωκίδα και σε αποκορύφωση εδώ στον Δήμο Δελφών. Κορυφαίο με διαφορά.